Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is 's werelds grootste en spectaculairste oceaan zeilrace. Hier vind je al het Volvo Ocean Race nieuws, deelnemers, uitslagen en foto's chronologisch geordend.

Win Volvo Ocean Race Festival kaarten met je team

Volvo Ocean Race FestivalOnder alle teams die zich voor 30 april 2015 hebben ingeschreven voor de Vuurschepenrace of de inshore races verloot Stichting North Sea Regatta concertkaarten voor het Volvo Ocean Race Festival op vrijdag 19 juni. Lees meer »

Dongfeng Race Team kampt met defecte watermaker

defecte watermakerAlsof het Chinese Dongfeng Race Team nog niet genoeg uitdagingen heeft overwonnen in deze Volvo Ocean Race, kampen schipper Charles Caudrelier (FRA) en bemanning momenteel met nieuwe problemen. Lees meer »

Volvo Ocean Race vloot heeft geen haast richting Newport

Volvo Ocean RaceTeam Alvimedica won vanavond de dobberstart van de zesde etappe richting hun thuishaven Newport, Rhode Island. De wind liet het afweten in het Braziliaanse Itajai. Race Management was daarom genoodzaakt om raceparcours rond de boeien flink in te korten. Uiteindelijk begon de vloot al na de eerste boei aan de 5010 zeemijl richting Newport. Lees meer »

Team Brunel wint Itajaí In-Port Race

Team BrunelOp zaterdag 18 april 2015 won het Nederlandse Team Brunel in slow motion de Team Vestas Wind Itajaí In-Port Race. Zeer lichte en variabele windcondities, stroming en zeedeining maakten het de zes Volvo Ocean Race-teams bijzonder lastig. De koppositie wisselde verschillende keren en uiteindelijk kon de Nederlandse boot net op tijd naar voren varen. Lees meer »

MAPFRE krijgt twee strafpunten

MAPFREOp donderdag 17 april 2015 kreeg het Spaanse team MAPFRE twee strafpunten van de door ISAF benoemde onafhankelijke jury, onder leiding van Bernard Bonneau (FRA). Deze straf werd toegekend wegens het breken van de regels tijdens de vijfde etappe van de Volvo Ocean Race 2014-15. In afzonderlijke beslissingen deed de jury voor 3 teams belangrijke uitspraken over het gebruik van vervangende zeilen. Lees meer »

Team Vestas Wind ligt op koers voor herstart Lissabon

Team Vestas WindDe herbouw van Team Vestas Wind (Chris Nicholson/AUS) ligt op koers voor de herstart in Lissabon. Walmanager Neil Cox is voorzichtig optimistisch over de terugkeer van het team. Hij spreekt zijn waardering uit voor de gezamenlijke inspanning om de Deense boot terug in de Volvo Ocean Race 2014-15 te krijgen. Lees meer »

Dongfeng Race Team in Itajai

Dongfeng Race TeamDongfeng Race Team bereikte op 13 april in relatieve stilte de haven van Itajai, Brazilië. Het wedstrijddorp was dicht, het publiek ontbrak, maar het onthaal van teamgenoten en organisatie was warm. Na de mastbreuk kort voor Kaap Hoorn tijdens de vijfde etappe van de Volvo Ocean Race 2014-15, de korte stop in het Argentijnse Ushuaia en de tocht onder noodtuig en op de motor, voegde de Chinese Volvo Ocean 65 zich eindelijk weer bij de rest van de vloot. De walploegen zijn nu aan zet. Lees meer »