Patrick de Radiguès wijzigt zijn plannen!

Patrick de Radiguès (Bel) start niet in de tweede etappe van de Around maar wel in de in de Route du Rhum!
Na zijn uitstekende prestatie in de eerste etappe van de Around Alone Zeilrace, New York - Torbay, waarin hij derde werd, besliste Patrick de Radiguès te starten in de legendarische Route du Rhum.

De reden hiervoor ligt voor de hand, zegt Patrick de Radiguès. De uitdaging is korter, intenser en heftiger, temeer omdat het kruim van de Franse solozeilers en aan deelneemt. Bovendien dekt de eerste fase van de overeenkomst tussen de schipper en Garnier België niet het geheel van de Around Alone wedstrijd 2003 - 2003.
De configuratie van het Garnier project is zeer goed in staat om deze transatlantische uitdaging tot een goed einde te brengen. Voor de Garnier een bekend traject, vermits dezelfde boot met een van zijn voorgaande schippers, Thomas Coville, de race in de monohullklasse won in 18 dagen 07 uur, 53 minuten 23 seconden.

Deze klassieker in de kalender van het oceaanzeilen trekt de nooit eerder gezien vloot van 33 Open 60 en 50 voets oceaanracers in de monohull (eenrompsboten) klasse en 25 multihulls (trimarans). Het is een legendarische topwedstrijd waar de beste zeilers in deze discipline aantreden. Vertrekt is uit St.-Malo en het gaat naar Pointe à Pitre op het eiland Guadeloupe. De monohulls vertrekken op 9 november, één dag voor de multihulls en leggen een iets korter traject af.
Deze wedstrijd sluit dit eerste zeil - competitie seizoen 2002 af.
De Garnier is intussen al naar Saint-Malo gebracht voor de voorbereidingen.

Volg schipper Patrick de Radiguès en zijn Garnier Open 60 voets boot op het internet:
//garnier.dhsports.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: