Uit de kuip

Uit de kuip verhalen zijn verslagen van zeilteams die een noemenswaardige prestatie hebben behaald in binnen- of buitenland. Hier vind je ze chronologisch geordend.

WAR 01-07-15

avondwedstrijdHet was enerzijds een prachtige zeilavond en anderzijds een avond vol onverwachte gebeurtenissen. Een “man over boord” in de ORC-1, een onverwachte opgave in de ORC-2 en een vreemde eend in de bijt bij de ORC-3, van de 3 boten die aan de start verschenen waren er 2 opgaven en een DSQ. Lees meer »

Nederlandse teams bereiden zich voor op het ISAF WK Match Racen voor vrouwen

2015 ISAF Women’s Match Racing World ChampionshipOver precies een week beginnen de races van het ISAF Womens Match Racing World Championships 2015. De top 2 van Nederland bereidt zich samen voor bij Waterland Monnickendam. Daarna nemen ze het volgende week tegen elkaar op in Middelfart, Denemarken. Lees meer »

WAR 17 juni kent geen verrassingen in de ORC-klassen

WAR avondwedstrijdHet was een mooi veld van 39 gefinishte boten bij de 10e WAR van 2015met een 5 Bft bij de start, afnemend naar 3-4 Bft bij de finish. Echter een regenzone die overtrok in de laatste rakken zorgde voor veel natte zeilen die na afloop mee naar huis mochten om te drogen. Lees meer »

WAR 27 mei: sterk optreden Tri-Eau in ORC-3

Tri-Eau Leo van RaamHet was weer een indrukwekkend gezicht op woensdagavond, de bijna 40 boten in het startgebied rondom de IJM16. Een mooie West-Zuidwest van 3 bft stond weer garant voor een mooie zeilavond, waarbij iedereen op tijd kon finishen. Lees meer »

North Sea Race uit de kuip van de Denebola

DenebolaHet inschepen gebeurde opvallend vlot : de crew van 5 verzamelde woensdagavond na het werk en reeds rond 19u30 zeilden we Oostende uit. Met halve wind liep de Denebola gemiddeld boven de 8 knopen, recht naar Harwich. Daar zeilden we rond 5 uur lokale tijd de River Orwell op. Het was nog heel stil toen we aanmeerden aan de steigers van de Royal Harwich Yacht Club te Woolverstone : op de overwegend Nederlandse jachten was bovendeks geen kat te bespeuren. Lees meer »

Dover Strait Race: Ramsgate-Nieuwpoort uit de kuip

Dover Strait RaceMinder wind, dat is wel het meest voor de hand liggende dat er over de terug-wedstrijd kan gezegd worden. Iedereen krijgt dezelfde baan. IRC en CR, de groten, de kleintjes alles wordt op één hoop gegooid. Met alle gevolgen van dien. Maar dat is voor straks. Lees meer »

Dover Strait Race: Oostende-Ramsgate uit de kuip

Dover Strait RaceDe Dover Strait Race, laat ons beginnen met de woensdagavond. Afspraak in het clubhuis van de RNSYC. We vormen een pittoreske graai uit de Belgische zeilwedstrijdwereld. Oude vriendschapsbanden worden aangehaald, nieuwe gesmeed. Gezelligheid, hooggestemde verwachtingen en natuurlijk, als afsluiter een weerbericht van onze Fritz Buyl. De Dover Strait Race kan van start gaan. Lees meer »