Shorthanded

Hier vind je al de shorthanded en solo zeilwedstrijden, deelnemers, uitslagen en foto's chronologisch geordend.

Hemels van der Hart wint de 100 Mijl

Hemels van der HartDonderdag zit ik vol enthousiasme te wachten tot de eerste deelnemers op de steiger aantreden en de lege boxen zich langzaam vullen met deelnemende schepen. Het is een bonte verzameling van groot tot klein. Namen als Batfisch, Firestorm, Blizzars of Uz, Windsprint en Stinkfoot spreken tot menig verbeelding. Maar ook CrazyD, Playstation III, Hemels van der Hart en Pendragon zijn namen met een verhaal. Het veld is divers evenals de shippers en hun bemanning. Lees meer »

Belgische zeiler Jonas Gerckens wint Les Sables-Les Açores-Les Sables

Jonas GerckensDe 34 jarige Luikenaar Jonas Gerckens behaalt zijn eerste solo-overwinning met zijn Mini 650 Netwerk in de klasse van serieproductieboten. Door zijn overwinning in de eerste etappe naar Horta, gelegen op het eiland Faial in de Portugese eilandengroep Azoren, had Jonas de leiding genomen in de rangschikking. Een derde plaats in de terugwedstrijd naar de starthaven Les Sables d’Olonne, gelegen in het Franse departement Vendée, was voldoende voor de eindoverwinning in de klasse van de serieproductieboten. Maar op het einde werd het nog even nagelbijten. Lees meer »

La Promesse aan de leiding in IRC One tijdens de Round Britain and Ireland Race

De Nederlandse zeiler Jankees Lampe zeilt samen met Bart Boosman doublehanded de Sevenstar Round Britain and Ireland Race en heeft met de al oudere Open 40 La Promesse al zware race achter de rug. Na een knock down in de Solent zeilde ze twee gaten in het grootzeil. Het zeil moest eraf voor een noodreparatie maar na de herstelling stormde het duo naar de leiding in de IRC One klasse. Lees meer »

40 Mijl van Bru kende perfecte zeilcondities

40 Mijl van BruVroeg in de ochtend verschenen 175 boten aan de start van de doublehanded zeilwedstrijd Elkor 40 mijl van Bru. Zeven klassen gingen de gezonde competitie met elkaar aan bij deze zevende editie van het zeilevent op de Grevelingen. Lees meer »

Vuurschepenrace van start met grootste duo handed veld ooit

VuurschepenraceDinsdag 27 mei start de Delta Lloyd North Sea Regatta met de traditionele Vuurschepenrace. Er staan 45 deelnemers op de startlijst waaronder een record aantal duo handed inschrijvingen. Karsten Klein, wethouder Jeugd, Welzijn en Sport in Den Haag, vaart mee aan boord van Team Brunel. Tijdens de North Sea Race terug van Harwich naar Scheveningen op vrijdag 30 mei vaart olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe als gast mee aan boord bij Bouwe Bekking en zijn team. Lees meer »

Wind- en weerbericht 40 Mijl van Bru

weerbericht 40 Mijl van BruHet ontbreekt de 40 Mijl van Bru deelnemers op het Grevelingenmeer alvast niet aan wind nu zaterdag. Een langzaam opvullende depressiekern in de omgeving van het Kanaal bepaalt de komende dagen ons weerbeeld. Rond deze kern draaien nog een aantal fronten en buienlijnen. Lees meer »

Volg de 40 mijl van Bru op de voet/boot

40 mijl van BruAanstaande zaterdag vindt voor de zevende keer de 40 mijl van Bru plaats. Een doublehanded zeilwedstrijd voor toerzeilers en wedstrijdzeilers. Met twee man of vrouw samen de Grevelingen op om de gezonde competitie met andere jachten aan te gaan. De inschrijving is inmiddels gesloten en het maximum aantal boten is bereikt. Maar liefst 175 zeiljachten zijn dit jaar aanwezig bij het evenement. Lees meer »