Mosselrace 2015

08/08/2015

Mosselrace
De Mosselrace is een jaarlijks terugkerende zeilwedstrijd. Uitgangspunt bij de Mosselrace is dat iedere eigenaar van een kajuitzeilboot zich voor deze wedstrijd in kan schrijven. Of het nu een scherp jacht of een rond- of platbodem jacht betreft maakt niet uit. Of u nu een ervaren wedstrijdzeiler bent, of u bent een toerzeiler die het leuk vindt om met uw eigen gezin uw zeiltechniek eens te testen, u bent allemaal van harte welkom.

De uiteindelijke doelstelling van de zeilcommissie van de W.V.Y. is het promoten van de (wedstrijd) zeilsport op de Oosterschelde in het algemeen en in Yerseke in het bijzonder. Tevens is een uitgangspunt dat zeilen een sport voor het hele gezin is en dus ook als zodanig bedreven moet kunnen worden. Daarom is de wedstrijd open voor alle schepen, gemeten en ongemeten.

Tevens wordt er ook de nodige aandacht besteed aan de prijsuitreiking. Hierbij wordt het unieke kenmerk van Yerseke als centraal thema vorm gegeven. Na afloop kunnen de deelnemers met hun voltallige bemanning genieten van een overheerlijke geheel gratis mosselmaaltijd. Uiteraard zorgt een gezellige muzikale omlijsting en een goede catering voor de finishing touch, zodat iedere deelnemer met een positief gevoel terugkijkt op de Mosselrace.

Er wordt gestreden om de Gouden- en Zilveren Mossels
Deze succesvolle ontwikkeling van dit evenement is alleen mogelijk geweest door een zeer enthousiaste sponsoring van het bedrijfsleven,die zowel geld als materiaal beschikbaar heeft gesteld.

Organiserende vereniging of organisatie: 
Watersportvereniging Yerseke
Plaats: 
Yerseke
Vaarwater: 
Oosterschelde
Klassen kajuitjachten: 
Ongemeten
ORC-Club
Eenheidsklassen kielboten: 
Ronde en platbodem jachten
E-mailadres: 
info@mosselrace.nl
Google Map: 

Javascript is vereist om deze map te bekijken.