MASCALZONE wint zijn eerste race!

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 14/10/2002 - 02:00

Mascalzone Latino ITA 72 droogt Beat Le Défi FRA 69 af met 5.19min.: Mascalzone Latino wint zijn eerst race! Twee teams die nog geen enkele race gewonnen hadden komen tegen elkaar uit, en nu ging één van de twee zijn eerste punt opstrijken. Het was een waar gevecht en de leiding werd zodanig en zo snel afgewisseld als twee wielrenners die om de eerste plaats van de tour vechten. Luc Pillot leide met 2 sec. aan de start boven Mascalzone en opteerde om de rechtse kant van de baan te verdedigen. De Fransen kwamen eerst aan de bovenboei 7 sec. voor Mascalzone, deze nam de leiding weer over in het benedewindse rack tot dat Mr. Pillot in het laatse inde windse rack de leiding terug overnam tot ergernis van de Italianen. Die bleven echter niet bij de pakken zitten, terwijl de Fransen hun Champagne flessen al in het ijs hadden staan kregen ze een penaltie tegen meters voor de finish lijn. Het overwinnings gevoel bij het team van Paolo Cian overtrefde elke vorm van nieuwjaarsviering.

Oneworld USA 67droogt Beat Luna Rossa ITA 74 af met 01.11min.: Oneworld zette tot hiertoe ongeloofelijke prestatie's neer door nog voor de start de race te controleren. Eenmaal in controlerende positie sloten ze alle optie's af en gingen puur op boatspeed, exellente teamwork en een propere tactiek tewerk. Een waar schaakspel. En deze race verschilde op geen enkele manier van hun vorige wedstrijden, eenmaal ze de race onder controle hadden had Prada geen kans meer, ze keken ernaar en ...

Alinghi SUI 64 droogt Beat Örn SWE 63 af met 00:25sec.: De race begon met een uitstel van 45min. wegens materiaal breuk bij de Zweden. Eenmaal de wedstrijd bezig was leek het of er twee apparte wedstrijden bezig waren nl. Russel Coutts domineerde met Allinghi de indewindse rakken en Jesper Bank's Örn maakte in de beneden windse rakken hun verloren tijd weer goed. Het kwam zelfs zover dat Jesper Bank een gijp aanging met Russel Coutts op het laatste voorde windse rak en dichterbij kwam met elke gijp. Maar in de vierde gijp scheurde de zweedse spi en zette een einde in het nadeel van de Zweden. Allinghi is de eerste boot die de acht Round Robin One wedstrijden gevaren heeft met een 7-1 resultaat. Ze kunnen nu de rest van de race gadeslagen.

ten slotte:
Wight Lightening GBR 70 droogt Beat USA 76 af met 00:36sec.

TEAM Punten

OneWorld Challenge 7*
Alinghi Challenge 7
Oracle BMW Racing 4
Victory Challenge 3
Prada Challenge 3
Team Dennis Conner 3
GBR Challenge 3
Mascalzone Latino 1
Le Défi ARÉ°VA 0

* One world -1 punt aftrek na de Round Robin reeks.

Meer LVC nieuws en overzicht tussenstand op:
www.louisvuittoncup.yahoo.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: