Shorthanded

Hier vind je al de shorthanded en solo zeilwedstrijden, deelnemers, uitslagen en foto's chronologisch geordend.

40 Mijl van Bru kende perfecte zeilcondities

40 Mijl van BruVroeg in de ochtend verschenen 175 boten aan de start van de doublehanded zeilwedstrijd Elkor 40 mijl van Bru. Zeven klassen gingen de gezonde competitie met elkaar aan bij deze zevende editie van het zeilevent op de Grevelingen. Lees meer »

Vuurschepenrace van start met grootste duo handed veld ooit

VuurschepenraceDinsdag 27 mei start de Delta Lloyd North Sea Regatta met de traditionele Vuurschepenrace. Er staan 45 deelnemers op de startlijst waaronder een record aantal duo handed inschrijvingen. Karsten Klein, wethouder Jeugd, Welzijn en Sport in Den Haag, vaart mee aan boord van Team Brunel. Tijdens de North Sea Race terug van Harwich naar Scheveningen op vrijdag 30 mei vaart olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe als gast mee aan boord bij Bouwe Bekking en zijn team. Lees meer »

Wind- en weerbericht 40 Mijl van Bru

weerbericht 40 Mijl van BruHet ontbreekt de 40 Mijl van Bru deelnemers op het Grevelingenmeer alvast niet aan wind nu zaterdag. Een langzaam opvullende depressiekern in de omgeving van het Kanaal bepaalt de komende dagen ons weerbeeld. Rond deze kern draaien nog een aantal fronten en buienlijnen. Lees meer »

Volg de 40 mijl van Bru op de voet/boot

40 mijl van BruAanstaande zaterdag vindt voor de zevende keer de 40 mijl van Bru plaats. Een doublehanded zeilwedstrijd voor toerzeilers en wedstrijdzeilers. Met twee man of vrouw samen de Grevelingen op om de gezonde competitie met andere jachten aan te gaan. De inschrijving is inmiddels gesloten en het maximum aantal boten is bereikt. Maar liefst 175 zeiljachten zijn dit jaar aanwezig bij het evenement. Lees meer »

De Brusails ex-Roaring Forty II klaar voor de Round Britain race

BrusailsDe Brusails ex-Roaring Forty II is net uit de werf in Nieuwpoort in zijn nieuwe decoratie. De Belgische zeiler Michel Kleinjans maakt zich samen met zijn nieuwe co-schipper Alexis Guillaume op voor de Round Britain race. Lees meer »

40 mijl van Bru - de sportiefste doublehanded teams verzamelen zich

40 mijl van BruOp 24 mei 2014 verzamelen de sportiefste doublehanded teams zich weer aan de start van de 40 mijl van Bru. De uitdagende zeilwedstrijd gaat van start voor de Jachthaven van Bruinisse. Het bestuur nodigt alle enthousiaste zeilers uit om mee te doen. Zorg dat je erbij bent. Lees meer »

Giancarlo Pedote wint de Pornichet Select 6.50

Giancarlo PedoteGiancarlo Pedote (ITA) finishte met de Prysmian als eerste in de Pornichet Select 650. De race startte op zaterdag 12 april kort na de middag in de haven van Pornichet in Zuid Bretagne. Lees meer »