Offshore zeilen

Alle spectaculaire Offshore zeilwedstrijden, deelnemers, uitslagen, verslagen en veel foto's chronologisch geordend.

Octoshape voorziet Volvo Ocean Race van live streaming

octoshapeHet Deense bedrijf Octoshape zal de Volvo Ocean Race 2014-15 voorzien van live video streaming. Daardoor kunnen de fans tijdens de In-port races en de starts van de etappes alle actie rechtstreeks volgen op hun apps. Daarnaast kunnen ze op hun mobiele telefoons voor het eerst in de 40-jarige geschiedenis van de race de boten ook live zien aankomen. Op locatie in de racedorpen kan dat via de schermen. Lees meer »

Queen Mary 2 groet Abu Dhabi Ocean Racing

Indrukwekkend schouw- en klankspel van RMS Queen Mary 2 die Abu Dhabi Ocean Racing groet in het midden van de Atlantische Oceaan. De kapitein van de Queen Mary 2 vraagt over de marifoon zelfs hoe dicht hij mag naderen zodat zijn passagiers kunnen meegenieten van de Volvo Ocean Racer. Lees meer »

Team Luctor3 verslaat Team Brunel in de Vuurschepenrace

Team Luctor3Veel regen en weinig wind kenmerkten de Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich, de traditionele race waarmee jaarlijks de Delta Lloyd North Sea Regatta wordt geopend. Team Luctor3 komt als tweede boot achter Team Brunel aan in Harwich, maar op rating gaan ze er met de winst vandoor. Lees meer »

Vier Britse zeilers vermist op de Atlantische Oceaan tijdens delivery

Cheeki RafikiVier Britse zeilers worden sinds vrijdag vermist ergens midden op de Atlantische Oceaan. De ongelukkige zeilers waren na de Antigua Sailing Week onderweg vanaf de Caraïben naar Groot Brittannië met het 40-voet lange zeiljacht Cheeki Rafiki (First 40.7). De bemanning kwam donderdag 15 mei reeds in de problemen nadat ze water maakten en de oorzaak niet konden vinden. Lees meer »

De Brusails ex-Roaring Forty II klaar voor de Round Britain race

BrusailsDe Brusails ex-Roaring Forty II is net uit de werf in Nieuwpoort in zijn nieuwe decoratie. De Belgische zeiler Michel Kleinjans maakt zich samen met zijn nieuwe co-schipper Alexis Guillaume op voor de Round Britain race. Lees meer »

New York to Barcelona Race promo

De Ocean Masters New York to Barcelona Race is er een om in de gaten te houden. Deze offshore race linkt twee iconische steden en is voor de IMOCA 60 voet klasse een uitstekende promotiewedstrijd. Deze double-handed van New York naar Barcelona is de enige zomerwedstrijd dit jaar voor de IMOCA's. Lees meer »

Dongfeng haalt als eerste Volvo Ocean Race kwalificatienormen

DongfengHet eerste team dat zich officieel kwalificeert voor de Volvo Ocean Race van 2014-15 is het Dongfeng Race Team. De bevestiging kwam rechtstreeks van Jack Lloyd, de Race Director van de Volvo Ocean Race. Na de recente 18 daagse training van Team Dongfeng voldeed het aan alle officiële kwalificatie-eisen. 2000 nautische mijl non-stop met 60 % van de bemanningsleden aan boord. Lees meer »