Lijnenspecialist

Shorthanded

Hier vind je al de shorthanded en solo zeilwedstrijden, deelnemers, uitslagen en foto's chronologisch geordend.

Colin Archer Memorial Race in de TwoHanded competitie

CAM RaceOp 16 juli 2016 start de 18e Colin Archer Memorial Race (CAMR). Een uitdagende zeezeilrace van Lauwersoog naar Larvik (Noorwegen) van +/- 365 zeemijl. De CAMR wordt om het jaar gevaren en in 2014 verschenen er 75 deelnemers aan de start. In 2014 was het eerste jaar dat er een Two-Handed klasse is gestart. De komende editie zal de CAMR onderdeel zijn van de Two-Handed competitie 2016. Lees meer »

TwoHanded seizoen 2015 en Awards

TwoHanded awardsAfgelopen jaar was een uniek jaar in meerdere opzichten. Voor het eerst is er een Open Nederlands Kampioenschap TwoHanded gevaren. Misschien wel een wereldprimeur! Daarnaast waren de TwoHanded zeilers ook ruim vertegenwoordigd op internationale zeilwedstrijden als de Azoren and Back Race en de Rolex Fastnet Race. En ook daar een primeur van formaat want het eerste vrouwenduo die deze race heeft uitgevaren heeft komt uit Nederland. Op nationaal niveau is het TwoHanded zeilen doorgedrongen tot alle wedstrijdniveaus. Wie weet worden er komend jaar nog een paar extra wedstrijden bijgevoegd. Lees meer »

Heftige shit tijdens Transat Jacques Vabre zeilrace (video)

Alex Thomson2 Class 40’s, 7 IMOCA 60’s, 1 Multi 50 en 2 boten uit de Ultim class gaven reeds op in de Transat Jacques Vabre. We schreven reeds eerder dat de trimaran Prince de Bretagne gekapseisd was en dat de bemanning Lionel Lemonchois en Roland Jourdain per helikopter uit het water zijn gevist. Maar beide heren zijn niet de enigen die met de helikopter van boord zijn gehaald. De heren Alex Thomson en zijne maat Guillermo Altadill beter bekend als de bemanning van de IMOCA 60 HUGO BOSS hebben ze ook net van boord gevist. Lees meer »

Transat Jacques Vabre eist zijn tol

Prince de BretagneGrote namen in de Transat Jacques Vabre en 4 prachtige klassen: IMOCA 60, Class 40, Multi 50 en Ultime (mega multi hulls) en al best wat opgaven! Zeilers zoals Thomas Coville en Jean Luc Nelias, Francois GabbartRoland Jourdain, Alex Thompson en Samantha Davis doen mee in deze race van Le Havre naar Itaï. De race is nog maar net begonnen en hij is voor sommigen al over. De Prince de Bretagne (23.30m trimaran) is net na 19u gekapseisd ter hoogte van A Coruña, het duo Lionel Lemonchois en Roland Jourdain zijn beide per helikopter afgevoerd (video onderaan). Lees meer »

Lelystad Regatta 2015: Een zeilfeestje onder super omstandigheden

Lelystad Regatta 2015Briljant weer, enthousiaste vrijwilligers en dito deelnemers tijdens de Lelystad Regatta 2015 en je hebt een zeilfeestje in jachthaven Lelystad Haven. Dank allemaal en dank ook aan onze sponsors! Door de 2de editie van het evenement te combineren met de eerste wedstrijd van de Coldhanded Cup, werd de deelnemerslijst van 2014 overtroffen tot 50 ingeschreven schepen. Natuurlijk hielp de gebruikelijke soepele inschrijvingstermijn ook de mooi-weer-zeilers over de streep. Lees meer »

4 Windstreken Regatta vanuit Port Zelande

Just be you - Peter van LeeuwenZaterdag 3 oktober werd de 4e editie van de 4 Windstreken Regatta van Marina Port Zelande gevaren. Een strategische en gezellige double handed race waarin een rak naar elk van de vier windrichtingen bezeild dient te worden. De volgorde is echter zelf te bepalen door de teams. Draait de wind over zuid? Misschien is dan het oostrak beter niet als eerst aan de wind, maar later snel onder halve wind te bezeilen. Keuzes te over dus. Lees meer »

Singlehanded, het oudste zeilevenement voor solozeilers in Nederland

Singlehanded"Singlehanded" is het evenement waar vele Nederlandse Solozeilers hun eerste solo activiteiten mee zijn begonnen. Dit jaar start de 39e editie van de Singlehanded op 17 oktober, om 13:00 in de Flevo Marina, de deelnemers hebben 96 uur (inclusief rusttijd) de tijd om de zeilopdracht te volbrengen. Lees meer »