J/22

Al de J/22 klasse zeilberichten, uitslagen en foto's chronologisch geordend.

J/22 klasse kent spannende warming up met 20 deelnemers

in

J/22 zeilenAfgelopen weekend was het weer zover: de warming up voor de J/22’s vond plaats. Dit is al jaren het begin van het zomerzeilseizoen voor J/22 zeilers en ieder jaar weer een succes. Het evenement op 21 en 22 maart nam plaats op het Braassemermeer en maar liefst 20 J/22’s zeilden mee! Lees meer »

5de Almere Regatta 2015 op 9 en 10 mei

Almere RegattaHet was even puzzelen volgens de organisatie, maar de vijfde Almere Regatta 2015 wordt gehouden op 9 en 10 mei. Dit is 1 week na de Y-toren race en 2 weken voor de North Sea Regatta. Net als vorig jaar worden er wedstrijden gezeild in de ORC-klassen 1 t/m 4 en een aantal eenheidsklassen zoals bijv. J22, J80, Melges 24 en misschien nog een of twee andere klassen. Lees meer »

Almere Regatta 2014 inschrijvingen zijn geopend

Almere RegattaDe Almere Regatta 2014 inschrijvingen zijn vanaf vandaag geopend. Er wordt gezeild in de ORC-klassen 1 t/m 4 en de eenheidsklassen Melges 24, J22, J80 en X79. Een pluim voor de organisatiecommissie want ze zijn er in geslaagd om de inschrijfgelden te verlagen: €60 voor de boten in de klassen ORC 1 en 2 en €50 voor alle overige klassen. Lees meer »

ONK Zeilen in Medemblik kent zijn kampioenen

ONK Medemblik 2013De slotdag van de 'Delta Lloyd Open Dutch Championships' is afgesloten met een zonnige prijsuitreiking. Onder het genot van een hapje en drankje kregen de zeilers hun verdiende applaus. Sommige zeilers eindigden zelfs traditie getrouw in het water. Hierbij hielpen de drie topzeilers Pieter-Jan Postma, Rutger van Schaardenburg en Kiran Badloe elkaar een handje om naar water te happen. Lees meer »

Lichte wind zorgt voor verrassende resultaten tijdens het ONK in Medemblik

ONK in MedemblikDe tweede dag van de 'Delta Lloyd Open Dutch Championships' was een dag met minder wind dan de eerste. Met een wisselende wind van 5-6 knopen aan het begin van de dag tot maximaal 16 knopen maximaal zijn bijna alle races gevaren. Enkel de RS:X en 49er(FX) hebben een race minder gevaren dan gepland. In veel klassen weten de Nederlandse kernploegleden en de talenten wederom zichzelf te bewijzen. In de Melges 24 klasse is het erg spannend. Lees meer »

Wisselend wedstrijdveld tijdens ONK in Medemblik

Melges 24De eerste dag van de 'Delta Lloyd Open Dutch Championships' zit er op. Op de eerste dag zeilden 210 boten in 15 verschillende klassen, de F18 start morgen. Met een wisselend wedstrijdveld is het evenement gekenmerkt door vooral een goede seizoen afsluiter voor velen. Lees meer »

Opvallende overstap naar de J/22

Piet GoyvaertsNee, aan het Europese Kampioenschap J/22 dat in het eerste weekend van de Deltaweek werd gevaren heeft hij niet meegedaan. Maar hij kon het niet laten om tijdens de Deltaweek met zijn J/22 één dag mee te doen in de ongemeten klasse. Daar werd hij woensdag vijfde in een veld van zeven jachten. Niet slecht want hij voer de boot met maar één maat en kwam daardoor gewicht te kort. We praten met Piet Goyvaerts uit Hoboken (B), die na meer dan 35 jaar varen met grotere zeiljachten drie jaar geleden de overstap maakte naar de ranke J/22 met de naam “BoJangles 22”. Lees meer »