1/4 ton klasse

10 jaar 1/4 ton revival - jubileumbijeenkomst in Naarden
Kat

NAARDEN - In 2013 werd de eerste Dutch Quarter Ton Cup vanuit Lelystad georganiseerd. Dit jaar wordt de 10de editie georganiseerd en is de 1/4 ton revival alweer 10 jaar bezig in Nederland. Naast het delen van kennis en ervaringen en het promoten van wedstrijden voor 1/4 tonners stond een gezellige 1/4 ton bijeenkomst al een tijdje op de verlanglijst van de in oprichting zijnde Nederlandse 1/4 Ton Vereniging. Die bijeenkomst vond zaterdag 11 juni plaats in Jachthaven Naarden.

1/4 Ton klasse zeilen
Een correspondent

In bijna alle jachthavens in Nederland liggen jong bejaarde ¼ tonners. Stuk voor stuk goed ontworpen en nog steeds goed zeilende boten. Vanaf het eind van de jaren ’60 functioneert de ¼ ton klasse als een van de meest succesvolle zeilklassen die er wereldwijd is.

Dutch Quarter Ton Cup
Een correspondent

Aanstaand weekend zeilen de 1/4 tonners vanuit Muiden de Zuiderzee Regatta, tevens het 1/4 Ton Klassenkampioenschap 2018. Het evenement is het laatste evenement van de Dutch Quarter Ton Cup (DQTC). Meerdere 1/4 tonners maken nog kans op de eindoverwinning dus het wordt ontzettend spannend op het IJmeer.

 ¼ ton klasse zeilen
Een correspondent

Vanaf het eind van de jaren ’60 functioneert de ¼ ton klasse als een van de meest succesvolle zeilklassen die er wereldwijd is. Het is later een tijdje stil geweest rondom deze bijzondere klasse, maar vanaf 2013 is jaarlijks de Dutch Quarter Ton Cup (DQTC) georganiseerd. In totaal zeilden ¼ tonners één of meerdere evenementen van de DQTC!

Amere Regatta
Ice

De inschrijving voor de Almere Regatta 2017 op 20 en 21 mei is geopend. Je kunt inschrijven voor up-down wedstrijden (4 wedstrijden per dag) in de ORC 1 t/m 4, ORC-Sportbotenklasse, J-109, J-80 Pulse 600 en Kwarttonners.