Shorthanded

Hier vind je al de shorthanded en solo zeilwedstrijden, deelnemers, uitslagen en foto's chronologisch geordend.

50 Mijl Regatta Radio doet live verslag

50 Mijl Regatta RadioDe 50 Mijl zeilwedstrijd, die morgen de 25ste van start gaat, heeft dit jaar weer een overweldigend deelnemersveld van ruim 90 jachten. Om het spektakel ook onshore te laten meebeleven zullen reporters de hele dag live verslag doen via "50 Mijl Regatta Radio". Lees meer »

Aftellen naar de 40 mijl van Bru

40 mijl van BruOp 30 mei 2015 staat de 8e editie van de Elkor 40 mijl van Bru op het programma. De spannende doublehanded zeilwedstrijd start traditiegetrouw voor de Jachthaven Bruinisse op het Grevelingenmeer. Doe jij samen met je zeilpartner in crime mee? Lees meer »

NIEUW: ONK TwoHanded 2015

ONK TwoHandedMet gepaste trots kondigt de klassenorganisatie Shorthanded het allereerste Nederlands Kampioenschap TwoHanded aan. Voor het eerst in Nederland, maar ook internationaal, organiseert men de “TwoHanded Nationals”. Het ONK TwoHanded 2015 wordt dit jaar tijdens de North Sea Regatta in Scheveningen gehouden. Lees meer »

Bernard Stamm en Jean Le Cam winnen de Barcelona World Race 2014-2015

Cheminées PoujoulatAan boord van Cheminées Poujoulat hebben Bernard Stamm en Jean Le Cam woensdagavond de Barcelona World Race 2014-2015 op hun naam weten te schrijven. Daarbij hebben zij een nieuwe besttijd neergezet in deze dualhanded non stop rond de wereld zeilrace. Het Zwitsers-Frans duo overschreed de finishlijn om 18u50 en hadden daarmee welgeteld 84 dagen 5 uren 50 minuten en 25 seconden nodig om het ruim 23300 zeemijlen lange traject af te leggen. Lees meer »

Driehoek Noordzee Challenge nu ook voor doublehanded zeilers

Driehoek Noordzee ChallengeDe zeilklassieker Driehoek Noordzee Challenge is van oudsher een prestatietocht en geen snelheidswedstrijd. Naast de twee klassen (duotocht en tourtocht) die de tocht altijd al kende, is het in 2015 voor doublehanded zeilers ook mogelijk om de tocht als race te varen. Deze variant wordt aangeboden in samenwerking met de organisatie van de ‘1000 mijls’ race. Deze laatste race wordt in 2015 namelijk niet georganiseerd. Lees meer »

IJspegel Trophy ziet exclusieve trim van NED 7777

NED 7777De IJspegel weersverwachting voor deze zondag is aanmerkelijk beter dan twee weken geleden. Er wordt een gemiddelde wind rond de 15 knopen verwacht met stoten rond de 20 knopen. Een goed zeilweertje voor de IJspegel op 15 maart. Om 9.30 uur vertrekt de Albatros, vol geladen met een enthousiast wedstrijdcomité, om er een baan voor ORC en Two Handed in te gaan leggen. Lees meer »

Banque Populaire VIII preview (video)

Hier de nieuwe IMOCA monohull Banque Populaire VIII die in maart 2015 wordt te water gelaten. Armel Le Cléac'h, de schipper worden van deze zeilende bankboot, zal aan de start verschijnen van de eerstvolgende Vendée Globe die start op 6 november 2016. Lees meer »