Ronde om Noord-Holland

15/06/2012
16/06/2012

De YSY Ronde om Noord-Holland behoeft nauwelijks meer een introductie: voor circa 250 schepen met meer dan 1000 enthousiaste bemanningsleden is het intussen een vast punt in de agenda in het weekend vlak voor de langste dag van het jaar.

De YSY Ronde om Noord-Holland is een non-stop prestatie/wedstrijd voor ORC-Club en ongemeten kajuitzeiljachten over een afstand van ca. 110 zeemijl tussen Muiden en IJmuiden. De ronde start op het Markermeer voor Muiden nabij Pampus en gaat via Enkhuizen naar het IJsselmeer, via Kornwerderzand naar de Waddenzee en vervolgens via de Noordzee naar de finish in IJmuiden.

De "Ronde", zoals het onder de zeilers ook wel genoemd wordt, is al jaren een groot succes. De deels nachtelijke onderneming geeft de wedstrijd vooral op de Waddenzee en de Noordzee een extra spannend karakter.

Voor de enkeling die de YSY Ronde om Noord-Holland nog niet kent: het is een toertocht met wedstrijdelementen (of andersom) die jaarlijks gezeild wordt over Markermeer, IJsselmeer, Westelijke Wadden en Noordzee. Gestart wordt vanuit Muiden en de route loopt via Enkhuizen, Kornwerderzand en Den Helder waarna in IJmuiden wordt gefinisht. Het grootse feest in IJmuiden ter afsluiting draagt zeer bij tot de bekendheid van de YSY Ronde om Noord- Holland.

Organiserende vereniging of organisatie: 
Stichting YSY Ronde om Noord-Holland
Plaats: 
Muiden, IJmuiden
Vaarwater: 
IJsselmeer
Vaarwater: 
Noordzee
Vaarwater: 
Waddenzee
Klassen kajuitjachten: 
Ongemeten
ORC-Club
Double-handed
Single-handed
Veiligheids categorie: 
3 met reddingsvlot
E-mailadres: 
info@ysy.nl
Sluiting inschrijving: 
15 mei 2012 / maximaal 250 zeiljachten
Google Map: 

Javascript is vereist om deze map te bekijken.

Nieuwsoverzicht zeilen