Lijnenspecialist

Zwaardboten

Alle wedstrijden en nieuws vanuit de zwaardboten klassen chronologisch geordend.

WK Optimist zeilen te Vilamoura: dag 0

WK Optimist zeilenZaterdag 25 juni, dag 0 van het WK optimist te Vilamoura in Portugal. Gisteren zijn alle Belgische boten zonder problemen door de meting geraakt, ook de twee fonkelnieuwe zeilen van Kwint en Brecht die ’s ochtends net geleverd waren. Dat betekent dus dat vandaag ongestoord getraind kan worden eens alle materiaal terug geassembleerd is. Lees meer »

International Dutch Youth regatta afgesloten met veel wind

International Dutch Youth regattaDe international Dutch Youth regatta is afgesloten met een dag met veel wind. Dit in tegenstelling tot de dagen ervoor die zich kenmerkten door zon en lichte en onstabiele wind. 704 zeilers gingen de strijd aan op het water voor Workum om de titel van Nederlands kampioen de Optimist, Optimist Benjamin, Cadet, Laser 4.7, Laser Radial Youth, 29er en de Splash Blue klasse. Lees meer »

704 zeilers van start tijdens de Dutch Youth Regatta in Workum

Dutch Youth RegattaOp de 16e Dutch Youth Regatta in Workum zijn de eerste races gezeild. De dag begon met de laatste registraties en metingen: 704 zeilers, 632 deelnemende boten uit 22 landen komen uiteindelijk aan de start aan de eerste wedstrijden van het vierdaagse evenement. In vier van de zeven klassen staan Nederlandse zeilers na dag één aan de leiding. Lees meer »

De Solo zeilboot bestaat 60 jaar

solo zeilbootDe solo zeilboot is 60 jaar geleden in 1956 ontworpen door de bekende Engelse ontwerper Jack Holt. Jack Holt is een van de bekendste dinghy ontwerpers en heeft naast de solo meer dan 40 zeilboten op zijn naam staan zoals de Mirror, de Cadet en de Hornet. Het 60 jarig jubileum van de solo krijgt volop aandacht in Medemblik tijdens de Nationscup van 22 tot en met 24 april. Lees meer »

SailON maakt de brug tussen de zeilschool en het wedstrijdcircuit (video)

SailONSailON is een initiatief op het Antwerpse Galgenweel opgericht door 4 jonge Snipe zeilers Dries Crombé, Yannick Laumans, Dirk de Bock en Wim Saeys. SailON staat voornamelijk voor de ondersteuning van het wedstrijdgebeuren binnen de kleinzeilerij. Vele zeilers die de zeilschool ontgroeid zijn maar nog niet kunnen aansluiten bij het (inter)nationale wedstrijdcircuit zijn vaak op zichzelf aangewezen. Lees meer »

Pieter-Jan Postma wint medalrace en eindigt zes op WK Finn (video)

Pieter-Jan PostmaPieter-Jan Postma won op zondag 29 november de afsluitende medalrace op het WK Finn in Nieuw Zeeland. De zeiler uit de Delta Lloyd Kernploeg was op de voorlaatste dag al zeker van de landenkwalificatie voor de Olympische Spelen. Het kampioenschap begon slecht voor Postma maar met de kwalificatie en met deze overwinning, tegen de beste tien van het klassement, sluit Postma het WK zeer positief af. Lees meer »

Maxime Jonker: "Ik sta gewoon tussen de beste zeilers van de wereld"

Maxime Jonker"Ik sta gewoon tussen de beste Laser Radial zeilsters van de hele wereld!" Dit is de reactie van Maxime Jonker (NED). De 20-jarige zeilster uit de Delta Lloyd Talentploeg sluit haar WK in Oman af op een negende plek. Een opvallende prestatie aangezien ze nog in haar laatste jaar van de jeugd zit. Lees meer »