Offshore zeilen

Alle spectaculaire Offshore zeilwedstrijden, deelnemers, uitslagen, verslagen en veel foto's chronologisch geordend.

Dongfeng haalt als eerste Volvo Ocean Race kwalificatienormen

DongfengHet eerste team dat zich officieel kwalificeert voor de Volvo Ocean Race van 2014-15 is het Dongfeng Race Team. De bevestiging kwam rechtstreeks van Jack Lloyd, de Race Director van de Volvo Ocean Race. Na de recente 18 daagse training van Team Dongfeng voldeed het aan alle officiële kwalificatie-eisen. 2000 nautische mijl non-stop met 60 % van de bemanningsleden aan boord. Lees meer »

Maersk Line wordt transportpartner Volvo Ocean Race 2014-15

Maersk LineMaersk Line, 's werelds grootste rederij, wordt de transportpartner van de Volvo Ocean Race 2014-15. De uitdaging is om dit zware, mondiale, offshore zeilevenement in tien landen, vier continenten en op vijf oceanen feilloos te laten verlopen. Lees meer »

Tonnerre de Breskens 3 viert vijfde verjaardag in stijl

Tonnerre de Breskens 3De Tonnerre de Breskens 3 (Ker 46) viert zijn vijfde verjaardag met het winnen van de Nannay Cay Cup Round Tortola Race, onderdeel van de BVI Spring Regatta. Het lichte weer en het daardoor aangepast parcours veranderde niets aan het agenda van de topboten: Tonnere de Breskens 3 won de overall prijs en Highland Fling XII pakte de line honors. Lees meer »

Team Brunel tijdens de North Sea Regatta aan de start van de Vuurschepenrace

Team BrunelDe North Sea Regatta inschrijvingen zijn geopend en Bouwe Bekking heeft inmiddels bevestigd dat hij met de Nederlandse Volvo Ocean 65 aan de start van de Vuurschepenrace verschijnt. Een unieke kans om het tegen Team Brunel op te nemen! Ook zijn er twee nieuwe klassen toegevoegd aan het programma en zullen er drie klassen kampioenschappen gezeild worden in Scheveningen. Lees meer »

Team Brunel in actie vanuit Lanzarote

Team Brunel in actieTeam Brunel is momenteel volle bak aan het trainen vanuit haar trainingsbasis te Lanzarote (ESP). Volgens hun laatste berichtgeving loopt alles volgens plan en heeft het team al heel wat zeemijlen afgezeild. De Team Brunel Volvo 65 heeft afgelopen week zelfs 540 zeemijl in 24 uur weten af te leggen tussen Groot Brittannië en de Canarische eilanden, een slordig gemiddelde van 22,5 knopen. Lees meer »

Tonnerre de Breskens 3 snelste in IRC ONE

Piet VroonPiet Vroon's Tonnerre de Breskens 3 (NED) is vanmorgen om 4 uur lokale tijd gefinisht en pakt hiermede de RORC Caribbean 600 line honours in de IRC 1 klasse. De Ker 46 van Piet Vroon weet ook de snelste tijd voor zijn klasse te verbeteren naar 3 dagen, 10 uur en 26 minuten, een nieuwe record. Lees meer »

RORC Caribbean 600 2014 - de start (video)

Terwijl we de video van de start binnenkrijgen van de RORC Caribbean 600 komt het bericht van de eerste line honours in de monohull klasse binnen. Hap Fauth’s JV72 Bella Mente (US) heeft George David’s Rambler 100 verslagen. Lees meer »