Lijnenspecialist

Winterwedstrijden

Goofies Race, Grevelingen Wintercup, Drimmelen, Braassemermeer,... al de winterwedstrijden en uitslagen vind je hier chronologisch geordend.

IJsberenburgtocht: Zeilen rond de kerstperiode

IJsberenburgtochtDe Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK) organiseert tussen Kerst en Oud & Nieuw een informeel rondje Noord-Holland. Geen excursies, geen walprogramma en geen inschrijfgeld, maar wel lekker uitwaaien op de lege Noordzee in de donkere dagen rond de kerstperiode. Lees meer »

Goofies zeilrace november was voor sommige de beste zeildag van het jaar

Goofies zeilwedstrijdZoals wel vaker tijdens de Goofies zeilwedstrijden hadden de zeilers afgelopen zaterdag het beste van het weer. Zowel het aantrekken van de wind tot 6 bfr als de regenbuien wachtten keurig tot de laatste boten waren gefinisht. De zeilers konden daarom terug kijken op een prachtige zeildag. Een van de zeilers noemde het zelfs zijn beste zeildag dit jaar. En hij had nog niet eens gewonnen. Lees meer »

R&ZV Naarden trapt af met Frostbite Cup winterwedstrijden (video)

Frostbite CupAfgelopen zondag werden voor het eerst in de geschiedenis van R&ZV Naarden winterwedstrijden gevaren. Veertien J/80’s hebben zich ingeschreven en strijden deze winter om de Frostbite Cup. Hiermee breekt de zogenaamde Noordelijke vloot van J/80s met de Grevelingen Cup, waar dit jaar acht stuks varen. Lees meer »

4de DMTRA Winterserie matchracen

DMTRA Winterserie matchracenVoor de vierde keer organiseert DMTRA (Dutch Match & Team Racing Association) de winterserie Matchracen. De winterserie is een serie Grade 5 matchrace evenementen in samenwerking met het Watersportverbond. De evenementen zullen plaatsvinden in de Elliott 6m op het IJsselmeer bij het ISC Medemblik. Krachten worden gebundeld met de Snowball winterserie op de Westeinder. De wedstrijdbepalingen en inschrijvingen worden gedeeld en er worden officials uitgewisseld. Lees meer »

Nieuwe Grevelingencup van start met 165 deelnemers

GrevelingencupAfgelopen weekend verzamelden de dappere winterzeilers zich wederom op Marina Port Zelande om een nieuw seizoen winterzeilen af te trappen en opnieuw de kou te trotseren. Hoewel de kou nog uitbleef, bleek het een schitterende wedstrijddag met een zwak windje en korte banen. Lees meer »

Eerste IJspegel wedstrijd in seizoen 2015-2016

IJspegel wedstrijdHet weerbericht voor zondag 18 november belooft niet veel wind voor de periode waarin de eerste IJspegelwedstrijden zullen gaan plaats vinden. Op zondag bij vertrek uit Lekkerkerk is het wel al licht, maar is het mistig en windstil. Tot aan Den Haag blijft het zicht slecht, maar bij het binnen rijden van de stad klaart het ineens op en komt er zelfs een schraal zonnetje tevoorschijn. Lees meer »

Preview Snowball Winterserie Matchracen

Snowball Winterserie MatchracenDe Snowball Winterserie Matchracen is een serie Grade 5 matchrace evenementen die georganiseerd wordt door Westeinder Zeilwedstrijden (WZW). Per evenement kunnen zich maximaal 7 teams inschrijven waarbij een team moet bestaan uit 3 of 4 bemanningsleden. Lees meer »