Enkhuizers(NED) winnen klipperrace

Woest beukt een klipper op de golven bij de start van de achtentwintigste Enkhuizer Klipperrace. Vanwege de wind konden de 54 zeilschepen (een record aantal deelnemers, aldus de organisatie) geen ankerstart maken.

Het werd een vliegende start. Onder zeil voeren de klippers langs een vast punt waar de starttijd werd opgenomen. Algemeen winnaar in categorie A werd de klipper La Bohème met schipper Leon van der Loo. In categorie B werd dat de klipper Johanna Engelina met schipper Laurens Sinaasappel. Beide klippers hebben Enkhuizen als thuishaven.

De wedstrijden stonden open voor klippers en aan deze scheepsvorm verwante platbodems met zijzwaarden zoals klipperaken, stevenaken, kasten en kraken.
De deelnemende schepen worden aan de hand van een handicap-formule ingedeeld in een A- en een B-categorie.

de uitslagen:
www.ehc-zeilraces.nl/klipper/uitslagen.html

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: