Inshore Noord (NED)

Alle het nieuws over de zeilwedstrijden uit de vaargebieden: Durgerdam, Enkhuizen, Hindelopen, Hoorn, IJsselmeer/Wadden, Muiden, IJmuiden,...

Addixion en de Xquise winnen YSY Ronde om Noord-Holland

YSY Ronde om Noord-HollandVrijdag 20 juni klonk om 10.00 uur het YSY Ronde om Noord-Holland startschot voor de eerste van de vijf startgroepen, de langzame toerklasse. De omstandigheden waren goed, WNW 15 knp, bewolkt en af en toe wat zon afgewisseld met motregen. Lees meer »

Paperino en Stella Maris winnen Contest Cup 2014

Stella MarisVan 30 mei tot en met 1 juni was er een ware invasie van Contest jachten in de Oosterhaven van Medemblik. Contest eigenaren uit verschillende hoeken van de wereld namen deel aan de 11e editie van de Sevenstar Contest Cup 2014 . Bij aankomst in de haven op vrijdag wapperden Nederlandse, Duitse en Engelse vlaggen langs de kade. Lees meer »

Schuttevaerrace dit jaar van start met 32 teams

SchuttevaerraceDe Schuttevaerrace gaat aanstaande vrijdag van start met maar liefst 32 teams. Dit is een stijging ten opzichte van de vorige editie. Het is goed om te zien dat er een veel nieuwe deelnemers meedoen. Er is zelfs internationale deelname vanuit Duitsland. Lees meer »

Pampus Regatta inschrijvingen zijn geopend

Pampus RegattaDe Pampus Regatta wordt zaterdag 13 en zondag 14 september voor het eerst gezeild op het IJmeer. De tweedaagse regatta staat open voor SW-, ORC- en eenheidsklasse (waaronder J80 en X-79). Bovendien wordt tijdens de Pampus Regatta ook de ORC4 Club Cup verzeild, waarin de Dutch Quarter Ton Cup is opgenomen. Lees meer »

WinnerCup dit jaar vanuit Enkhuizen

WinnerCupHet is alweer twee jaar geleden dat de WinnerCup plaats vond in Wemeldinge. En wat hadden we een wind. Een mooi evenement om samen weer te beleven met enthousiaste bestaande en nieuwe Winner eigenaren. Dit jaar vindt de WinnerCup van 16 tot 18 mei plaats in de geboorteplaats van alle Winner zeiljachten, Enkhuizen. Lees meer »

Vijftigste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace spoort historische zeiljachten op

StarnakelDe organisatie van de vijftigste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace spoorde deze winter twee historische zeiljachten op. Het gaat om de Starnakel en de Salacia. Eerstgenoemde won de 'try-out' editie in 1950 en de Salacia ging de geschiedenisboeken in als winnaar van de allereerste, officiële 24 Uurs Zeilrace in 1965. De online inschrijving voor de jubileumrace op 22 en 23 augustus 2014 is vanaf 1 mei geopend. Lees meer »

Almere Regatta 2014 inschrijvingen zijn geopend

Almere RegattaDe Almere Regatta 2014 inschrijvingen zijn vanaf vandaag geopend. Er wordt gezeild in de ORC-klassen 1 t/m 4 en de eenheidsklassen Melges 24, J22, J80 en X79. Een pluim voor de organisatiecommissie want ze zijn er in geslaagd om de inschrijfgelden te verlagen: €60 voor de boten in de klassen ORC 1 en 2 en €50 voor alle overige klassen. Lees meer »