Breskens Sailing Weekend

Al het Breskens Sailing Weekend nieuws, uitslagen en foto's vind je hier chronologisch geordend.

Breskens Sailing Weekend 2015 inschrijvingen zijn geopend

Breskens Sailing WeekendIn het weekend van 28 tot en met 30 augustus verwelkomt DAMEN Breskens Sailing Weekend honderden Nederlandse, Belgische, Franse en Engelse zeezeilers naar de monding van de Westerschelde. Dit jaar is de TwoHanded-klasse toegevoegd waardoor nog meer zeilers worden verwacht. Voor de supporters en niet-zeilers worden in de jachthaven van Breskens jeugdzeilclinics georganiseerd en iedere dag is er een feestavond voor de zeilers en bezoekers. Lees meer »

Breskens Sailing Weekend trapt af met herdoop Volvo Ocean Racer

De zon krijgt steeds meer de overhand in ons land. Dat kan alleen maar betekenen dat het DAMEN Breskens Sailing Weekend dichterbij komt. De organisatie is hard aan het werk om op 28, 29 en 30 augustus opnieuw een geslaagde editie te houden met een kwalitatief hoogstaande vloot. Afgelopen vrijdag was de kick-off van DBSW in de jachthaven van Breskens met de herdoop van een Volvo Ocean Racer. Lees meer »

Breskens Sailing Weekend review

Breskens Sailing WeekendDe derde dag zit er weeral op en de zeilers zagen dat het goed was. De ClubRacer redactie, actief vanuit de kuip van de MAT 1010 Matilda in IRC 2, volgde tussen de races door, het uitmuntend georganiseerde Breskens Sailing Weekend 2014. Een terugblik. Lees meer »

Breskens Sailing Weekend dag 3

Breskens Sailing WeekendDe elfde editie van het DAMEN Breskens Sailing Weekend is dit weekend zeer succesvol verlopen. De bekende zeilwedstrijd in Breskens had wat last met het weer, maar dat weerhield de zeilers niet het weekend te vullen met zeilspektakel. Lees meer »

Breskens Sailing Weekend dag 2

Breskens Sailing WeekendDe tweede dag kende lastige omstandigheden voor de vloot. Desondanks treden de zeilers met overtuiging de Westerschelde tegemoet met opnieuw spannende wedstrijden tot gevolg. Lees meer »

Breskens Sailing Weekend dag 1

Breskens Sailing WeekendHet DAMEN Breskens Sailing Weekend kent in 2014 weer een start als vanouds. De vloot van maar liefst 54 zeiljachten liet op de wateren van de Westerschelde direct zien waar het van gemaakt was. Over alle klassen gemeten was er direct strijd, wat leidde tot prachtige zeilwedstrijden voor de verschillende klassen. Lees meer »

Wind- en weerbericht Breskens Sailing Weekend

weerbericht Breskens Sailing WeekendAlgemene synoptische situatie: Vrijdagmorgen trekt nog een buienlijn langs, maar daarna zorgt een mobiele wig voor stabilisatie. Zaterdag ligt een oplossend koufront boven onze omgeving, maar vanaf zondag begint de luchtdruk te stijgen en dat is het begin van een langere periode met rustig en vrij mooi weer. Lees meer »