Shorthanded

Hier vind je al de shorthanded en solo zeilwedstrijden, deelnemers, uitslagen en foto's chronologisch geordend.

Giancarlo Pedote wint de Pornichet Select 6.50

Giancarlo PedoteGiancarlo Pedote (ITA) finishte met de Prysmian als eerste in de Pornichet Select 650. De race startte op zaterdag 12 april kort na de middag in de haven van Pornichet in Zuid Bretagne. Lees meer »

Robert R. Jacobson: “Mini Transat 2013 was de meest dramatische ooit”

Robert R. JacobsonRobert R. Jacobson is met zijn 59 jaar de oudste en enige Nederlander die deelnam aan wat hij zelf de meest dramatische Mini Transat ooit noemt. ClubRacer had een indringend gesprek met hem en stond versteld van de barre omstandigheden en de buitensporige situaties die Robert te verduren kreeg. Dat er dit jaar geen doden vielen noemt Robert een wonder. Hij voorspelt een rampzalige volgende editie als er fundamenteel niets verandert bij de kwalificatie, de opzet en het organiseren van de race. Lees meer »

40 mijl van Bru start op 24 mei 2014

40 mijl van BruAl druk bezig met het indelen van de agenda voor volgend jaar? Dat komt goed uit. Want ook voor 2014 staat het gezelligste en sportiefste zeilevenement in Zeeland alweer op de planning. Op 24 mei om precies te zijn. Beleef een uitdagende doublehanded zeilwedstrijd op de Grevelingen en geniet van een weekend vol gezelligheid op de Jachthaven van Bruinisse. Lees meer »

Thomas Coville start nieuwe recordpoging rond de wereld

Thomas CovilleOp 17 januari, onder een bijna volle maan, verliet, kort na 3:00 u in de ochtend, de maxi-trimaran SODEBO de haven in Brest. Aan boord bevindt zich solozeiler Thomas Coville. Thomas Coville (FRA) stond al stand-by sinds november van vorig jaar. Hij moest na één dag zijn eerste poging staken omwille van lichte schade. Bedoeling is om een nieuw solorecord rond-de-wereld-zeilen te vestigen. Lees meer »

200 Myls SOLO dit jaar vanuit de Bataviahaven

200 Myls SOLODit jaar vindt de start en finish van de jaarlijkse 200 Myls solo race plaats in de Bataviahaven in Lelystad. De 200 Myls 'SOLO' is jarenlang gestart vanuit Muiden maar de haven werd te vol en er is te weinig diepgang. Daarom werd er uitgeweken naar Durgerdam. Lees meer »

Robert Rosen Jacobson finisht als 15de in de Mini Transat

Robert Rosen JacobsonMaandagmiddag om 14u42 is Robert Rosen Jacobson (NED) als 15de serie-boot over de Mini Transat finish gezeild in Pointe-à-Pitr . Na een fantastisch eerste deel van de race met erg veel wind lag NED602 op de tweede plaats. Problemen met de elektriciteit aan boord maakten een reparatiestop op Tenerife noodzakelijk. Een ongelooflijke prestatie om alsnog 15de (van de 53) te worden! Lees meer »

Benoit Marie wint de Mini Transat (proto)

Benoit Marie wint de Mini TransatAchttien dagen en dertien uur doet Benoit Marie over het traject van Sada naar Point-à-Pitre. Zijn gemiddelde snelheid bedraagt 8,25 knopen. Zondagavond om 17u , 46 min en 5 sec gaat de Benoitmarie.com over de finish. Op het moment dat Benoit de baai van Pointe-à-Pitre binnenvaart en een boot vol toeschouwers hem toeroept dat nog niemand de finish lijn gepasseerd is, realiseert de zeiler zich dat hij eerst ligt. Wanneer Benoit voet aan wal zet is hij nog altijd compleet verrast over zijn eigen prestatie. Lees meer »