Shorthanded

Hier vind je al de shorthanded en solo zeilwedstrijden, deelnemers, uitslagen en foto's chronologisch geordend.

4 Windstreken Regatta vanuit Port Zelande

Just be you - Peter van LeeuwenZaterdag 3 oktober werd de 4e editie van de 4 Windstreken Regatta van Marina Port Zelande gevaren. Een strategische en gezellige double handed race waarin een rak naar elk van de vier windrichtingen bezeild dient te worden. De volgorde is echter zelf te bepalen door de teams. Draait de wind over zuid? Misschien is dan het oostrak beter niet als eerst aan de wind, maar later snel onder halve wind te bezeilen. Keuzes te over dus. Lees meer »

Singlehanded, het oudste zeilevenement voor solozeilers in Nederland

Singlehanded"Singlehanded" is het evenement waar vele Nederlandse Solozeilers hun eerste solo activiteiten mee zijn begonnen. Dit jaar start de 39e editie van de Singlehanded op 17 oktober, om 13:00 in de Flevo Marina, de deelnemers hebben 96 uur (inclusief rusttijd) de tijd om de zeilopdracht te volbrengen. Lees meer »

200 Myls SOLO

30/09/2015
01/10/2015

De 200 Myls ‘SOLO’ is een jaarlijks solozeilevenement voor monohulls dat begint in Lelystad, in het najaar. Tot maximum 100 deelnemers starten op een woensdag tussen 7.00 en 10.00 uur. Lees meer »

Organiserende vereniging of organisatie: 
Stichting 200 Myls ‘SOLO’
Plaats: 
Lelystad
Vaarwater: 
IJsselmeer
Vaarwater: 
Noordzee
Klassen kajuitjachten: 
Ongemeten
Veiligheids categorie: 
3 + reddingsvlot

Jonas Gerckens op het podium van de Mini Fastnet

De 30ste editie van de Mini Fastnet werd een succes voor het Belgisch-Italiaans duo Jonas Gerckens en Allessandro Torresani. Ze eindigden met de Netwerk (821) tweede na 4 dagen, 10 uur en 45 minuten racen. De laatste dagen zaten ze de gebroeders Cloarec letterlijk op de hielen. Lees meer »

40 mijl van Bru update: 100 doublehanded teams gingen je voor

40 mijl van BruOver drie weken sluit de inschrijving voor de Elkor 40 mijl van Bru 2015. Ben jij erbij met je zeilpartner? Hier alvast een sneak peek van het programma. Lees meer »

Vuurschepen en North Sea Race preview

VuurschepenraceDe Van Uden Reco Stellendam Regatta is nog maar net achter de rug en de North Sea Regatta staat al voor de deur. Maar voor we het in Scheveningen tegen elkaar kunnen gaan opnemen staan er voor ons nog 2 offshore zeilwedstrijden klaar. De Vuurschepen Race (start 12 mei) en de North Sea Race (start 15 mei) maken beide deel uit van de North Sea Regatta. Deze wedstrijden zullen gevaren worden onder ISAF cat3 met reddingsvlot. Vele zien de offshore wedstrijden als een voorbereiding en/of kwalificeer wedstrijd voor de Rolex Fastnet Race. Er zijn een paar grote namen bij de inschrijvingen, maar daarover straks meer in deze preview. Lees meer »

Je hoeft niet de grootste te hebben om de 50 MIJL te winnen

50 MIJLDe 50 Mijl begon met een druilerig regentje in Lelystad Haven, maar dat houdt de TwoHanded zeilers allang niet meer tegen. Met slaap in de ogen en de traditionele koffie met krentenbol werd het palaver doorstaan. Nadat de laatste wijzigingen genoteerd waren en met een laatste bakkie troost kon er losgegooid worden. Lees meer »