Student Yachting World Cup: Naaaaar Huiss…

CAP D'AGDE (FRA) - Vrijdag 29 oktober, wind, wind en nog eens wind. We stonden op, helemaal gebrand om alsnog op de finaledag van het kampioenschap de overwinning binnen te halen. Op weg naar de haven zagen we al flinke brekers het strand op razen..

Om 9.30 werd de skippersmeeting voor de dag gehouden en werd onze angst bevestigd. No sailing today. Dat betekent dat we derde zijn geworden, de Schotten 1 en de Engelsen 2.

Niet de deelnemende teams speelden de hoofdrol deze week maar het weer. Te weinig tot veel te veel wind. Winddraaiingen van 360 C, 2 aftrekwedstrijden in plaats van 1 etc. In ieder geval is de prestatie van vorige jaar verbeterd. We vinden het alleen jammer dat we op deze manier de titel door onze vingers hebben zien glippen. C’ est la vie! Maar we kunnen wel zeggen dat we bij de best zeilende studenten van de wereld horen; een prestatie waar we zeker trots op mogen zijn. We kijken terug op een enerverende week wedstrijden met veel sportiviteit en gezelligheid. Nu eerst aan de cafe au lait en dan inpakken voor onze terugreis naar Nederland. Cdtje aan van Acda & de Munnik en Naaaaar Huiss…

We willen u bedanken voor de getoonde interesse en aandacht voor onze prestaties.

De einduitslag:

1. Scotland

2. England

3. Netherlands, Utrecht University

4. South Africa

5. Netherlands, TU Delft

6. Ireland

7. Norway

8. Italy

9. Portugal

10. France, HEC

11. Sweden

12. Poland

13. Japan

14. France, Ecole Polytechnique

Meer info:

www.histos.nl/sywoc

www.sywoc.org