Lijnenspecialist

Zwaardboten

Alle wedstrijden en nieuws vanuit de zwaardboten klassen chronologisch geordend.

WK Optimist zeilen te Vilamoura: laatste dag

WK Optimist zeilen te VilamouraDag 8 van het WK en dag 2 van het WK teamraces. De vermoeidheid begint toe te slaan, en het wordt moeilijker om de kinderen te blijven motiveren. Ze hebben niet helemaal door hoe fantastisch ze bezig zijn, maar ze blijven als team gaan. Lees meer »

WK Optimist zeilen te Vilamoura: dag 7 - teamraces

WK Optimist zeilenToday is day 1 van de team races, day 7 van het WK Optimist zeilen te Vilamoura. Van de 48 ingeschreven landen staat Belgie op een 25ste plek. Als we de eerste wedstrijd winnen, moeten we direct daarna tegen de nummer 1, USA. Geen nood mochten we tegen hen verliezen, want we moeten tweemaal verliezen voor we er uit liggen. Na de individuele races is Belgie 25ste gerangschikt van de 48 landen die ingeschreven zijn voor de teamraces. Blijkbaar hadden 18 landen niet genoeg zeilers of niet genoeg "goesting" om deel te nemen aan de team races. Lees meer »

EK Optimist zeilen komt naar Nederland in 2018

EK Optimist zeilenJan Kees lampe deze ochtend in onze mailbox: "Het is gelukt om de EK Optimist 2018 naar Nederland te halen". Dit houdt in dat de Europees Kampioenschap Optimist zeilen plaats zal vinden tijdens de finish van de Volvo Ocean Race in Scheveningen. "De talenten van de toekomst tussen de grootste zeilhelden ter wereld in één event, de Optigames", vervolgt Jankees. Lees meer »

WK Optimist zeilen te Vilamoura: dag 5

WK Optimist zeilenVandaag werd het een hele drukke dag, aangezien het ook de IODA algemene vergadering was, van 10 ’s ochtends tot ’s avonds 5, en daarnaast nog eens een regatta workshop van 7 ’s avonds tot half negen. Dit natuurlijk bovenop het normale programma van 2 manches voor de kinderen. Aangezien de kinderen pas launchen vanaf 12 uur ’s middags, en de trackers pas opgehaald mogen worden vanaf 10 uur, was e.e.a. extra organisatiewerk voor Michael en Wouter, maar met deze solidaire groep niks dat onmogelijk was. Lees meer »

WK Optimist zeilen te Vilamoura: dag 4

WK Optimist zeilenWoensdag 29 juni begint op dezelfde manier als dinsdag 28 juni: wachtend op wind... Veel tijd wordt ook gespendeerd aan protesten en redresses, aangezien vandaag de finale vlootindeling wordt gemaakt. Weinig effect voor de Belgen, aangezien ze na de bekendmaking enkel nog kunnen stijgen door protesten. Lees meer »

WK Optimist zeilen te Vilamoura: dag 3

Optimist zeilenDinsdag 28 juni ging een speciale dag worden. Het weer zou anders zijn dan de voorgaande dagen, en Q4 van de groene groep moest opnieuw gezeild worden wegens protest van enkele deelnemers die niet begrepen waarom rood (start voor hen) was afgeblazen en zij niet. Het weer zag er 's ochtends inderdaad helemaal anders uit. Het regende zelfs even. Daarna trok de hemel echter open, ging de zon hard schijnen, en viel de wind compleet weg... Lees meer »

WK Optimist zeilen te Vilamoura: dag 2

WK Optimist zeilenMaandag 27 Juni, racedag 2. Alle Belgen zitten in blauw vandaag, op Kwinten na. Die blijft rood. Gelukkig start blauw als groep 2 en rood als 3, dus dat maakt het ietwat makkelijker voor Michael, tenzij natuurlijk de Japanners, waarmee we de coach boot delen, in geel en groen zitten... Buiten de nadelen van het alleen zitten is er wel 1 voordeel: de Belgische paparazzi fotograaf kan gemakkelijker individuele foto's maken tijdens het buiten zeilen van 1 rooie dan van 4 blauwe... Lees meer »