Lijnenspecialist

Zwaardboten

Alle wedstrijden en nieuws vanuit de zwaardboten klassen chronologisch geordend.

Perfect zeilen tijdens laatste dag Delta Lloyd Open Dutch Championship

Francis en Michel ProotDe laatste dag van het Delta Lloyd Open Dutch Championship is eigenlijk perfect. Prachtig zeilweer, zonnetje en 8 tot 14 knopen verdeeld over de dag. In een aantal klassen waren de winnaars vanmorgen al zo goed als bepaald, maar ook waren er klassen waar het nog enorm spannend was. In totaal zijn er 10 nieuwe Nederlandse kampioenen gekroond. Lees meer »

Delta Lloyd Open Dutch Championship telt bijna 400 boten

Delta Lloyd Open Dutch ChampionshipBijna 400 zeilboten bezetten het IJsselmeer op vrijdag, het Delta Lloyd Open Dutch Championship heeft een ongekend hoog deelnemersaantal. Zaterdag 17 september komt hier ook nog de catamaran klasse F18 bij. De eerste dag verloopt zonder al te veel kleerscheuren. Lees meer »

Preview: Delta Lloyd Open Dutch Championships

Delta Lloyd Open Dutch ChampionshipsVrijdag 16 september begint het Delta Lloyd Open Dutch Championship in Medemblik. In maar liefst 14 klassen wordt er gezeild door ruim 400 deelnemers. Naast die 400 deelnemers in de fleetraces, zien we nog 10 teams op de matchrace baan, een nieuw element tijdens dit jaarlijkse zeilevenement. Lees meer »

Sebbe Godefroid Belgisch kampioen Finn zeilen

Finn zeilenMet alles er op en er aan weegt een Finn om en bij de 150 kg. Om de boot dus door het mulle zand tot aan de waterlijn te krijgen. Ik moet zeggen, dat is geen sinecure, maar het schept samenhorigheid iedereen helpt iedereen. Misschien is het daarom dat we zo graag Finn-zeilen. Je zeilt alleen, maar je hebt elkaar nodig om te vertrekken, te sparren, te trainen. Lees meer »

Charity Cup Open ten goede van het Kinderkankerfonds België

Charity Cup OpenOp zondag 18 september zal voor de 1ste keer de “Den Baas en zijn madam Charity Cup Open” plaatsvinden op het Veerse Meer ter hoogte van Wolphaartsdijk. De wedstrijd zal 2 starts kennen en iedereen met een open boot mag inschrijven. Bij 5 of meer boten van hetzelfde type volgen aparte starts voor deze klasse. Lees meer »

Peerke Kortekaas Nederlands kampioen SOLO

Peerke KortekaasDe Soloklasse die dit jaar het 60 jaar jubileum viert, kreeg weer een Nederlands kampioen: Peerke Kortekaas. De laatste jaren waren de Engelsen er steeds met de eer vandoor gegaan. In een veld van 50 SOLO’s werd Peerke de terechte winnaar met achter hem 7 Engelsen. Lees meer »

Probeer eens een Flying Junior tweemansboot

Flying JuniorOp 24 en 25 september organiseert de Antwerpse KLYC jachtclub opnieuw het Belgisch Kampioenschap Flying Junior (FJ) op het Galgenweel. Op zaterdagnamiddag 24 september liggen er FJ’s gratis ter beschikking om hiermee proef te zeilen. De strafste zeilers uit de klasse zijn hier dan toch. Dit is dus het geknipte moment om alles over de boot en zijn vaarmogelijkheden te weten te komen. Lees meer »