Breskens Sailing Weekend

Al het Breskens Sailing Weekend nieuws, uitslagen en foto's vind je hier chronologisch geordend.

Breskens Sailing Weekend vernieuwd

Breskens Sailing WeekendHet Breskens Sailing Weekend kent na enkele jaren een nieuwe hoofdsponsor, namelijk DAMEN Shiprepair uit Gorkum. Vanaf de komende editie draagt hét zeilevenement van Nederland voor drie jaar de naam DAMEN Breskens Sailing Weekend. Ook de introductie van de ORC klasse is een noviteit om niet naast te kijken. Lees meer »

Breskens Sailing Weekend volgt het beleid inzake dubbel scoren in IRC en ORC

Breskens Sailing WeekendNa 5 jaren enkel IRC gemeten jachten, op een aparte baan naast de CR klassen, op de Westerschelde competitief te hebben laten varen, terwijl in de rest van Nederland overal nog voor ORC Club ingeschreven kon worden, volgt het Breskens Sailing Weekend nu ook het dit jaar ingevoerde beleid van de klassenorganisatie voor zeegaande kajuitzeiljachten, de Noordzee Club. Lees meer »

Breskens Sailing Weekend: winnaars zijn bekend

Breskens Sailing WeekendDe tiende editie van het Gaastra Breskens Sailing Weekend is volgens de wedstrijdorganisatie succesvol verlopen. De bekende zeilwedstrijd in Breskens kende louter goed weer, wat leidde tot een competitieve wedstrijd vol zeilspektakel. Lees meer »

Breskens Sailing Weekend - dag 2: Opnieuw Zeeuws succes

Breskens Sailing WeekendNet als de eerste dag bleek dag twee van het Gaastra Breskens Sailing Weekend een goed nieuwsshow. Buiten opnieuw wat kleine incidenten bij de start was het weer een dag met prachtig zeilweer voor een dito zeildag. Lees meer »

Wind- en weerbericht Breskens Sailing Weekend 2013 (3)

weerbericht Breskens Sailing WeekendAlgemene synoptische situatie: De komende dagen breidt het Azorenhoog zich opnieuw uit over West-Europa. Weerbeeld: Zondag heeft de zon veel moeite om door de vele hoge en middelhoge bewolking heen te komen. Lees meer »

Breskens Sailing Weekend: Zeeuws succes in de IRC-klassen

Breskens Sailing Weekend 2013De eerste dag van het Gaastra Breskens Sailing Weekend is volgens plan verlopen. Naast een klein incident bij de start van de wedstrijd droeg het prachtige weer bij aan een geslaagd begin van de tiende editie van het evenement in huidige vorm. Lees meer »

Wind- en weerbericht Breskens Sailing Weekend 2013 (2)

weerberichtEen uitloper van het Azorenhoog, die zich via West-Europa uitstrekt tot Polen, verzwakt zodat passeert een actiever koufront vannacht en zaterdagochtend tot onze kust kan doordringen. Daarna breidt het Azorenhoog zich opnieuw uit tot over onze regio. Lees meer »