Inshore Noord (NED)

Alle het nieuws over de zeilwedstrijden uit de vaargebieden: Durgerdam, Enkhuizen, Hindelopen, Hoorn, IJsselmeer/Wadden, Muiden, IJmuiden,...

Almere Regatta 2014 inschrijvingen zijn geopend

Almere RegattaDe Almere Regatta 2014 inschrijvingen zijn vanaf vandaag geopend. Er wordt gezeild in de ORC-klassen 1 t/m 4 en de eenheidsklassen Melges 24, J22, J80 en X79. Een pluim voor de organisatiecommissie want ze zijn er in geslaagd om de inschrijfgelden te verlagen: €60 voor de boten in de klassen ORC 1 en 2 en €50 voor alle overige klassen. Lees meer »

Pampus Regatta: nieuwe tweedaagse zeilwedstrijd op het IJmeer

Pampus RegattaOp zaterdag 13 en zondag 14 september zal voor het eerst de tweedaagse Pampus Regatta gezeild worden op het IJmeer. De Pampus Regatta is een samenvoeging van de Trintelrace van Zeilvereniging Het Y en WSV Flevomare, en de Hooikistrace van Roei- en Zeilvereniging Naarden. Deze nieuwe tweedaagse regatta wordt de seizoensafsluiter van het Gooimeer, IJmeer en Markermeer. Lees meer »

Schuttevaerrace inschrijvingen zijn geopend

SchuttevaerraceDe Schuttevaerrace is sinds 1983 dé krachtmeting voor zeilers, hardlopers en fietsers. De 32ste editie van de Schuttevaerrace vindt plaats op: 23, 24 en 25 mei 2014. Lees meer »

Dutch Quarter Ton Cup groeit naar vier evenementen in 2014

Quarter Ton CupIn 2013 werd tijdens de Lenco regatta op het IJsselmeer voor Lelystad de eerste Dutch Quarter Ton Cup verzeild. Het evenement was een groot succes en in 2014 wordt, in samenwerking met de Noordzee Club, een laagdrempelige landelijke competitie georganiseerd voor de vele jong bejaarde ¼ tonners die in Nederland liggen. Onderstaande vier evenementen tellen mee voor de Dutch Quarter Ton Cup 2014. Lees meer »

200 Myls SOLO dit jaar vanuit de Bataviahaven

200 Myls SOLODit jaar vindt de start en finish van de jaarlijkse 200 Myls solo race plaats in de Bataviahaven in Lelystad. De 200 Myls 'SOLO' is jarenlang gestart vanuit Muiden maar de haven werd te vol en er is te weinig diepgang. Daarom werd er uitgeweken naar Durgerdam. Lees meer »

Almere Regatta wordt volwassen

Almere RegattaNet als een kind wat toe groeit naar volwassenheid zal het op een zeker moment zijn vleugels uit moeten slaan en nieuwe wegen inslaan en nieuwe dingen ontdekken. Na drie jaar onder de vleugels van Avinautics te zijn opgegroeid is het nu ook voor de Almere Regatta tijd om haar vleugels uit te slaan. De regatta wordt daarom in 2014 geheel zelfstandig georganiseerd door WSV Flevomare. Lees meer »

Hein Ruyten Trofee 2013

Hein Ruyten TrofeeOp 26 en 27 oktober vindt de tweede editie van de Hein Ruyten Trofee plaats in Langweer. Ook dit jaar is het deelnemersveld in de Yngling klasse weer groot en van Internationale allure. Er zijn op dit moment met nog 1 week te gaan al meer dan 33 inschrijvingen Het BMW jeugdzeilplan is verantwoordelijk voor het grootste deel van de vloot met 20 boten. Daarnaast is het opmerkelijk is dat er 5 Belgische teams de reis ondernemen naar Langweer. Lees meer »