Lijnenspecialist

Shorthanded

Hier vind je al de shorthanded en solo zeilwedstrijden, deelnemers, uitslagen en foto's chronologisch geordend.

40 mijl van Bru telt reeds 130 ingeschreven teams

40 mijl van BruMet nog twee weken op de teller is het veld van de 40 mijl van Bru al goed gevuld. Doe jij ook mee met de zeilwedstrijd waar het draait om tactiek, sportiviteit en alleen jij en je zeilpartner? Op 28 mei 2016 staat de 40 mijl van Bru op het programma voor de leukste en meest enthousiaste doublehanded teams. Lees meer »

Inschrijving 40 mijl van Bru is open

Op zaterdag 28 mei 2016 varen de sportiefste doublehanded teams de 40 mijl van Bru op de Grevelingen. Met 40 mooie mijlen voor de boeg gaat de zeilwedstrijd als vanouds van start vanaf de Jachthaven van Bruinisse. De organisatie nodigt alle enthousiaste zeilers uit. Doen jij en je zeilpartner in crime mee? Lees meer »

Eenzame Noord Race

04/06/2016
04/06/2016

Eenzame Noord Race Lees meer »

Organiserende vereniging of organisatie: 
WSV Almere
Plaats: 
Van Almere naar Enkhuizen en terug.
Vaarwater: 
IJsselmeer
Klassen kajuitjachten: 
Ongemeten

Kleinjans en Bibot eindigen als eerste double handed team in de RORC Transatlantic Race

Michel Kleinjans en Gerald BibotDe Belgische 42 voet catamaran Zed 6 van Gerald Bibot met co-schipper Michel Kleinjans aan boord ging op woensdag 9 december om 20:00:04 UTC over de finish van de RORC Transatlantic Race na een race van 11 dagen, 7 uur,50 min en 4 sec. De Zed 6 finishte als vierde schip in de race en als eerste met een tweekoppige bemanning. De Zed 6 is ook het enige jacht dat voor de noordelijke route naar Grenada koos. Lees meer »

Winaars shorthanded awards zijn bekend

Ewout LubberinkDe beste Nederlandse prestatie op het gebied van solo zeilen is in 2015 neergezet door Dimitri Simons. De jury van de Shorthanded Awards oordeelde dat hij voor zijn prestaties in het Classe Mini circuit in aanmerking komt voor de Solo Challenge Award 2015. Dimitri was nog op Guadeloupe, dus werd de prijs in ontvangst genomen door zijn partner in dit project Ewout Lubberink. Lees meer »

Colin Archer Memorial Race in de TwoHanded competitie

CAM RaceOp 16 juli 2016 start de 18e Colin Archer Memorial Race (CAMR). Een uitdagende zeezeilrace van Lauwersoog naar Larvik (Noorwegen) van +/- 365 zeemijl. De CAMR wordt om het jaar gevaren en in 2014 verschenen er 75 deelnemers aan de start. In 2014 was het eerste jaar dat er een Two-Handed klasse is gestart. De komende editie zal de CAMR onderdeel zijn van de Two-Handed competitie 2016. Lees meer »

TwoHanded seizoen 2015 en Awards

TwoHanded awardsAfgelopen jaar was een uniek jaar in meerdere opzichten. Voor het eerst is er een Open Nederlands Kampioenschap TwoHanded gevaren. Misschien wel een wereldprimeur! Daarnaast waren de TwoHanded zeilers ook ruim vertegenwoordigd op internationale zeilwedstrijden als de Azoren and Back Race en de Rolex Fastnet Race. En ook daar een primeur van formaat want het eerste vrouwenduo die deze race heeft uitgevaren heeft komt uit Nederland. Op nationaal niveau is het TwoHanded zeilen doorgedrongen tot alle wedstrijdniveaus. Wie weet worden er komend jaar nog een paar extra wedstrijden bijgevoegd. Lees meer »