Zwaardboten

Alle wedstrijden en nieuws vanuit de zwaardboten klassen chronologisch geordend.

Regionaal Trainingscentrum Zeilen van start in Sneek

Trainingscentrum ZeilenDeze week heeft het Regionaal Trainingscentrum (RTC) Zeilen in Noord Nederland officieel haar deuren geopend. Dit RTC is in Nederland het allereerste voor de zeilsport. Jeugdige zeiltalenten uit het Noorden krijgen hiermee de kans om vooral door-de-week extra trainingsuren te maken. Zij zullen de stap naar het nationale en internationale podium sneller maken en zijn daarmee een stimulans voor álle jeugdzeilers in de regio. Lees meer »

Preview: Antwerp Snipe Cup

Antwerp Snipe CupOp 14 en 15 maart wordt op het Antwerpse Galgenweel de 8ste Antwerp Snipe Cup gezeild. Deze wedstrijd is de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste Snipe wedstrijd van het jaar op het Galgenweel. Een aantal internationale teams vinden elk jaar hun weg naar VVW-Galgenweel voor de vele korte, intensieve wedstrijden en de aangename sfeer tijdens en na het zeilen. Het motto van de Snipe klasse is immers: “Serious Sailing, Serious fun”. Lees meer »

Puur zeilen in de Contender

ContenderWie is er niet begonnen met zeilen in open bootjes? Dicht op het water, je krachten meten met de wind en met tegenstanders in identieke boten? In de loop der jaren is er heel wat veranderd in de eenheidsklassen, er zijn klassen verdwenen en andere bijgekomen. De Contender heeft zich als de ultieme éénmansboot altijd weten te handhaven, naast de Olympische klassen. Lees meer »

Promo Delta Lloyd Regatta 2015

De competitie voor de Delta Lloyd Regatta 2015 ziet er alvast veelbelovend uit. Vooral de registraties in de Laser en Laser Radial klassen zijn goed op weg. We zien alvast enkele internationale topzeilers op de deelnemerslijsten zoals Marit Bouwmeester (Laser Radial), Pieter-Jan Postma (Finn) en Bundock & Curtis (Nacra17). Lees meer »

4de Helius winterwedstrijd

Helius winterwedstrijdAfgelopen zondag is de 4de Helius winterwedstrijd alias de Snertrace op het Haringvliet gevaren. Dit in winterse condities met gevoelstemperaturen van min 4 graden deed deze wedstrijd zijn eer aan. Met af en toe een winterse bui en een aantrekkende wind was het een mooie zeildag maar warme kleding was wel noodzakelijk. We hebben daarmee een klein beetje kunnen proeven wat de deelnemers tijdens de Michiel de Ruyter Memorial Race vorig weekend hebben meegemaakt. Lees meer »

Enno Kramer en Ard Geelkeren winnen zilver op het WK Flying Dutchman

Enno Kramer en Ard GeelkerenHet Flying Dutchman Wereld Kampioenschap in Australische Sydney, wat gehouden werd van 3 - 8 januri 2015, is gewonnen door het Hongaarse team Szabolcs Majthényi/András Domoko(HUN70). Het Nederlandse zeilduo Enno Kramer/Ard Geelkerken(NED26) werden 2de en nemen het zilver mee naar huis. Lees meer »

VYF Europe circuit

Op 20 september en 18 oktober vinden de VYF Europe dagen plaats. Op deze dagen kan je mits inschrijving gratis een Europe uittesten onder begeleiding van een ervaren Europe-zeiler/trainer. De gastclubs zijn RBSC Heusden op 20 september en VVW Inside op 18 oktober. Alle sportieve zeilers met een aantoonbare zeilervaring in zwaardboten zijn welkom! Lees meer »