Lijnenspecialist

Breskens Sailing Weekend

Al het Breskens Sailing Weekend nieuws, uitslagen en foto's vind je hier chronologisch geordend.

25e One Tonner meldt zich voor de ONE TON CUP revival in Breskens

l'Esprit du MorbihanGoed nieuws van de Zeeuwse wateren. Deze week heeft zich de 25e One Tonner eigenaar gemeld om naar de ONE TON CUP revival 2016 in Breskens te komen. De schepen komen uit België, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Groot Brittanië en Nederland. Lees meer »

Nederlandse kampioenen IRC zijn bekend

Nederlandse kampioenen IRCDe twaalfde editie van het Breskens Sailing Weekend is dit weekend succesvol verlopen. Ondanks een gebrek aan wind kende de Breskense zeilwedstrijd een spannend verloop. Onweers- en regenbuien geselden Zeeland in de nacht van zaterdag op zondag. Waar er ’s nachts geen gebrek aan wind was, verdween diezelfde wind zondagochtend bij het vertrek richting monding van de Westerschelde. Lees meer »

Gebrek aan wind uitdaging voor zeilers Breskens Sailing Weekend

Breskens Sailing WeekendDe deelnemende teams aan Breskens Sailing Weekend troffen het vandaag. Alle geplande wedstrijden zijn zaterdag gevaren met drie starts in de IRC/ORC-klassen en twee in de CR-klassen. Dit ondanks de wind die het met zes knopen bij de start en zevenenhalf ten tijde van de finish aardig liet afweten. Lees meer »

Breskens Sailing Weekend 2015 kent zonnige en competitieve start

Breskens Sailing WeekendHet DAMEN Breskens Sailing Weekend kent in 2015 een zonnige en competitieve start. Zeilers varen wel bij goede windcondities en geslepen competitie. Het zonnetje begeleidde de zeilcrews op hun tocht uit de haven op de eerste dag. Goede weersvoorspellingen – een zonnetje en een briesje van rond de twaalf knopen – volstonden voor opgewekte gezichten van de honderden Nederlandse, Belgische, Franse en Engelse deelnemende zeezeilers, die duidelijk zin hadden in een competitief weekend. Lees meer »

Veel belangstelling voor kinderzeilclinic tijdens Breskens Sailing Weekend

Esmée van DrielenDe zeilbelevenis tijdens het DAMEN Breskens Sailing Weekend kan rekenen op een grote groep kinderen tussen de 8 en 12 jaar die kennis willen maken met het zeilen. De Zeeuwse zeiltalenten Esmée van Drielen en Finn Kribbe laten hen vrijdag 28 augustus alles over het zeilen zien. Na een introductie gaan zij het water op aan boord van een echt zeiljacht. Lees meer »

Breskens Sailing Weekend 2015 inschrijvingen zijn geopend

Breskens Sailing WeekendIn het weekend van 28 tot en met 30 augustus verwelkomt DAMEN Breskens Sailing Weekend honderden Nederlandse, Belgische, Franse en Engelse zeezeilers naar de monding van de Westerschelde. Dit jaar is de TwoHanded-klasse toegevoegd waardoor nog meer zeilers worden verwacht. Voor de supporters en niet-zeilers worden in de jachthaven van Breskens jeugdzeilclinics georganiseerd en iedere dag is er een feestavond voor de zeilers en bezoekers. Lees meer »

Breskens Sailing Weekend trapt af met herdoop Volvo Ocean Racer

De zon krijgt steeds meer de overhand in ons land. Dat kan alleen maar betekenen dat het DAMEN Breskens Sailing Weekend dichterbij komt. De organisatie is hard aan het werk om op 28, 29 en 30 augustus opnieuw een geslaagde editie te houden met een kwalitatief hoogstaande vloot. Afgelopen vrijdag was de kick-off van DBSW in de jachthaven van Breskens met de herdoop van een Volvo Ocean Racer. Lees meer »