Shorthanded

Hier vind je al de shorthanded en solo zeilwedstrijden, deelnemers, uitslagen en foto's chronologisch geordend.

Jonas Gerckens op het podium van de Mini Fastnet

De 30ste editie van de Mini Fastnet werd een succes voor het Belgisch-Italiaans duo Jonas Gerckens en Allessandro Torresani. Ze eindigden met de Netwerk (821) tweede na 4 dagen, 10 uur en 45 minuten racen. De laatste dagen zaten ze de gebroeders Cloarec letterlijk op de hielen. Lees meer »

40 mijl van Bru update: 100 doublehanded teams gingen je voor

40 mijl van BruOver drie weken sluit de inschrijving voor de Elkor 40 mijl van Bru 2015. Ben jij erbij met je zeilpartner? Hier alvast een sneak peek van het programma. Lees meer »

Vuurschepen en North Sea Race preview

VuurschepenraceDe Van Uden Reco Stellendam Regatta is nog maar net achter de rug en de North Sea Regatta staat al voor de deur. Maar voor we het in Scheveningen tegen elkaar kunnen gaan opnemen staan er voor ons nog 2 offshore zeilwedstrijden klaar. De Vuurschepen Race (start 12 mei) en de North Sea Race (start 15 mei) maken beide deel uit van de North Sea Regatta. Deze wedstrijden zullen gevaren worden onder ISAF cat3 met reddingsvlot. Vele zien de offshore wedstrijden als een voorbereiding en/of kwalificeer wedstrijd voor de Rolex Fastnet Race. Er zijn een paar grote namen bij de inschrijvingen, maar daarover straks meer in deze preview. Lees meer »

Je hoeft niet de grootste te hebben om de 50 MIJL te winnen

50 MIJLDe 50 Mijl begon met een druilerig regentje in Lelystad Haven, maar dat houdt de TwoHanded zeilers allang niet meer tegen. Met slaap in de ogen en de traditionele koffie met krentenbol werd het palaver doorstaan. Nadat de laatste wijzigingen genoteerd waren en met een laatste bakkie troost kon er losgegooid worden. Lees meer »

50 Mijl Regatta Radio doet live verslag

50 Mijl Regatta RadioDe 50 Mijl zeilwedstrijd, die morgen de 25ste van start gaat, heeft dit jaar weer een overweldigend deelnemersveld van ruim 90 jachten. Om het spektakel ook onshore te laten meebeleven zullen reporters de hele dag live verslag doen via "50 Mijl Regatta Radio". Lees meer »

Aftellen naar de 40 mijl van Bru

40 mijl van BruOp 30 mei 2015 staat de 8e editie van de Elkor 40 mijl van Bru op het programma. De spannende doublehanded zeilwedstrijd start traditiegetrouw voor de Jachthaven Bruinisse op het Grevelingenmeer. Doe jij samen met je zeilpartner in crime mee? Lees meer »

NIEUW: ONK TwoHanded 2015

ONK TwoHandedMet gepaste trots kondigt de klassenorganisatie Shorthanded het allereerste Nederlands Kampioenschap TwoHanded aan. Voor het eerst in Nederland, maar ook internationaal, organiseert men de “TwoHanded Nationals”. Het ONK TwoHanded 2015 wordt dit jaar tijdens de North Sea Regatta in Scheveningen gehouden. Lees meer »