Lijnenspecialist

Winterwedstrijden

Goofies Race, Grevelingen Wintercup, Drimmelen, Braassemermeer,... al de winterwedstrijden en uitslagen vind je hier chronologisch geordend.

Hoge opkomst tijdens ijskoude Frostbite Cup

Frostbite CupTijdens de derde winterwedstrijd van R&ZV Naarden was het dan eindelijk winter. Met sneeuw op het dek en een temperatuur enkele graden onder het vriespunt kon de naam ‘Frostbite Cup’ eer aangedaan worden. Voor de derde zondag van deze winter cup stonden er weer drie starts op het programma. Lees meer »

WSV Biesbosch start het nieuwe jaar met een echte winterwedstrijd

WSV BiesboschDe eerste winterwedstrijd van WSV Biesbosch in het nieuwe jaar is er één met weinig wind. Gelukkig net genoeg om toch te kunnen varen, want het is prachtig winterweer. Frisjes, maar met een zonnetje erbij! Glibberend over de steigers moest men de boot zien te bereiken, om die vervolgens van sneeuw en ijs te ontdoen. Kortom, een echte winterwedstrijd. Lees meer »

Grevelingencup kent feestelijke nieuwjaarswedstrijd

GrevelingencupAfgelopen zondag werd de eerste Grevelingencup wedstrijd van dit jaar gezeild. Met frisse en goede moed was men hoopvol om de klassementen op basis van de eerste wedstrijden, te verdedigen, of juist open te breken. Iedereen had er duidelijk weer zin in! Lees meer »

Versleten kaart zorgt voor extra lange baan tijdens de eerste Goofies Race van 2016

Goofies Race Bij de eerste Goofies Race van 2016 zeilden de deelnemers een lange baan. Door de zuidoosten wind werden de zeilers deze keer het vaarwater de hammen ingestuurd voor een lang spinnaker rak en een nog langer kruisrak. Bij dit baan type kunnen de deelnemers optimaal van hun tactiek gebruik maken zodat niet alleen de snelste zeiler maar ook de slimste zeiler kan winnen. Lees meer »

Vele gescheurde spinnakers tijdens winterwedstrijd vanuit Drimmelen

gescheurde spinnakerMet alle kerstdiners achter de kiezen zitten alle zeilpakken wat strakker dan gebruikelijk, maar al die extra kilo’s zijn met het weer van zondag 27 december in Drimmelen geen overbodige luxe. Er stond een behoorlijk stevige wind, vergezeld door veel krachtige vlagen. Het beloofde een mooie en uitdagende zeildag te worden. Lees meer »

Belgisch podium tijdens de 25ste Kerstrace in Colijnsplaat

25ste Kerstrace"Het blijft speciaal en bijzonder finishen tijdens Kerstrace zeker als eerste". Dat waren de woorden van Christophe de Clercq en de bemanning van de Lecas (Contessa 32) na afloop in de jachtclub. Op de hielen gezeten door de Andiamo (X-99) van Raymond Vercammen die tweede werd en de Ulysses van Carel Verhulst (Sun Odyssey 39). Dit zorgde zo voor een compleet Belgisch podium. Lees meer »

Kerstwedstrijd Grevelingencup

Kerstwedstrijd GrevelingencupNa twee bijzonder vreemde wedstrijddagen, waar de wind rare toeren uithaalde, bleek de kersteditie van de Grevelingencup een wedstrijd als vanouds. Met een stabiele wind, oliebollen in de buik en een lezing van Gerd-Jan Poortman, was het weer een waar feest op het Grevelingenmeer. Lees meer »