Lijnenspecialist

Zwaardboten

Alle wedstrijden en nieuws vanuit de zwaardboten klassen chronologisch geordend.

Klasse Kampioenschap voor de Internationale OK weer bij WSV Zevenwolden

Internationale OKWSV Zevenwolden organiseert 27/28 augustus voor het eerst sinds tientallen jaren weer een Klasse Kampioenschap voor de Internationale OK dinghy klasse. Het evenement is een uitvloeisel van een aantal jaren geleden op het Tjeukemeer begonnen Easterseeregatta's. Lees meer »

Volledig Nederlands podium op Europees Kampioenschap Sharpie zeilen in Portugal

Europees Kampioenschap SharpieAfgelopen week is op de Ria de Aveiro bij Ovar (Portugal) het Europees Kampioenschap Sharpie gezeild. Maar liefst 19 Nederlandse teams hadden de reis naar Portugal gemaakt om te strijden voor de titel. De organisatie was in handen van NADO in samenwerking met Torreira Sailing Club. De Nederlandse zeilers werden aangevuld met boten uit Portugal, Duitsland, Engeland en Spanje, zodat de 85 jaar oude klasse “gewoon” 40 boten aan de start had. Lees meer »

Preview OBK Finn zeilen: 10 en 11 september 2016

OBK Finn zeilenMet enige fierheid kondigen we het OBK Finn zeilen aan als een zeewedstrijd. In samenwerking met de RNSYC en de Europe klasse, die al enige jaren de RNSYC gebruikt als uitvalsbasis voor het organiseren van hun kampioenschap, wil de Finn-klasse er een onvergetelijk zeilevenement van maken. Lees meer »

Nederland pakt 1e en 2e prijs op het EK Flying Junior 2016 in Stellendam

EK Flying JuniorAfgelopen zaterdag 30 juli werd er gestreden om de titel van Europees Kampioen Flying Junior zeilen. Er zijn in totaal 12 races gevaren over vier dagen en de titel is pas in de laatste race beslist. Tot en met de derde dag stonden Hylke Sasse en Jori Vermeij (NED 1419) veruit bovenaan. Na de derde dag hadden Hylke en Jori 9 punten voorsprong op Thorsten Willemsen en Stephanie Tauchert (GER 407) en 15 punten op Rolf de Jong en Hugo de Jong (NED 961). Lees meer »

WK Optimist zeilen te Vilamoura: laatste dag

WK Optimist zeilen te VilamouraDag 8 van het WK en dag 2 van het WK teamraces. De vermoeidheid begint toe te slaan, en het wordt moeilijker om de kinderen te blijven motiveren. Ze hebben niet helemaal door hoe fantastisch ze bezig zijn, maar ze blijven als team gaan. Lees meer »

WK Optimist zeilen te Vilamoura: dag 7 - teamraces

WK Optimist zeilenToday is day 1 van de team races, day 7 van het WK Optimist zeilen te Vilamoura. Van de 48 ingeschreven landen staat Belgie op een 25ste plek. Als we de eerste wedstrijd winnen, moeten we direct daarna tegen de nummer 1, USA. Geen nood mochten we tegen hen verliezen, want we moeten tweemaal verliezen voor we er uit liggen. Na de individuele races is Belgie 25ste gerangschikt van de 48 landen die ingeschreven zijn voor de teamraces. Blijkbaar hadden 18 landen niet genoeg zeilers of niet genoeg "goesting" om deel te nemen aan de team races. Lees meer »

EK Optimist zeilen komt naar Nederland in 2018

EK Optimist zeilenJan Kees lampe deze ochtend in onze mailbox: "Het is gelukt om de EK Optimist 2018 naar Nederland te halen". Dit houdt in dat de Europees Kampioenschap Optimist zeilen plaats zal vinden tijdens de finish van de Volvo Ocean Race in Scheveningen. "De talenten van de toekomst tussen de grootste zeilhelden ter wereld in één event, de Optigames", vervolgt Jankees. Lees meer »