Lijnenspecialist

Olympisch zeilen

Al het Olympisch zeilen nieuws, deelnemers, uitslagen, foto's en video chronologisch geordend.

Twee keer goud en twee keer zilver voor de Nederlandse zeilers in Miami

Mandy Mulder en Coen de KoningOp zaterdag 30 januari pakt Team Delta Lloyd tijdens de wereldbekerwedstrijden in Miami twee gouden en twee zilveren medailles. Mandy Mulder en Coen de Koning winnen samen goud in de gemengde Nacra 17- klasse. Windsurfer Dorian van Rijsselberge claimt het goud bij de mannen en Lilian de Geus de zilveren medaille bij de vrouwen. Ook Marit Bouwmeester gaat met het zilver naar huis in de Laser Radial. Rutger van Schaardenburg grijpt net naast het eremetaal en eindigt op een vierde plaats. Lees meer »

Evi Van Acker wint eerste wereldbeker wedstrijd van 2016

Evi Van AckerEvi Van Acker (BEL) heeft zaterdag goud veroverd op de ISAF Sailing World Cup te Miami. Evi ging de medaillerace in met zes punten achter op de Marit Bouwmeester (NED). Emma Plasschaert (BEL) begon haar medaillerace als zesde in de stand. Tijdens de medaillerace tellen de punten dubbel, dus deze race zou alles kunnen beslissen. Lees meer »

Nederlandse zeilers in vijf klassementen aan de leiding in Miami

Nederlandse zeilersHalverwege de wereldbekerwedstrijden in Miami gaan in maar liefst vijf klasses de Team Delta Lloyd-zeilers aan de leiding. Dorian van Rijsselberge, Lilian de Geus, Rutger van Schaardenburg, Marit Bouwmeester en het Nacra17 duo Mandy Mulder & Coen de Koning staan na drie dagen zeilen allemaal bovenaan in het klassement. Lees meer »

Nederland en België doen goede zaken na 2 dagen Miami World Cup

Rutger van SchaardenburgNa twee dagen zeilen doen alle Nederlanders van Team Delta Lloyd en de Belgische Evi Van Acker mee voor de prijzen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Miami. Dinsdag 26 januari begon met voldoende wind maar gedurende de dag nam die snel af. Derhalve kwamen niet alle zeilers in actie. Het evenement duurt nog tot en met zaterdag 30 januari. Lees meer »

Preview: Sailing World Cup in Miami

Sailing World Cup in MiamiDe eerste grote krachtmeting van 2016 voor de olympische zeilers start aanstaande maandag 25 januari. Dan start de Sailing World Cup in Miami. Een groot deel van Team Delta Lloyd is in Miami present. In totaal doen er 780 zeilers mee uit 64 landen. Voor een aantal is de Sailing World Cup in Miami de laatste grote voorbereiding op de verschillende wereldkampioenschappen. Deze vallen vroeg dit jaar vanwege de Olympische Spelen. Lees meer »

Marit Bouwmeester Braziliaans Kampioen Laser Radial

Marit BouwmeesterNederlands Olympisch zeilster Marit Bouwmeester wint het Braziliaans kampioenschap in de Laser Radial klasse. Bouwmeester kwam deze week, samen met een aantal sterke buitenlanders, uit in de strijd om de landstitel. Saillant detail - Bouwmeester voert aan het einde van de week de ranglijst van mannen én vrouwen aan. De Friese zeilster, die nu in Voorburg woont, gebruikt dit kampioenschap om wedstrijduren te maken op het olympisch water in aanloop naar de spelen later dit jaar. Lees meer »

Annemiek Bekkering en Annette Duetz winnen goud in de 49erFX klasse

Annemiek Bekkering en Annette DuetzAnnemiek Bekkering en Annette Duetz pakken goud in de 49erFX klasse. De zeilers van Team Delta Lloyd bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in augustus 2016. De Copa Brasil was de laatste mogelijkheid om voor de Olympische Spelen wedstrijduren te maken in de Guanabara baai. Lees meer »