Offshore zeilen

Alle spectaculaire Offshore zeilwedstrijden, deelnemers, uitslagen, verslagen en veel foto's chronologisch geordend.

Michel Kleinjans zet knappe prestatie neer in de Route du Rhum

Michel KleinjansOnze Belgische zeiler Michel Kleinjans heeft een knappe prestatie neergezet in de Route du Rhum. Ondanks een 8 uur durende tussenstop in Spanje eindigt hij op een 15de plaats en dat in een veld met 43 deelnemers. De Route du Rhum is een non-stop solo-zeilwedstrijd over de Atlantische Oceaan die elke vier jaar wordt gezeild vanuit Saint Malo richting Guadeloupe. Lees meer »

Team Brunel wint tweede etappestart Volvo Ocean Race

Team BrunelNa een spannend duel tussen Team Brunel en Team SCA was het de Nederlandse boot met schipper Bouwe Bekking die als eerste de boeien in de Tafelbaai rondde. Daarmee herhaalt Team Brunel zijn kunstje van de eerste etappestart in Alicante. Alleen had Kaapstad vandaag heel wat meer wind in petto voor start van de tweede etappe naar Abu Dhabi. Lees meer »

Volvo Ocean Race leg 2 start (video)

Veel wind met vlagen ver boven de 20 knopen gemengd met massieve golven. Dat is het beeld van de start van Leg 2 in de Volvo Ocean Race richting Abu Dhabi. Bekijk hier het volledige video verslag vanuit Kaapstad. Lees meer »

Volvo Ocean Race vloot verwacht lastige tweede etappe naar Abu Dhabi

Volvo Ocean RaceDe zeven boten sterke Volvo Ocean Race-vloot verwacht een lastige tweede etappe van Kaapstad naar Abu Dhabi. De route van 6.125 nautische mijlen gaat van de ijzige kou in de ‘Roaring Forties’ naar de klamme hitte van de Doldrums in de Zuid-Indische Oceaan. Bovendien duiken ze het seizoen van de tropische cyclonen in. Geen van de Nederlandse zeilers in de huidige editie heeft ervaring met de race naar Abu Dhabi. Lees meer »

Abu Dhabi Ocean Racing wint ook de In-Port Race in Kaapstad

Abu Dhabi Ocean RacingSchipper Ian Walker (GBR) stuurde vanmiddag Abu Dhabi Ocean Racing als snelste rond de boeien in Kaapstad. Tien dagen geleden pakte het team in Kaapstad de eerste etappezege. Nu liet Abu Dhabi Ocean Racing zien dat ze ook de tactiek en techniek van havenraces beheersen. Het Nederlandse Team Brunel toonde spierballen en passeerde Team SCA in het laatste rak op weg naar de finish. Lees meer »

François Gabart wint de Route du Rhum in de IMOCA 60 klasse

François GabartOp vrijdag 14 november om 17u38 lokale tijd is François Gabart de finishlijn in Pointe a Pitre gekruist en wint hiermee met de boot MACIF de tiende Route du Rhum in de competitieve IMOCA 60 klasse. Met een gezeilde tijd van 12 dagen 4 uur en 38 minuten zet Gabart ook een nieuw IMOCA class record neer over de theoretische afstand van 3542 zeemijl. Lees meer »

In-Port Race te Kaapstad straks live (video)

In-Port Race te KaapstadDe Volvo Ocean Race editie 2014-15 gaat vandaag om 13u (onze tijd) verder met de In-Port Race te Kaapstad. Voor diegene die niet in Kaapstad zijn er mogelijkheden genoeg om de winderige race vandaag te volgen: via de app, de website, Twitter of volg hier op ClubRacer de live video stream van Youtube. Lees meer »