De Boerenkool-cup is een prooi geworden voor SEB

De Nederlandse seizoensafsluiter van de Finnklasse bracht 54 boten aan de start. Een ervan was die van Sebastien Godefroid. Een andere Belg was Philippe Rogge. Sebbe domineerde van begin tot eind. Hij vertrekt naar de andee kant van de Evenaar voor de voorbereidingen op Athene.

In Loosdrecht (NED) had dit weekend de Boerenkoolcup plaats. Dit is traditioneel de Nederlandse seizoenafsluiter voor de Finn-klasse.
Deze laatste Boerenkool wedstrijd was een echte treffer. Er kwamen 54 Finnen aan de start. Sebbbe heeft het over zeer wisselvallige levensomstandigheden.
De wind varieerde tussen 0 en 18 knopen wat het zeilen moeilijk maakt. Sebastien Godefroid heeft alle reeksen gewonnen voor Stefan De Vries en Martijn Van Muyden Neerlands Hoop in de Olympische Finn die in 2000 net de selectie voor Sydney miste.
Voor Philippe Rogge was het de derde wedstrijd in twee jaar. Zijn werk bij Belgacom slorpt hem helemaal op.

Dit is voor onze landgenoot Sebastien Godefroid de laatste wedstrijd van dit jaar op Europees grondgebied, want op 26 november vertrekt hij naar Australië voor het seizoen Down Under. Van 8 tot 23 november gaat hij eerst met het BOIC op stage in Pretoria (Zuid Afrika). Die bestaat uit een fiks pakket droogtrainen op kracht en fysiek. Alle Olympische kandidaten nemen er aan deel.
Vanaf nu is het volle kracht vooruit voor de spelen, zegt Godefroid, het zeilen met de Belgacom trimaran zal ondergeschikt worden aan zijn Olympische camapagne. Hij heeft met gemengde gevoelens Jean Luc Nélias zien vertrekken voor diens 1000 mijl kwalificatie, er begint duidelijk iets te kriebelen.

Resultaat:
1. Sebastien Godefroid BEL
2. Stefan De Vries NED
3. Martijn Van Muyden NED
.../...
7. Philippe Rogge BEL

Volledige uitslag:
www.finn-sailing.nl/images/Boerenkool%202002.htm

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: