Offshore zeilen

Alle spectaculaire Offshore zeilwedstrijden, deelnemers, uitslagen, verslagen en veel foto's chronologisch geordend.

Schade dwingt Sébastien Josse (Edmond de Rothschild) om de wedstrijd even opzij te schuiven.

Edmond of RothschildOm 09:30 GMT vanochtend (maandag, 5 december) moest Sébastien Josse (Edmond of Rothschild) contact opnemen met zijn team aan wal omdat hij grote schade aan de bakboord-foil had vastgesteld. Rekening houdend met de weersomstandigheden van de afgelopen 24 uur en de slechte weersverwachtingen voor het gebied waarin hij zich bevindt, heeft de schipper in samenspraak met zijn team beslist om de race tijdens de komende uren even te laten voor wat het is en te kijken naar de best mogelijke opties om de storm te laten passeren. Lees meer »

Win tickets voor het Ocean Film Festival

Ocean Film FestivalWe zijn te gast op de première van het Ocean Film Festival in Brussel. Het festival neemt u mee op een 2 uur durende reis langs de prachtige Arctische kusten, over immense adembenemende golven waar surfers hun leven riskeren voor de kick, een vrij duiker (eigenlijk een vrij duikster!) die laat zien dat de haaien die wij vrezen toch niet de “killers” zijn die wij in gedachten hebben. Lees meer »

Vendée Globe: Thomson lijdt schade aan de STB foil, De Broc gedwongen om op te geven.

Alex ThomsonAlex Thomson, die op kop ligt in de Vendée Globe, werd vandaag gedwongen om zijn boot te vertragen. Hij raakte een object in de zuidelijke Atlantische Oceaan. Eén van de twee foils werd beschadigd na een botsing met een ongeïdentificeerd object. Lees meer »

Vendée Globe 2016/2017 Live

Met nog een paar minuten voor de start van de Vendée Globe 2016/2017 zie hier de Live broadcast. De start wordt Live uitgezonden van 07:30 t/m 12:45. De tracker aan boord van alle deelnemers zal je in staat stellen om de race en de rankings vanaf de start te volgen. De eerste ranklings met behulp van de tracker zullen beschikbaar zijn vanaf 12:12 met live updates per 6 minuten tot 15:00. Lees meer »

Krijgt de Volvo Ocean Race 2017-18 een 2e Nederlandse boot aan de start?

Sailing HollandAls het aan de IYCA (International Yacht Club Amsterdam) ligt wel want zij streeft er naar een tweede Nederlandse boot aan de start van de Volvo Ocean Race 2017-2018 te krijgen. Tijdens een speciale avond op 31 oktober a.s. worden potentiële sponsoren en belanghebbenden uitgenodigd en bijgepraat. Een van de sprekers is niemand minder dan de CEO van de Volvo Ocean Race 2017- 2018, Mark Turner, die door de IYCA speciaal naar Nederland is gehaald. Lees meer »

Volvo Ocean Race voegt Fastnet Race en nieuwe Proloog toe aan kwalificatie voor 2017-18

Volvo Ocean RaceDe klassieke Fastnet Race en een nieuwe Lissabon-Alicante proloog vormen de intensieve kwalificatie in aanloop naar de Volvo Ocean Race 2017-18. Deze periode geeft tevens de fans een voorproefje van de Race. Lees meer »

Vendée Globe bijna van start: de absolute nummer één van alle zeilwedstrijden

Vendée GlobeDe Vendée Globe, door het publiek ook “De Everest der Zeeën” genoemd, start volgende maand in Les Sables d’Ollone. Op zondag 6 november 2016 is het weer zover. Die dag zullen de 29 deelnemers van deze editie beginnen aan de tot hiertoe enige solo, non stop zeilrace rond de wereld zonder enige vorm van hulp of assistentie. Sinds de Vendeé Globe edities in 1989 begonnen, zijn er 138 zeilers gestart waarvan er slechts 71 in staat waren om de race ook daadwerkelijk uit te zeilen. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen