TP 52

Alle TP 52 zeilwedstrijden, uitslagen, video en foto's chronologisch geordend.

Quantum Racing wint Audi TP52 Wereldkampioenschap

Quantum RacingNa vijf zeer intensieve wedstrijden op het prachtige water van de Costa Smeralda bij Sardinië heeft Quantum Racing het Audi TP52 Wereldkampioenschap voor de vierde keer sinds 2008 op haar naam geschreven. Lees meer »

Miami 52 Super Series review (video)

Van 5 tot en met 9 maart werden de Miami 52 Super Series gezeild, in de volksmond ginder ook wel het 52 US Championship genoemd. De review video is een goed moment om te melden dat Quantum Racing (USA) deze serie op zijn naam mag schrijven gevolgd door team Azzurra (ITA). Lees meer »

TP52's trainen voor de kickoff van het derde 52 Super Series seizoen

in

52 Super SeriesHet derde 52 Super Series seizoen gaat maandag van start tijdens de Key West 2014 regatta. Quantum Racing's fotograaf van dienst Keith Brash was vandaag tijdens de trainingssessies aanwezig op het water en nam een mooie set foto's van de aanwezige TP 52's. Relax and enjoy! Lees meer »

Maxi zeiljachten tonen hun spierballen tijdens de Solas Big Boat Challenge

Wild Oats IXSolas Big Boat Challenge: 14 boten nemen het tegen elkaar op, waaronder drie 100 voeters, twee Volvo 70's, een TP52 en nog andere grootheden in een race rond een parcourtje in Sydney Harbour. Niet alle grote jongens waren aanwezig, maar de belangrijkste konden hun spierballen al eens laten zien. Of ze het achterste van hun tong lieten zien zullen we pas tijdens de Rolex Sydney Hobart zien. Anyway, Wild Oats IX won de line honours en de TP52 Shogun V claimt de handicap. Lees meer »

Nederlandse zeiljacht TP52 Balearia wil snelste tijd verbreken tijdens ARC Race

TP52 BaleariaSinds 1986 wordt eind november de Atlantische Rally for Cruisers gevaren, kortom de ARC. Ooit opgezet door zeillegende Jimmy Cornell, bekend ook van de zeilalmanak.  De ARC is verdeeld in een race voor cruisers en een voor racers, de RORC Racing Division. Balearia zal deelnemen in de Racing division. Er doen ongeveer 250 boten mee, waaronder 9 Nederlandse deelnemers. Lees meer »

Spectaculair zeilen op een TP52 in het Caribisch gebied

TP52 BaleariaOoit al eens willen zeilen met een echte grand prix racer? Dit kan vanaf nu bij Bach Yachting met hun TP52, één van de meest spectaculaire zeiljachten ooit gebouwd. Je kan mee met de TP52 Balearia tijdens zeilwedstrijden en regatta's in het Caribisch gebied of voor een snelle Atlantische overtocht in de Atlantic Rally for Cruisers (ARC). Lees meer »

Ran Racing wereldkampioen TP52 (video)

in

Ran RacingNiklas Zennström en zijn RAN Racing team wint het Gaastra 52 SUPER SERIES Wereld kampioenschap. De triller in Miami South Beach kende zijn hoogtepunt tijdens de laatste run van de laatste wedstrijd van de serie na een spannende krachtmeting tegen de voormalige wereldkampioen Azzurra. Lees meer »