Uit de kuip

Uit de kuip verhalen zijn verslagen van zeilteams die een noemenswaardige prestatie hebben behaald in binnen- of buitenland. Hier vind je ze chronologisch geordend.

Hoe X-Appeal naar Antwerpen schoof tijdens de Schelderegatta: V=P²/W

X-AppealOp de eigenzinnige manier die we van hem gewoon zijn beschrijft BrunoB zijn ervaringen vanuit de kuip van de X-Appeal tijdens de Schelderegatta. Lees en lach mee. Lees meer »

1/4 Ton refit Slow Motion

1/4 Ton refit Slow MotionAfgelopen weekend waren er diverse 1/4 tonners te vinden aan de startlijn tijdens het eerste weekend van de DeltaWeek. Deze oude IOR-bakken zijn weer helemaal hot en net zoals in Engeland wordt er tijd nog geld gespaard om ze weer op de wedstrijdbanen te krijgen. Het kwarttonteam Slow Motion mist helaas tot heden nog alle pret. Diep in het hartje van Goeree Overvlakkee werkt de crew aan hun oude racer om deze weer in top-conditie te krijgen. En wel hoe, de foto's spreken eigenlijk voor zich. Lees meer »

WAR 25 juni: een perfecte zeilavond

avondwedstrijdHet was een prachtige zeilavond deze 11de WAR. Een mooie 3-4 Bf uit NNW, een mooi wolkendek en een uitdagende baan. Wedstrijdleider Peter Koetsier maakte met de keuze voor deze baan dat alle aspecten van het wedstrijdzeilen voor handen waren: een in-de-windse start, gevolgd door 2 ruimere rakken, de laatste overgaande in een spinnakerrak, nogmaals een kruisrak en daarna onder spi naar de finish, waarbij ook nog eens gegijpt moest worden. Na afloop (bijna) overal glunderende gezichten op de 45 gefinishte boten. Lees meer »

1584 boten in de Round The Island Race

Round The Island Race1584 boten namen deel, 718 finishten er, 788 gaven op, 98 vergaten hun declaratie papiertje in te leveren of een sms te sturen, 2 hadden een DSQ of OCS. Er werden geen snelheidsrecords verbroken en wie zich niet had ingesmeerd of genoeg gedronken had betaalde 's avonds de prijs. Lees meer »

Wannes Van Laer finisht tussen de wereldtoppers op het EK Laser

Wannes Van LaerWannes Van Laer (BEL) werkte van 9 tot en met 14 juni het Europees Kampioenschap voor Laser Standaard af in Split, Kroatië. Het werd een enorm warm kampioenschap, met meer dan 32°C gemiddeld, dat vooral getypeerd werd door weinig en onstabiele wind. Zo konden er 2 dagen, waaronder de laatste dag, geen wedstrijden gezeild worden. Lees meer »

Ramsgate Nieuwpoort dragrace onder ideale omstandigheden

Ramsgate NieuwpoortZaterdagochtend, de terugwedstrijd naar ons tochtgat aan de Noordzee kan zijn aanvang nemen onder een stralende zon. Ramsgate baadt in het zomerlicht. Ziedaar het openingsbeeld van de tweede aflevering van dit uitstekende zeilweekend. Lees meer »

Dover Strait Race blijft een succesvolle zeilklassieker

Dover Strait RaceLaat ons de meute nog maar eens mishagen en bekennen dat wij allerminst voetbalfanaten zijn. Als prille tieners zagen wij weinig heil in 11-tallen met ballen. (pun not intended) Gelukkig overkwam ons midden jaren 80 een nieuwe ervaring. Zeilboten en wedstrijden voerden vanaf toen de boventoon en Blankenberge- Ramsgate luidde voor ons een geheel nieuw tijdperk in. Sindsdien is het een hoogtepunt in ons zeilseizoen en de aanloop naar een veelbelovende zeilzomer. Even uw aandacht voor de Belgische zeilklassieker bij uitstek: de Dover Strait Race vanuit Oostende. Lees meer »