Inshore Noord (NED)

Alle het nieuws over de zeilwedstrijden uit de vaargebieden: Durgerdam, Enkhuizen, Hindelopen, Hoorn, IJsselmeer/Wadden, Muiden, IJmuiden,...

Regatta Radio verslaat 24 Uurs zeilrace

Regatta RadioDe Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace op 28 en 29 augustus voegt een uniek element toe aan de grootste zeilwedstrijd van Nederland. Dit jaar is de wedstrijd live te beluisteren via de radio en vanaf zaterdagmiddag ook te zien via Youtube. Deelnemers en thuisblijvers kunnen via 24 Uurs Regatta Radio en 24 Uurs Regatta Tube TV van minuut tot minuut op de hoogte blijven van de vorderingen van de zeilers Lees meer »

Open dag Regenboogklasse

Regenboog zeilen‘Regenboog zeilen is veel minder duur dan wordt gedacht’
Met dit thema organiseert de Regenboogklasse op zondag 13 september, vanaf 12:00 uur aanstaande een unieke “open opstapdag” voor geïnteresseerden in de Regenbogen en het zeilen ervan. Lees meer »

Eredivisie Zeilen Test-Event

Eredivisie ZeilenIn navolging van succesvolle competities in het buitenland zal er ook in Nederland een eredivisie zeilen competitie tussen zeilverenigingen worden gehouden. Volgend jaar gaat die echt van start, maar dit jaar is er van 3-4 oktober een Pilot-2015 in Almere en Flevomare zal daarbij de organiserende autoriteit zijn in samenwerking met “Nederlandse Eredivisie Zeilen B.V.” en het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond. Lees meer »

Prijzengeld van 100.000 dollar tijdens Star wedstrijden

Star klasseDe Star klasse organiseert van 25-50 augustus de Eastern Hemisphere Championship in Nederland. Topzeilers uit 11 landen, waaronder de huidige Wereld en Europees kampioen, strijden om de zilveren ster in hun zeil. De KNZ&RV leidt de wedstrijden vanuit Muiden. Lees meer »

Pampus Regatta inschrijvingen zijn geopend

Pampus RegattaVanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor de tweede editie van de Pampus Regatta op 12 en 13 september a.s. op het IJmeer. Inschrijving is open voor SW, ORC, eenheidsklassen (o.a. J/80 en X-79) en Kwarttonklasse. Lees meer »

150 zeiljachten aan de start van de YSY Ronde om Noord-Holland

YSY Ronde om Noord-HollandRuim 150 zeiljachten vertrokken vrijdagochtend 19 juni uit de haven van Muiden voor de 19de editie van de non stop zeilwedstrijd YSY Ronde om Noord-Holland. Met het vooruitzicht van meer uitdaging in het te zeilen parcours en de belofte van weerman Henk Huizinga dat de wind ook gedurende de nacht zou blijven staan kon deze Ronde ondanks de voorspelde buien bij voorbaat niet meer stuk. Lees meer »

Team Fan Fare wint 33ste Schuttevaerrace

Fan FareOp vrijdag 5 juni om 07.00 uur werd door Wethouder Stoker het startschot voor de 33ste Schuttevaerrace gegeven in Stavoren. Na een tot het eind spannende strijd tussen team Fan Fare en team Jager is op zaterdag 6 juni na circa 35 uur de Fan Fare als eerste gefinished. Lees meer »