North Sea Regatta

Al het North Sea Regatta, Vuurschepen/Harwich race, North Sea Race en Yeoman Cup nieuws vind je hier chronologisch geordend.

WK J/22 zeilen in Scheveningen: "Eerste internationale inschrijvingen zijn binnen"

WK J/22 zeilenAchter de schermen wordt er al lange tijd aan het WK J/22 zeilen in Scheveningen gewerkt. Afgelopen week zijn de inschrijvingen geopend en hebben we reeds in de eerste week internationale inschrijvingen uit Duitsland, Frankrijk, Canada en de Kaaiman Eilanden ontvangen. Lees meer »

North Sea Regatta Week inschrijvingen zijn geopend

North Sea Regatta WeekDe inschrijvingen voor de North Sea Regatta Week zijn geopend. De organisatie breekt met een aantal tradities, maar herstelt er ook: "We zijn heel gelukkig met Helly Hansen terug aan boord". Voor de vroege inschrijvers is er een "early bird" status, dat wil zeggen: korting! Lees meer »

De weg naar het Nederlands Kampioenschap TwoHanded 2016

AjetoNadat eind vorig jaar al voor de succesvolle Fastnet de J/111 Xcentric Ripper verkocht werd, en Robin graag een wat grotere boot voor de familie zocht, was de keus voor de J/122E snel gemaakt. Aangezien het TwoHanded varen ons de afgelopen jaren heel goed bevallen is hadden we nu de optie om de nieuwe J/122 zo goed mogelijk te optimaliseren voor het shorthanded zeilen. Lees meer »

Winnaars North Sea Regatta 2016 bekend

North Sea Regatta 2016Betere zeilomstandigheden om de North Sea Regatta mee af te sluiten hadden zeilers, vrijwilligers en wedstrijdcomité's zich, na drie onstuimige dagen op zee, niet kunnen wensen. Met een zonnetje en maximaal 15 knopen wind werden er kampioenschappen beslist en werd er gestreden om medailles, wimpels, poetsbeurten (voor de zeilboten), bekers en zeiljassen van Team Brunel - Holland sailing. Lees meer »

Alle klassen in actie op dag drie van de North Sea Regatta

LallekönigOp dag drie van de North Sea Regatta kwamen alle klassen in actie. Het geduld van de catamaran zeilers werd flink op de proef gesteld maar uiteindelijk konden ook zij twee mooie wedstrijden varen. In de F18 klasse gaan de winnaars van de North Sea Regatta van vorig jaar, Oscar Zeekant en Karel Begeman, aan de leiding na twee wedstrijden. In de J111 verstootte de Lallekönig de Red Harring van de eerste plaats. In de kleinere J-klasse, de J22, is de Fraporita op koers voor de winst. Het internationale SB20 veld geniet van het varen op stroming en de golven en komt volgend jaar zeker terug met meer boten. Lees meer »

Geen wedstrijden op dag twee North Sea Regatta

North Sea RegattaVeel wind en te hoge golven hielden de zeilers aan wal op de tweede dag van de North Sea Regatta. Er werden geen wedstrijden gevaren. In de regatta village werd een alternatief programma georganiseerd met de Volvo Ocean Race Film ‘When the boys became men’, een workshop van de Lijnenspecialist en een vervroegd happy hour met bitterballen. Lees meer »

North Sea Regatta‏ start met veel wind en zon

North Sea Regatta‏Zon, veel wind en flinke golven zorgden voor uitdagende omstandigheden op de eerste dag van de North Sea Regatta. Voor een enkele boot waaide het wellicht net iets te hard, maar aan het eind van de dag komen er vooral veel rozig en lachende zeilers van het water voor een biertje in de regatta village. Naast het ONK in de klassen ORC 1, 2 en 3, en het ONK TwoHanded ging ook de Optimist on Tour van start met zeillessen voor de zeilers van morgen. De regatta duurt nog tot en met maandag 16 mei. Lees meer »