Uit de kuip

Uit de kuip verhalen zijn verslagen van zeilteams die een noemenswaardige prestatie hebben behaald in binnen- of buitenland. Hier vind je ze chronologisch geordend.

Nacra 17 ambassadeurs Delta Lloyd Regatta klaar voor World Cup Palma

Flying ArubiesHet Nacra 17 duo Nicole van der Velden en Thijs Visser, klasse ambassadeurs voor de Delta Lloyd Regatta in Medemblik, is klaar voor de 45ste Sofia Cup! De Flying Arubies, zoals ze zichzelf noemen, verschijnen als eerste en enige Arubaans Team aan de start van de ISAF Sailing World Cup van 29 maart t/m 5 april 2014 op Palma de Mallorca. Veel wedstrijdervaring opdoen, veel uren maken en Aruba kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio in 2016, dat zijn hun belangrijkste doelen voor die zeilseizoen. Lees meer »

Nederlandse catamaran zeilers ontdekken uitdaging in de Filipijnen

catamaran zeilersOp 15 maart starten George van Veen en Caroline Eigenraam de 14de Hobie Challenge in de Filipijnen. George die al enkele jaren zeilt in het Zeilteam van Klaas Huisjes heeft op de Filipijnen al aan diverse zeilwedstrijden deelgenomen. De Subic Bay - Borocay race, een offshore van meer dan 200 zeemijl lang, was echter nooit gezeild door een Nederlands team en dat stond hen wel aan. Lees meer »

Podiumplaats voor Team Delft Challenge in Sailing Arabia the Tour

Team Delft ChallengeSailing Arabia the Tour eindigde maandag 24 februari na 15 dagen en 760 mijl in Muscat, Oman. Het Delftse studententeam Delft Challenge won de laatste etappe en veroverde daarmee de 3e plaats. Lees meer »

Diskwalificaties, paaltjes en plastic zakken

Team Delft ChallengeDe eerste offshores en inport races zitten erop, hoe ging het af met Team Delft Challenge? Met 2 offshore etappes en 2 dagen inshore races achter de rug zit het universiteiten team goed in het evenement. Ze finishte zelfs als eerste in de in Abu Dhabi na een nek aan nek race van 15 uur, maar de race had nog een staartje... hoe heeft het team het er vanaf gebracht? Heeft de lange voorbereiding zich uitbetaald? Lees meer »

Team Delft Challenge zegeviert in 2e offshore race van Sailing Arabia the Tour

Team Delft ChallengeDonderdagmiddag startte de 2e offshore van Sailing Arabia the Tour vanuit Doha, Qatar naar Abu Dhabi. Team Delft Challenge slaagde erin om alle professionals te verslaan door als eerste de finish van de etappe te passeren. Lees meer »

Team Delft Challenge opnieuw aan de startlijn van de Sailing Arabia the Tour

Team Delft ChallengeHet studenten zeilteam ‘Team Delft Challenge’ neemt in februari wederom deel aan Sailing Arabia the Tour, een 15 daags zeilevenement in het Midden-Oosten. Lees meer »

Herstart Mini Transat en de vele levens van Netwerk I en II

Bert Bossyns en Jonas GerckensNadat ik bij de start van de Mini Transat moest terugkeren naar de haven met een vernield voorzeil, ben ik ondertussen weer helemaal terug in de race. Want geluk bij ongeluk zijn ook nu weer dicht in elkaars buurt. Door de heftige weersomstandigheden annuleerde men de eerste etappe naar Lanzarote. Voor mij begon een logistieke nachtmerrie om terug aansluiting te vinden bij de vloot om zo officieel terug in de race te geraken. Lees meer »