Offshore zeilen

Alle spectaculaire Offshore zeilwedstrijden, deelnemers, uitslagen, verslagen en veel foto's chronologisch geordend.

Rolex Fastnet 2015 met de J/111 Xcentric Ripper, winnaar IRC 2A

Xcentric RipperTijdens de briefing met alle schippers en navigators op zaterdagmiddag in Cowes werd het al duidelijk dat we voor de start en eerste dagen van de race niet veel wind konden verwachten. De Engelse versie van weervrouw Helga van Leur wist de zeilers aan de hand van weerkaarten en gribs te vertellen dat we menig windgat konden verwachten en maximaal 10 knopen wind. Ankers klaar mannen? Lees meer »

Rolex Fastnet Race 2015 review en Benelux uitslagen

Rolex Fastnet Race 2015Rolex Fastnet Race 2015, onze Onboard ClubRacer reporter Yan Trouwen was erbij en doet verslag. "Gezamenlijk om ter eerst elke 2 jaar 620 nautical miles naar het onderste stukje van Ierland en terug varen noemen ze in Engeland de Rolex Fastnet Race. En dat nu voor de 90ste keer! Het waren tamelijk rustige omstandigheden deze keer, maar niet zonder de nodige valkuilen. Hoe deden de Belgen en Nederlanders het en wie heeft er gewonnen?" Lees meer »

Transatlantic Race 2015 met Visit Brussels in vier minuten

Transatlantic Race 2015 van Newport via Cape Lizard naar Cowes - met de Class 40 Visit Brussels en drie Belgen aan boord: Michel Kleinjans, Alexis Guillaume en Maxim Van Pelt. Bekijk hier hun avontuur in vier minuten. Lees meer »

Zeven Belgische boten in de 46ste Rolex Fastnet Race

Rolex Fastnet RaceMet nog net 23 dagen tot het startschot van 's werelds grootste offshore zeilregatta, de Rolex fastnet Race die start in Cowes met finish in Plymouth, telt deze vandaag niet minder dan 390 boten uit 25 landen waaronder 7 Belgische zeiljachten. Een overzicht: Lees meer »

Transatlantic Race uit de kuip met Michel Kleinjans, Maxim Van Pelt en Alexis Guillaume

Michel Kleinjans, Maxim Van Pelt en Alexis GuillaumeBeste vrienden, weer eens een koerske afgemaald, ditmaal eentje dat kon tellen: de Transatlantic Race 2015, één uit de boekskes. Het parcours Newport (USA)-Cowes (met eigenlijke finish aan de Lizard). Als bemanning Alexis Guillaume, Maxim Van Pelt en Michel Kleinjans. De organisatie onder leiding van de New York Yacht Club en Royal Yacht Squadron. Lees meer »

ClubRacer voor vijf dagen offline door Offshore Scheveningen-Saint Malo

Eddystone RockDe Clubracer redactie is een paar dagen niet in staat om te publiceren. We zijn onderweg met de RepoMan naar Saint Malo met een omweg langs Eddystone Rock voor de wedstrijd Scheveningen Saint Malo. Er wordt licht weer verwacht. Waarschijnlijk zullen we woensdag aankomen. We zijn dus ongeveer vijf dagen van de planeet. Dat wordt een digitale detox! Wish us good luck en tot woensdag! Lees meer »

Scheveningen St-Malo

18/07/2015 15:00
26/07/2015 00:00

Scheveningen St-Malo Lees meer »

Organiserende vereniging of organisatie: 
Zeilrace & Rally, Jachtclub Scheveningen
Plaats: 
Scheveningen, St Malo
Vaarwater: 
Noordzee
Klassen kajuitjachten: 
Ongemeten
ORC-Club
Double-handed
Veiligheids categorie: 
3 + reddingsvlot, AIS transponder
Google Map: 

Javascript is vereist om deze map te bekijken.