RORC corrigeert IRC meetbrieven voor 30-32 voeters

  • Author: Ice
    Date: vr, 18/10/2002 - 02:00

De technisch manager Mike Urwin (RORC) kondigde gisteren aan dat de schepen in de 30 voets IRC klasse een wijziging zullen ondergaan vanaf december 2002. Het zou alleen gaan om deze klasse van boten zoals de X332s die oneerlijk bevoordeelt zouden zijn tegenover andere die extreem benadeelt worden.

Door types van schepen die al enkele jaren in productie zijn te upgraden met verbeterde kiel en roer om zo een sneller schip te krijgen ok, maar dat hierbij de boot volgens handycap trager wordt is niet echt logisch.
Dit hiaat in het meetsysteem is al enkele maanden bekent en werd in behandeling genomen bij de RORC. De kleinere en grotere boten blijven buiten schot voor deze herberekening.

Foto © Ronald van der Horst

Link naar de RORC:
www.rorcrating.com

Meer foto's van Ronald van der Horst:
www.zeilfoto.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: