Inshore Noord (NED)

Alle het nieuws over de zeilwedstrijden uit de vaargebieden: Durgerdam, Enkhuizen, Hindelopen, Hoorn, IJsselmeer/Wadden, Muiden, IJmuiden,...

150 zeiljachten aan de start van de YSY Ronde om Noord-Holland

YSY Ronde om Noord-HollandRuim 150 zeiljachten vertrokken vrijdagochtend 19 juni uit de haven van Muiden voor de 19de editie van de non stop zeilwedstrijd YSY Ronde om Noord-Holland. Met het vooruitzicht van meer uitdaging in het te zeilen parcours en de belofte van weerman Henk Huizinga dat de wind ook gedurende de nacht zou blijven staan kon deze Ronde ondanks de voorspelde buien bij voorbaat niet meer stuk. Lees meer »

Team Fan Fare wint 33ste Schuttevaerrace

Fan FareOp vrijdag 5 juni om 07.00 uur werd door Wethouder Stoker het startschot voor de 33ste Schuttevaerrace gegeven in Stavoren. Na een tot het eind spannende strijd tussen team Fan Fare en team Jager is op zaterdag 6 juni na circa 35 uur de Fan Fare als eerste gefinished. Lees meer »

Lenco Regatta 2015: zon, wind en asperges

Lenco Regatta 2015De zevende Lenco Regatta vond afgelopen weekend plaats in Lelystad. Van uit de Flevo Marina werden op zaterdag en zondag in totaal zeven up-down banen gevaren met een groot deelnemersveld. De wind bracht ons alle Triple number scores, op zaterdag vier maal een H. Het eerder voorspelde onweer trok gelukkig vrijdagavond langs. Enige late aanbrengers hadden er de handen vol mee. Zondag werden de zeilers getrakteerd op wederom zon en twee maal een L en een M score. Voor elk wat wils dus. Lees meer »

5de Almere Regatta dit weekend van start

Almere Regatta 2015Aanstaand weekend op 9 en 10 mei wordt op het Markermeer voor de kust van Almere de 5e Almere Regatta gehouden. In samenwerking met X-Yachts Holland en X-Club Nederland wordt ook gestreden om de X-Yachts Holland Cup. Lees meer »

Laagdrempelig wedstrijdzeilen tijdens de KWV Frisia-cup in Grou

KWV Frisia-cupHeb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om met je eigen boot een wedstrijd te zeilen of wil je je voorbereiden op het varen van wedstrijden? Geef je dan op voor de KWV Frisia cup. Lees meer »

Almere Regatta 2015 krijgt vorm

Almere Regatta 2015Het programma van de 5de Almere Regatta krijgt steeds meer vorm. Het "waterprogramma" is bekend en staat in de Notice of Race. Dit jaar zal ook de vierde editie van de X-Yachts Holland Cup gehouden worden, waarvan de tweede keer in Marina Muiderzand. Ook wordt er dit jaar meer aandacht besteed aan de sportboten en SW klassen. Lees meer »

33ste Schuttevaerrace

SchuttevaerraceDe 33ste editie van de Schuttevaerrace vindt plaats op 5,6 en 7 juni 2015. Op vrijdag 5 juni om 07.00 uur gaat de race van start in Stavoren waarna een non-stop traject wordt afgelegd via Kornwerderzand, Texel, Vlieland, Harlingen en Terschelling. De verwachting is dat het eerste team zaterdagmiddag 6 juni zal finishen. Lees meer »