Olympisch Kampioenen zijn het nog niet verleerd !

Een record aantal oud Olympisch kampioenen heeft het afgelopen weekeinde gestreden om de Coen Gulcher Memorial (NED). De wedstrijd, met bijna 80 deelnemers uit 15 landen werd gewonnen door de Deense broers Boysen Moller. Het evenement stond in het teken van het vijftig jarig jubileum van de Flying Dutchman klasse op de Loosdrechtse plassen (NED) . De boot ontworpen door de Nederlanders Conrad Gulcher en Uus van Essen stond onafgebroken op het olympisch programma tussen 1960 en 1992. Hoogtepunt van het weekeinde was de oud kampioenwedstrijd van zaterdag-middag waar maar liefst 10 oud Olympisch kampioenen aan deelnamen. Het werd een duel tussen de Olympische kampioenen uit 1988 in Seoel de broers Boysen Moller en de tweevoudig oud olympisch kampioen en zilver medaille winnaar uit 1976 van de spelen in Montreal de Engelsman Rodney Pattisson. Opvallend want juist Pattisson zeilde met een gelegenheidsbemanning de Nederlander Niels Kamphuis, die sinds 1982 niet meer in een FD had gezeild. De broers Boysen Moller lukte het maar net om Pattisson achter zich te houden.

Tweede in de Conrad Gulcher Memorial werden de regerende wereld kampioenen Szabolcs Majheny/Andras Domokos. Beste Nederlanders zijn Klaas Tilstra en Adriaan Schmal op de derde plaats. De uit Ankeveen afkomstige Cle Jeltes werd vrijdag in het zonnetje gezet. Hij wordt ridder in de orde van oranje nassau vanwege zijn verdiensten voor de zeilsport en in het bijzonder die voor de FD. De officiele uitreiking vind plaats na de begravenis van Prins Claus.
foto: H Kok

Uitslag:
1) Jorg en Jacob Boysen Moller Denemarken
2) Szabolcs Majheny/Andras Domokos Hongarije
3) Klaas Tilstra/Adriaan Schmal Nederland

Link naar de FD site met nog meer foto's:
www.sailfd.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: