Het ClubRacer Zeilforum is een virtuele ontmoetingsplaats voor zeilers en wedstrijdzeilers. Je kan hier je mening kwijt kan over een bepaald zeil gerelateerd onderwerp, of zelf een zeilen onderwerp of discussie aanbrengen. En net als bij een gewoon gesprek zijn er een aantal beleefdheidsvormen die ervoor zorgen dat de communicatie voor iedereen aangenaam verloopt.

Geregistreerde ClubRacer Zeilforum gebruikers laten hun berichten automatisch verschijnen. De Forum moderators waken erover dat dit forum reglement wordt nageleefd. Zij kunnen berichten verwijderen en forum gebruikers tijdelijk of definitief verbannen.

Illegale berichten die ingaan tegen de wet op de openbare orde en de goede zeden, en berichten met beledigende, discriminerende en/of racistische inhoud worden verwijderd.

Indien je als gebruik van dit forum aanstoot neemt aan een posting of het niet eens bent met een beslissing van een moderator, dan kan je dit melden aan de forum admin. De forumadmin is Ice.

Forumregels

1. Ongewenste berichten:
 • - Persoonlijke aanvallen gericht tegen personen
  - Schuttingtaal en obsceniteiten
  - Directe of indirecte racistisch getinte geschriften
  - Directe of indirecte politiek getinte geschriften
  - Provocatieve geschriften
  - Provocatief forumgedrag (bv. het met duidelijke intenties laten ontsporen van bepaalde topics, meerdere topics in het verkeerde onderdeel plaatsen)
  - Gekaapte forumberichten (iemand stelt een vraag over een bepaald merk en een concurrent beantwoord met zijn producten of diensten)
  - CommerciŽle berichten (opent men een onderwerp of reageert men om een product of dienst aan te beiden waarom niet gevraagd wordt dan zal dit verwijderd worden)

2. Onderwerpen

 • Op het ClubRacer forum kan over alle zeil gerelateerde onderwerpen gesproken worden, behalve onderwerpen die in strijd zijn met de Belgische wetgeving

3. Copyright
 • Je kan als forum poster nooit aanspraak maken voor een vergoeding of je beroepen op het auteursrecht.

4. Nickname
 • Elke gebruiker mag maximum 1 nickname hebben. Uitzonderingen kunnen toegestaan worden voor wedstrijdorganisaties.

5. Spam (nieuw sinds 27/10/07)
 • Geen spam >> het publiceren van overbodige/nutteloze berichten of onderwerpen, maar ook het promoten van eigen website(s) als dit niet binnen de context van het onderwerp past.

6. AfbeeldingenEtiquette

De etiquette zijn de omgangsvormen waar je je globaal aan dient te houden. Als je steevast deze etiquette overtreedt, word je gewaarschuwd door de moderators. Ga je dan nog steeds door dan kan je een officiŽle waarschuwing krijgen wat geldt als het overtreden van de regels.

1. Bij het openen van een onderwerp
 • Zorg ervoor dat je geen dubbele topic opent. Met de search kan je zoeken of het onderwerp al bestaat. Als het onderwerp al erg oud is kan je soms wel beter een nieuwe topic openen.

  Maak een duidelijke onderwerptitel zodat je weet wat voor inhoud je kan verwachten. Continue hoofdletters en overbodige leestekens zijn ongewenst.

  Begin met een inhoudelijke post waar andere forumgebruikers ook wat mee kunnen. Geef zo veel mogelijk relevante informatie zodat gebruikers weten waar het over gaat en geen extra vragen hoeven te stellen voor ze inhoudelijk kunnen reageren.

  Heropen geen door moderator gesloten topics, deze zijn niet voor niets gesloten. Neem eventueel contact op met de moderator die jouw topic heeft gesloten om toestemming te vragen voor een heropening.

2. Bij het reageren
 • Publiceer geen verzoeken om een onderwerp te sluiten omdat het onderwerp volgens jou niet voldoet aan de regels. Ook het melden dat er iets verkeerd is aan een onderwerp of bericht (spelling/grammatica/vorm/inhoud) is uit den boze. Je meldt dit rechtstreeks aan de moderators of admin.

  Er komen vaak nieuwelingen op het forum. Help ze om de regels en etiquette van en forum te begrijpen, in plaats van ze te kleineren om beginnersfouten.

  Maak je berichten niet op met extra kleuren, signatures, asociaal veel smiles en andere overbodige zaken.

  Post nooit met de kleur rood, deze kleur is voorbehouden aan de moderators en admin.


Wanneer men de regels overtreedt, kunnen de moderators je een waarschuwing geven of zelfs een ban!

Indien de meerderheid van de moderators voor een ban is mag je niet meer publiceren op het forum en wordt je account permanent geblokkeerd. Bij een minderheid voor een ban, of gelijk aantal stemmen, krijg je een tijdelijke ban van twee weken. Daarna mag je weer posten.

De uiteindelijke beslissing van de admin is finaal.

Alvast bedankt voor het lezen van dit reglement!

Met sportieve groeten,
Ice (forumadmin)