Ronde om Texel

Alle Ronde om Texel nieuws, deelnemers, uitslagen en foto's chronologisch geordend.

Ronde om Texel: “Hard varen en het eiland rechts houden ook in 2014”

Ronde om TexelOp zaterdag 28 juni 2014 staat de 37ste editie van de legendarische Ronde om Texel op de agenda. De inschrijving voor deze internationale zeilwedstrijd voor catamarans start op 15 maart 2014. Ook tijdens de 37ste editie staat de zeiler weer centraal. De Ronde werd vorig jaar door full-time Olympisch zeiler Thijs Visser, nog treffend samengevat als: “Hard varen en het eiland rechts houden.” Lees meer »

Ronde om Texel in gesprek over deelname James Spithill en Simeon Tienpont

Ronde om TexelZeilt Oracle stuurman James Spithill opnieuw de Ronde om Texel? De geruchtenmolen draait inmiddels op volle toeren en de catamaranzeilers kijken nu al uit naar hun deelname. Tijdens de prijsuitreiking van de Conny van Rietschoten trofee sprak racemanager Jeroen Romkema met Oracle boat captain Simeon Tienpont. Lees meer »

Witte rook bij Ronde om Texel - Nieuw bestuur bekend

Witte rook In de bestuurssamenstelling van De Stichting Ronde om Texel hebben enkele wijzigingen plaatsgevonden. Zo is Willem Hemelraad gekozen tot nieuwe voorzitter van de Ronde om Texel. De Ronde om Texel is met deze hernieuwde samenstelling van het bestuur en de ondersteuning vanuit de Raad van Advies klaar voor de toekomst. Lees meer »

Ronde om Texel 2013 video's


Ronde om Texel racing. Start - Oudeschild Lees meer »

Zeekant en Begemann winnen 36e Ronde om Texel

Ronde om TexelZondagochtend om half 10 kwam voor de zeilers het verlossende woord: de 36e Ronde om Texel gaat door! Een opluchting voor veel zeilers na het uitstel van zaterdag, vanwege de te harde wind. Om 12 uur verschenen er uiteindelijk 194 van de 288 ingeschreven catamarans aan de start. Oscar Zeekant en Karel Begemann uitkomend in de Formule 18 mochten zich na een spannende race de winnaars van de 36e Ronde om Texel noemen. Lees meer »

36e Ronde om Texel uitgesteld naar zondag 16 Juni

Texel Strandhotel NoordzeeDe organisatie van de Ronde om Texel heeft de race voor zaterdag 15 juni afgelast in verband met de te verwachten harde wind. De 36e editie van de Ronde om Texel zal nu plaatsvinden op zondag 16 juni 2013. Lees meer »

Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij winnen Texel Dutch Open

Mischa Heemskerk en Bastiaan TentijMischa Heemskerk en Bastiaan Tentij winnen na de Texel Dutch Open. Heemskerk en Tentij mogen zich met deze overwinning officieel Nederlands Kampioen Catamaran zeilen 2013 noemen. Lees meer »