Shorthanded

Hier vind je al de shorthanded en solo zeilwedstrijden, deelnemers, uitslagen en foto's chronologisch geordend.

Shorthanded zeilen updates

zeilen sailselectHet nieuwe jaar is begonnen en daarmee komt het nieuwe zeilseizoen weer in het zicht. Achter de schermen is Shorthanded.nl organisatie druk bezig met het voorbereiden van inmiddels vertrouwde Shorthanded activiteiten. Lees meer »

Schade dwingt Sébastien Josse (Edmond de Rothschild) om de wedstrijd even opzij te schuiven.

Edmond of RothschildOm 09:30 GMT vanochtend (maandag, 5 december) moest Sébastien Josse (Edmond of Rothschild) contact opnemen met zijn team aan wal omdat hij grote schade aan de bakboord-foil had vastgesteld. Rekening houdend met de weersomstandigheden van de afgelopen 24 uur en de slechte weersverwachtingen voor het gebied waarin hij zich bevindt, heeft de schipper in samenspraak met zijn team beslist om de race tijdens de komende uren even te laten voor wat het is en te kijken naar de best mogelijke opties om de storm te laten passeren. Lees meer »

Prijsuitreiking Noordzee Club en Shorthanded

Prijsuitreiking Noordzee ClubVrijdagavond 25 november werd de jaarlijkse prijsuitreiking van de competities 2016 om de Verbondsbezems en wisselprijzen gehouden in Het Huis van de Sport te Nieuwegein. De centrale hal was voor deze gelegenheid aangekleed met fel gekleurde spinnakers en reclamevlaggen van de verschillende sponsoren die de feestelijke avond nog eens extra benadrukten. Lees meer »

Vendée Globe: Alex Thomson verbreekt op een haar na het wereldrecord van Francois Gabart

Hugo BossVendée Globe leider Alex Thomson verbrak, op de snorhaar van een schattig internet poesje na, het wereldrecord voor de verste solo gezeilde afstand in 24 uur. Maar toen maakte de botsing met een UFO in de zuidelijke Atlantische Oceaan een eind aan zijn kansen. Lees meer »

TwoHanded zeilen op naar een eigen WK titel?

TwoHanded zeilenIn de lage landen weten we al bijna niet beter, aan de startlijn verschijnt een immer groter wordende groep van duo zeilers (m/v). In de afgelopen 5 jaar is in de TwoHanded klasse naast een mooie landelijke competitie en verschillende winterseries, in 2015 en 2016 ook al een pittig Nederlands Kampioenschap verzeild. Een snel groeiende klasse in de lage landen en ook daarbuiten. Lees meer »

Oproep voor kandidaten Shorthanded Awards

Dit jaar moeten we de oproep voor de kandidaten voor de Shorthanded Awards beginnen met een verdrietige mededeling. De voorzitter van de jury van de Shorthanded Awards, Henk Bezemer is op 6 oktober overleden. Henk is 70 jaar geworden en is onbetwist de nestor van de Nederlandse zeiljournalistiek. In de geest van Henk, gaat de jury ook dit jaar weer de uitdaging aan om de beide prijzen uit te reiken. Lees meer »

40 mijl van Bru niet de mist in

40 mijl van BruMet maar een paar meter zicht door de dichte mist op zaterdagochtend 28 mei, begint de 40 mijl van Bru met een half uur uitstel en een schamele drie knopen wind. Niet verantwoord en veilig genoeg om te starten volgens de wedstrijdleiding. Maar al snel verschijnt er een zwak zonnetje, trekt de wind wat aan en gaat de ORC 1-2 om 09:05 uur alsnog van start met 6 knopen en een noord tot noordoostenwind. Lees meer »