Around Alone: klas 1 komt in zware storm!

  • Author: Ice
    Date: za, 19/10/2002 - 02:00

De vier leiders in klas 1 beginnen de eerste grillen te voelen van de storm en zijn zich voor het ergste aan het voorbereiden.
Tot nu toe was het aankomende weer een serie van opeengepakte isobaren op de weerkaart, maar nu zitten ze er bijna midden in en het is tijd om de luiken te sluiten en alles stormvast te zetten. Men verwacht een zware storm voor dekomende 24u.

Op nr. 1 Bernard Stamm op Bobst Group/Armor lux. Deze morgend vernamen we van Bernard dat hij te noorden van de Azoren 50 knopen wind verwacht en later op de dag 70 knopen. Hij is gerust met zijn westelijke positie ten opzichte van de andere deelnemers: "I am waiting for this front to pass through, as behind lies a Northwesterly wind to propel me Eastwards at full speed downwind!"

Ten oosten van Bernard Stamm bevinden zich Thierry Dubois op Solidaires, Emma Richards op Pindar and Graham Dalton op Hexagon en allen aan het voorbereiden op voor het onvermijdelijk: windkracht 10!

De enige boot in klas 1 die is gaan schuilen is Bruce Schwab op Ocean Planet door zijn late vertrek uit Torbay wegens reparatie aan zijn gebroken giek en is daarmee met alle klas 2 boten gaan schuilen.
Zijn persoonlijke opvatting: "It is more important for me to FINISH the Around Alone than attempt to win it first time out. There is a lot to learn, and a lot of miles to sail before I see Newport, RI, again. I will find the right time to show what this boat can do before then, when we are good and ready."

Around Alone 2002-03 website met de posities in detail: www.aroundalone.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: