Offshore zeilen

Alle spectaculaire Offshore zeilwedstrijden, deelnemers, uitslagen, verslagen en veel foto's chronologisch geordend.

Zeven Belgische boten in de 46ste Rolex Fastnet Race

Rolex Fastnet RaceMet nog net 23 dagen tot het startschot van 's werelds grootste offshore zeilregatta, de Rolex fastnet Race die start in Cowes met finish in Plymouth, telt deze vandaag niet minder dan 390 boten uit 25 landen waaronder 7 Belgische zeiljachten. Een overzicht: Lees meer »

Transatlantic Race uit de kuip met Michel Kleinjans, Maxim Van Pelt en Alexis Guillaume

Michel Kleinjans, Maxim Van Pelt en Alexis GuillaumeBeste vrienden, weer eens een koerske afgemaald, ditmaal eentje dat kon tellen: de Transatlantic Race 2015, één uit de boekskes. Het parcours Newport (USA)-Cowes (met eigenlijke finish aan de Lizard). Als bemanning Alexis Guillaume, Maxim Van Pelt en Michel Kleinjans. De organisatie onder leiding van de New York Yacht Club en Royal Yacht Squadron. Lees meer »

ClubRacer voor vijf dagen offline door Offshore Scheveningen-Saint Malo

Eddystone RockDe Clubracer redactie is een paar dagen niet in staat om te publiceren. We zijn onderweg met de RepoMan naar Saint Malo met een omweg langs Eddystone Rock voor de wedstrijd Scheveningen Saint Malo. Er wordt licht weer verwacht. Waarschijnlijk zullen we woensdag aankomen. We zijn dus ongeveer vijf dagen van de planeet. Dat wordt een digitale detox! Wish us good luck en tot woensdag! Lees meer »

Scheveningen St-Malo

18/07/2015 15:00
26/07/2015 00:00

Scheveningen St-Malo Lees meer »

Organiserende vereniging of organisatie: 
Zeilrace & Rally, Jachtclub Scheveningen
Plaats: 
Scheveningen, St Malo
Vaarwater: 
Noordzee
Klassen kajuitjachten: 
Ongemeten
ORC-Club
Double-handed
Veiligheids categorie: 
3 + reddingsvlot, AIS transponder
Google Map: 

Javascript is vereist om deze map te bekijken.

Louis Balcaen overtreft zichzelf

Louis BalcaenGeboren in een bevoorrecht milieu lijkt het erop alsof er voor hem alleen maar kansen gecreëerd worden, makkelijke mogelijkheden. Niets is minder waar want er is nu éénmaal het leven… en het leven is zoals een upwind-downwind wedstrijd; de ene helft gaat het je vòòr de wind, de andere helft zit je af te zien. Dit is het verhaal van een jongen die, bijna geveld door kanker, terug rechtstaat en vecht. Vecht voor erkenning, voor eigenwaarde, voor geloof in zichzelf én in zijn lichaam. Dit is het verhaal van Louis Balcaen. Lees meer »

Drama tijdens de In-Port Race in Göteborg

In-Port Race in GöteborgHet Abu Dhabi Ocean Racing Team pakt de overall titel van de in-port races en wint zo alle Volvo Ocean Race 2014-15 overall prijzen. Team SCA verovert een derde plaats achter Team Brunel. Er werd een zeer tactische strijd gestreden in Göteborg. Team Brunel behaalde de overwinning in de slotakte tijdens de Inmarsat In-Port Race te Göteborg. Achter hen speelde zich een drama af… Lees meer »

Victorie voor Team Alvimedica, glorie voor Abu Dhabi Ocean Racing

Abu Dhabi Ocean RacingDe zenuwslopende finish van de laatste etappe bepaalde vanmiddag het podium van de Volvo Ocean Race 2014-215. Team Alvimedica overleefde de windgaten en opmars van de achtervolgers en pakte in Göteborg zijn eerste etappezege. Team Brunel finishte als tweede en verdedigde daarmee de tweede plaats overall. Dongfeng hield vast aan de derde positie overall. Abu Dhabi Ocean Race mag zich eindelijk officieel de winnaar van deze twaalfde Volvo Ocean Race noemen. Lees meer »