Zwaardboten

Alle wedstrijden en nieuws vanuit de zwaardboten klassen chronologisch geordend.

WK Vaurien in Nederland na lange afwezigheid

WK VaurienHet is alweer 12 jaar geleden dat het Wereldkampioanschap Vaurien in Nederland werd gehouden, met Stavoren als basis. Zeilers over de hele wereld hebben goede herinneringen aan een gevarieerd, professioneel WK dat sindsdien vaak als voorbeeld voor andere landen heeft gediend. Lees meer »

Cadet promodag op het Galgenweel

Cadet promodagDe Belgische Cadet klasse is alive and kicking! De Cadet is een 2-persoons zwaardboot voor kinderen van 7 tot 17 jaar en is de enige tweemansboot die internationaal door ISAF, erkend wordt als zeilwedstrijdklasse voor de jeugd. Vele zeilers die nu deelnemen aan de Volvo Ocean Race en de olympische spelen hebben hun eerste wedstrijden in een Cadet gezeild. Lees meer »

Lucas Karlemo wint de Magic Marine Easter Regatta

Magic Marine Easter RegattaNa een geweldige serie in de eerste drie dagen van de Magic Marine Easter Regatta volgde op maandag de finale-dag. Het was bewolkt en ondanks dat de wind verre van stabiel was konden alle drie de vloten (Goud, Zilver en Brons) gelukkig toch hun race varen. Tactiek en herkennen van wind bleek cruciaal. Lees meer »

Top condities bij de 30ste Magic Marine Easter Regatta

Magic Marine Easter RegattaDe Magic Marine Easter Regatta op het Braassemermeer is als opener van het Internationale Optimisten seizoen goed van start gegaan. Hoewel de week begon met stormachtige omstandigheden zijn de wedstrijden op vrijdag onder gunstige omstandigheden begonnen. Lees meer »

Regionaal Trainingscentrum Zeilen van start in Sneek

Trainingscentrum ZeilenDeze week heeft het Regionaal Trainingscentrum (RTC) Zeilen in Noord Nederland officieel haar deuren geopend. Dit RTC is in Nederland het allereerste voor de zeilsport. Jeugdige zeiltalenten uit het Noorden krijgen hiermee de kans om vooral door-de-week extra trainingsuren te maken. Zij zullen de stap naar het nationale en internationale podium sneller maken en zijn daarmee een stimulans voor álle jeugdzeilers in de regio. Lees meer »

Preview: Antwerp Snipe Cup

Antwerp Snipe CupOp 14 en 15 maart wordt op het Antwerpse Galgenweel de 8ste Antwerp Snipe Cup gezeild. Deze wedstrijd is de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste Snipe wedstrijd van het jaar op het Galgenweel. Een aantal internationale teams vinden elk jaar hun weg naar VVW-Galgenweel voor de vele korte, intensieve wedstrijden en de aangename sfeer tijdens en na het zeilen. Het motto van de Snipe klasse is immers: “Serious Sailing, Serious fun”. Lees meer »

Puur zeilen in de Contender

ContenderWie is er niet begonnen met zeilen in open bootjes? Dicht op het water, je krachten meten met de wind en met tegenstanders in identieke boten? In de loop der jaren is er heel wat veranderd in de eenheidsklassen, er zijn klassen verdwenen en andere bijgekomen. De Contender heeft zich als de ultieme éénmansboot altijd weten te handhaven, naast de Olympische klassen. Lees meer »