Inshore Noord (NED)

Alle het nieuws over de zeilwedstrijden uit de vaargebieden: Durgerdam, Enkhuizen, Hindelopen, Hoorn, IJsselmeer/Wadden, Muiden, IJmuiden,...

Almere Regatta 2015 krijgt vorm

Almere Regatta 2015Het programma van de 5de Almere Regatta krijgt steeds meer vorm. Het "waterprogramma" is bekend en staat in de Notice of Race. Dit jaar zal ook de vierde editie van de X-Yachts Holland Cup gehouden worden, waarvan de tweede keer in Marina Muiderzand. Ook wordt er dit jaar meer aandacht besteed aan de sportboten en SW klassen. Lees meer »

33ste Schuttevaerrace

SchuttevaerraceDe 33ste editie van de Schuttevaerrace vindt plaats op 5,6 en 7 juni 2015. Op vrijdag 5 juni om 07.00 uur gaat de race van start in Stavoren waarna een non-stop traject wordt afgelegd via Kornwerderzand, Texel, Vlieland, Harlingen en Terschelling. De verwachting is dat het eerste team zaterdagmiddag 6 juni zal finishen. Lees meer »

5de Almere Regatta 2015 op 9 en 10 mei

Almere RegattaHet was even puzzelen volgens de organisatie, maar de vijfde Almere Regatta 2015 wordt gehouden op 9 en 10 mei. Dit is 1 week na de Y-toren race en 2 weken voor de North Sea Regatta. Net als vorig jaar worden er wedstrijden gezeild in de ORC-klassen 1 t/m 4 en een aantal eenheidsklassen zoals bijv. J22, J80, Melges 24 en misschien nog een of twee andere klassen. Lees meer »

Hein Ruyten Trofee brengt de toeschouwers en Yngling zeilers dichterbij dan ooit

Hein Ruyten TrofeeDe derde editie van de Hein Ruyten Trofee in Langweer op 25 en 26 oktober is onverminderd populair. Met deelnemers uit Noorwegen, Denemarken, België en Duitsland en een sterke Nederlandse vloot, met onder andere alle boten van het BMW Nationaal Jeugdzeilplan, belooft het weer een unieke belevenis te worden die het seizoen afsluit! Lees meer »

Spoom wint Dutch Quarter Ton Cup 2014

Dutch Quarter Ton Cup 2014 Afgelopen weekend is tijdens de Pampus Regatta op het IJmeer de finale van de Dutch Quarter Ton Cup (DQTC) verzeild. In totaal bestond de ¼ ton klasse uit 12 jong bejaarde race-orgels, en was daarmee het grootste startveld. Eerder dit seizoen voeren de ¼ tonners al mee met de Van Uden Reco Stellendam Regatta, de Lenco Regatta en de Deltaweek. Lees meer »

Eerste Pampus Regatta kent grote opkomst

Pampus RegattaDe eerste Pampus Regatta op het IJmeer was een groot succes. 85 zeiljachten deden mee aan deze regatta, een samenvoeging van de Hooikist Race en Trintelrace. Ze werden getrakteerd op prachtig zeilweer. Zowel op zaterdag als op zondag stond er een mooie wind met zomerse temperaturen. Lees meer »

Veertigste Enkhuizer Klipperrace

KlipperraceOok dit jaar wordt in het tweede weekend van oktober de Enkhuizer Klipperrace gezeild, de wedstrijd voor zeilende binnenvaartklippers en verwante typen platbodems met zijzwaarden. Bij de eerste Enkhuizer Klipperrace in 1975 verschenen tien deelnemers aan de start, een aantal wat daarna snel groeide. Na een dip in de negentiger jaren ligt het aantal deelnemers in deze eeuw zo rond de 50 schepen met 1000 opvarenden. Lees meer »