Zwaardboten

Alle wedstrijden en nieuws vanuit de zwaardboten klassen chronologisch geordend.

Lennert Steelandt wint Magic Marine Easter Regatta

Lennert SteelandtMeer dan 200 deelnemers uit 11 landen namen deel aan alweer de 29ste editie van de Magic Marine Easter Regatta. Voor volgend jaar worden de agenda’s alweer geblokt voor het weekend van 5 tot 7 april, want het was weer een groot succes.. De winnaars zijn bepaald na twee dagen selectiewedstrijden en zeven races in een gold, silver en bronze fleet. Het was spannend tot het einde en het podium wordt uiteindelijk bezet door een Belgische, Noorse en Nederlandse zeiler. Lees meer »

Magic Marine Easter Regatta: update na kwalificaties

Magic Marine Easter RegattaDe kwalificatieserie is afgerond bij de 29ste Magic Marine Easter Regatta. Zondag en maandag strijden de meer dan 200 jonge optimistzeilers uit 11 landen verder voor de titel. De eerste twee dagen tekenen zich door shiftende wind en vooral op zaterdag enthousiaste kinderen: het regent algemene terugroepen en valse starten. Stijn Paardekooper maakt tot dusver zijn favorieten status waar en gaat aan kop. Lees meer »

Vooruitblik 29ste Magic Marine Easter Regatta

Magic Marine Easter RegattaVolgende week start alweer de 29ste editie van de Magic Marine Easter Regatta op het Braassemermeer. Van oudsher een van de eerste internationale evenementen in de optimisten klasse. Inmiddels staat de teller op meer dan 200 deelnemers uit elf verschillende landen, waarbij alleen de beste zeilertjes van dit moment mee mogen doen. Lees meer »

Top 5 technische tips voor regatta success

In deze video geeft Peter Bentley, technisch project manager van het British Sailing Team, zijn top vijf technische tips voor regatta succes. Peter Bentley heeft meer dan 20 jaar ervaring in de topsport en is al jaren een sleutelfiguur in het succes van de Britten. Lees meer »

Marit Bouwmeester wint zilver op Miami OCR

Marit BouwmeesterMarit Bouwmeester wint op de laatste dag van de ISAF Wereldbekerwedstrijd in Miami de medal race en wordt hiermee tweede in de Laser Radial Klasse. Bouwmeester gaat na het winnen van de medal race met een goed gevoel naar huis en kijkt uit naar de rest van het seizoen. Lees meer »

Marit Bouwmeester stijgt naar tweede plaats op Wereldbeker Miami

Marit BouwmeesterDelta Lloyd Kernploegzeilster Marit Bouwmeester klimt op dag vier van de ISAF Wereldbekerwedstrijd in Miami naar de tweede plaats in het klassement van de Laser Radiaal klasse. De eerste dagen van het evenement werden gekenmerkt door weinig wind. Precies de weersomstandigheden waar Bouwmeester en haar coach Jaap Zielhuis tijdens dit evenement graag op willen trainen. Lees meer »

Batavia Sailing Center gaat door met trainingsprogramma's voor gemotiveerde zeilers

Batavia Sailing CenterHet Batavia Sailing Center Zeilteam is na een seizoen uitgegroeid tot een allround trainingscentrum voor zeilers met ambitie. Inmiddels wordt er ook getraind door zeilers uit de 470-klasse, 29-ers en 49-ers. Hoofdcoach Stefan de Vries is tevreden over wat er is bereikt en weet ook wat er volgend jaar beter kan. Hij kijkt dan ook tevreden terug op het eerste jaar van zijn talententeam. De opleidingsstructuur, waarin zeilers de kans kregen te trainen onder leiding van een gelouterde professional, wordt in 2014 zelfs uitgebreid. Lees meer »