6 okt. - Antwerp Cup review

Zondag ochtend veel te vroeg 2 maten maken mij wakker, das just we gaan varen vandaag!!
Bemanningen verdelen en zorgen dat de boten buiten geraken. De Londenbrug draait 10 min te vroeg, den helft is al weg! Hier en daar ene met motorproblemen maar dankzij de uitstekende begeleiding van de KLYC is ook de tweede groep op de Schelde geraaakt, weliswaar bijna een uur later.

Aan St.Anneke ponton lagen er toch aardig wat boten oa: 4 11MOD, 4 J80, 2 Mini6.50, 2 X99, Half-tonners, B25, Maxfun, Fc8, J24 en de Zest of Belgium, een 20-tal boten, mooi zo, bedankt alle zeilers. Wat miij echter nog meer deed freaken was die strakke WNW wind parallel aan de kaai! Er werd in drie groepen gestart: 11mod met X99 in groep1, B25,FC8, J24, halfton en een lelievlet in groep2, dan de a-symmetrische J80, maxfun25 en Mini 6.50. Er was ook een 40.7 en imx 40 voorzien maar door schade van de "weerga" de dag ervoor kon dit spijtig genoeg niet doorgaan. De Zest voer demonstratief tussen Burcht en t'Boomke.
In groep1 was R.De Bock zonder twijfel de snelste met zn 11MOD. Proficiat

"Het behouden huis" een sympathieke fc8 ging met de eer lopen in groep2 en in groep3 was het de maxfun van Leers Yachtcharter die voor spektakel zorgde, door te winnen in de eerste reeks en hun roer te breken in de tweede. Andere pechvogel was Maki Business met Topsportschool allures, het lopend want vloog hun rond de oren.
De CadetClass was ook aanwezig en wel op de 4 J80s, pas maar beloftevolle jeugd is onderweg!
Tussen de reeksen iets eten en drinken en wat bijpraten met oude bekenden, samen aan boord om nog een laatste toer te varen om rond 16u binnen te varen in het Imalso dok.
Dat je juist materiaal nodig hebt met zo'n stroming bleek wel toen we de benedenwindse boei en het startschip regelmatig zagen "krabben", dit was niet echt bevorderlijk voor vlotte procedures.

Ook de scheepvaartpolitie was daar om de paar binnenvaartuigen die passeerden buiten de baan te houden, beroepsvaart wijkt voor koersende pleziervaart, bedankt.
Achteraf nog een glas in de Klyc en een herinnering voor de deelnemers met dank aan de zaken die hieraan meewerkten (Restaurant Transat, Het Pomphuis, Fuga Lounge, Chez Fred, Hilton, Pirateneiland, Red&Blue, Scheepvaartmuseum)
Een mooie dag en met dito weersomstandigheden zeker voor herhaling vatbaar!! Wie ranzig in z'n bed lag heeft ongelijk gekregen.

Foto © Ronald van der Horst
Meer foto's van Ronald van der Horst:
www.zeilfoto.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: