Louis Vuitton Cup, tijd om te relaxen...?

  • Author: Yan T.
    Date: wo, 16/10/2002 - 02:00

Tussen Round Robin 1 & 2?
Ik denk van niet.
De Fransen: hebben hun voorstag gebroken en hebben daarbij andere delen van hun boot beschadigd dit alles in de laatste wedstrijddag. Dit betekend dat ze de gehele week druk in de weer zullen zijn om alles terug vaarklaar te hebben. En eenmaal alles terug op zijn plaats zit zoals het hoort moet er natuurlijk nog getest worden om te zien of het wel ok is. Dus veel relaxen zal er voor onze zuiderburen niet in zitten.

Het Prada team: gaat haar beide boten terug tunen, tel hierbij het nodige onderhoud op dat ze volgens Francesco de Angelis hebben en je krijgt als uitkomst dat ook zij de eerste dagen niet op het water zullen zijn. Het gehele zeilteam hebben ze echter in twee opgedeeld en elk krijgt drie dagen vrij terwijl de shore-crew op zijn normale ritme verder draait.

De Britten: hebben een gelijkaardig schema, hun shore-crew heeft van dinsdag tot donderdag avond om aan de boot te werken voordat het zeilteam terugkomt om te trainen in de golf.
Eén dagje vrij voor de jongens van zowel Oracle en Oneworld, hun mannier om er eens tussenuit te zijn.

De Zweedse Victory Challange: was van plan om net als de Amerikanen één dag te vullen met niet zeilen maar kwamen daar op terug toen ze besloten om RR2 met hun andere boot (SWE 73) te gaan varen. Ze zullen dus zoveel mogelijk tijd op het water doorbrengen om hem met SWE 63 te testen.

Zo weinig vrije tijd hebben is de normaalste zaak voor de teams, en zeker voor diegene die al een tijdje in Auckland zijn. Een zes dagen week was tot eind augustus de norm voor iedereen met de zondag als vrije dag, maar vanaf dan was het zeven op zeven met de weergoden die beslisten of er al dan niet gezeild werd. Plannen op basis van het weer is misschien het moeilijkste wat er is zei Schopfer van Alinghi. Maar dit betekend dat ons zeilteam ook eens wat vrije tijd krijgt. Ze zijn het toch gewoon om vrij te zijn wanneer het slecht weer is!

Prada Challange zal haar wedstrijd tegen Mascalzone Latino Challenge in het begin van RR2 zeilen.

Round Robin 2 zal de 22ste van deze maand van start gaan, en ook hier krijgen de boten 1 punt per gewonnen wedstrijd in tegenstelling met de 3 punten die ze bij de vorige Louis Vuitton Cup (in 2000) met RR2 kregen.
De eerste acht boten gaan door naar de kwartfinales, er zal er dus één afvallen want er zijn negen syndicaten!

Meer LVC nieuws en overzicht tussenstand op:
www.louisvuittoncup.yahoo.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: