Paralympisch zeilen

Al het Paralympisch zeilen nieuws, deelnemers en uitslagen chronologisch geordend.

Zeilers Delta Lloyd Kernploeg klaar voor 2014 seizoen

Zeilers Delta Lloyd KernploegHet Europese zeilseizoen start op 29 maart tijdens de Sofia Cup Wereldbekerwedstrijden op Palma de Mallorca. De zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg zijn tijdens de wintermaanden veel van huis om zich voor te bereiden op het seizoen. Op weg naar Rio 2016 mogen de Nederlandse topzeilers in de winter geen seconde onbenut laten om de concurrentie voor te blijven. Lees meer »

Wisselend wedstrijdveld tijdens ONK in Medemblik

Melges 24De eerste dag van de 'Delta Lloyd Open Dutch Championships' zit er op. Op de eerste dag zeilden 210 boten in 15 verschillende klassen, de F18 start morgen. Met een wisselend wedstrijdveld is het evenement gekenmerkt door vooral een goede seizoen afsluiter voor velen. Lees meer »

ONK in Medemblik kent geslaagde eerste dag voor de Nederlandse kernploeg

ONK in MedemblikNaast de heren Postma, van Schaardenburg en Heiner verschenen vanochtend ook de 470 dames van de Delta Lloyd Kernploeg aan de start van het Delta Lloyd ONK in Medemblik. Zowel voor de 470 dames als voor RS:X talent Kiran Badloe is het flink omschakelen na hun deelname aan het WK Test Event in het warme Santander. Er stond voldoende wind om alle geplande wedstrijden te varen. Een geslaagde eerste dag van het ONK in Medemblik! Lees meer »

Open Nederlandse kampioenschappen zeilen morgen van start in Medemblik

Open Nederlandse kampioenschap zeilenMorgen 20 september 2013 starten de ‘Delta Lloyd Open Dutch Championships’ in Medemblik. Er wordt dit jaar in 16 klassen gevaren. Olympische zeilers in de Finn en Laser, de paralympische zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg en de voltallige Talentploeg zijn aanwezig op dit evenement. Lees meer »

Nederlandse Paralympische zeilers pakken goud en zilver op WK IFDS

WK IFDSParalympisch zeiler Guus Bijlaard wint het wereldkampioenschap in de 2.4mR klasse in het Ierse Kinsale. WK-debutant Bijlaard zeilde een zeer constante serie en schreef het toernooi geheel in stijl op zijn naam. In de laatste race kon Bijlaard de zeer ervaren Heiko Kroger (GER) en de sluwe Damien Seguin (FRA) nog net voorblijven om het goud zeker te stellen. Ook het Nederlandse Sonar team met Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen eindigde op het podium en pakte een zilveren medaille in de drieman kielboot. Lees meer »

Voorbeschouwing Wereldbekerwedstrijden Zeilen in Hyères

Zeilen in HyèresDe tweede Europese ISAF Sailing Wold Cup zeilen start vandaag 22 april in Hyères Zuid-Frankrijk. Er verschijnen meer dan 800 zeilers in 10 olympische en twee paralympische klassen. De wedstrijden duren van 22 tot en met 27 april. De Nederlandse topzeilers van de Delta Lloyd Kern- en Talentploeg zijn in ruime mate vertegenwoordigd. Zoals Kernploeg leden Marit Bouwmeester en Pieter-Jan Postma. Lees meer »

Nederland pakt goud, twee zilver en twee bronzen medailles tijdens Sofia Cup

Mandy Mulder en Thijs VisserDe Nederlandse zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg keren met een zak medailles weer terug naar het koude Nederland. In de eerste ISAF Wereldbekerwedstrijd op weg naar Rio doen de Nederlandse zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg goede zaken. Goud voor Mulder/Visser en zilver voor Groeneveld/Begemann in de Nacra. Zilver voor Postma in de Finn klasse. Brons voor windsurfer Kiran Badloe en brons voor Paralympisch zeiler Barend Kol. Lees meer »