Lijnenspecialist

Inshore Noord (NED)

Alle het nieuws over de zeilwedstrijden uit de vaargebieden: Durgerdam, Enkhuizen, Hindelopen, Hoorn, IJsselmeer/Wadden, Muiden, IJmuiden,...

J/Club trainingsserie nu echt van start

J/Club trainingsserieWerden de voorgaande weekenden geboycot door het weer, nu kan er dan eindelijk gevaren worden! Teams uit Nederland en Duitsland bereiden zich deze winter bij Waterland Monnickendam samen voor op de Segel-Bundesliga en de Eredivisie Zeilen. Lees meer »

J/Club trainingsserie van start

J/Club trainingsserieOp zondag verzamelen 4 Nederlandse teams, 3 Duitse teams en een 4-tal jonge zeilers die voor het eerst kennis gaan maken met het varen in een kielboot, in Monnickendam bij Jachthaven Waterland. Gedurende de hele winterserie zijn de teams gast bij locatie Landwater, tevens het clubhuis van WV Uitdam. Het is de eerste dag van een 8-tal trainingsdagen ter voorbereiding op de Eredivisie Zeilen en de Duitse variant, de Bundesliga. Uiteindelijk wordt het programma omgebogen: de dichte mist belemmert de zeilers om het water op te gaan. Lees meer »

Vooraankondiging Y-Toren Race 2016

Y-Toren Race 2016Al jaren geldt de Y-Torenrace als dé wedstrijdseizoen-opener in Noord Nederland. Dit 2 daagse race weekend kent een groot en groeiend deelnemersveld. Eenheidsklassen, sportboten, ORC klassen en Lemmeraken zorgen voor een prachtige diversiteit op het water van het zuidelijk Markermeer. Onder professionele wedstrijdleiding worden up- en down banen gevaren. Lees meer »

Yacht Club Costa Olanda wint 2K tour event in Medemblik

2K tour eventAfgelopen weekend werd er in Medemblik een 2K teamzeil evenement gehouden, onderdeel van het Europese 2K teamzeil circuit. De deelnemende teams kwamen uit Engeland, Duitsland, Italië en Nederland. Het format, 2K betekent dat er twee kielboten in een team zitten. Het huidige circuit bestaat uit een ongeveer 10 evenementen verspreid over Europa. Lees meer »

Lelystad Regatta 2015: Een zeilfeestje onder super omstandigheden

Lelystad Regatta 2015Briljant weer, enthousiaste vrijwilligers en dito deelnemers tijdens de Lelystad Regatta 2015 en je hebt een zeilfeestje in jachthaven Lelystad Haven. Dank allemaal en dank ook aan onze sponsors! Door de 2de editie van het evenement te combineren met de eerste wedstrijd van de Coldhanded Cup, werd de deelnemerslijst van 2014 overtroffen tot 50 ingeschreven schepen. Natuurlijk hielp de gebruikelijke soepele inschrijvingstermijn ook de mooi-weer-zeilers over de streep. Lees meer »

Eredivisie zeilen: voetbal op het water?

Eredivisie zeilenWij zeilen ongeveer zo goed als NEC voetbalt. Dat is het verdict na 3 dagen zweten en billen knijpen op een plasje water omzoomd door torenhoge nieuwbouw in Almere. Dat het Eredivisie zeilen in Almere om een testevenement ging, is een kleine pleister op de wond. Lees meer »

WV Uitdam winnaar Eredivisie Zeilen 2015

Wietze ZetzemaDe watersportvereniging Uitdam is de winnaar van de Eredivisie Zeilen 2015 en daarmee de eerste landskampioen clubteams. De triomf kreeg zijn beslag op een zonovergoten laatste wedstrijddag in Almere. ,,Machtig mooi om dit te winnen'', reageerde stuurman Wietze Zetzema. Hij noemde het testevenement Eredivisie Zeilen ,,een advertentie voor de zeilsport''. Lees meer »