Steve Fosset valt record Around Britain aan!

  • Author: Ice
    Date: wo, 23/10/2002 - 02:00

Steve Fosset en zijn crew van de maxi-catamaran PLAYSTATION hebben hun eerst nacht doorgebracht aan boord na de start in Ramsgate (GBR). Ze willen het 1 maand oude record van MAIDEN II dat op 4 dagen en 17 uur staat verbreken.

Reached tegen snelheden 25-30 knopen op een gitzwarte Noordzee tussen de kustvaarders, boorplatformen en zandbanken lijkt het net of je zit op een vrijdagavond de Brusselse ring onveilig te maken.
De crew zeer alert daar de helling van de maxi-cat tot 20° bedraagt en dan de kans op kapseizen enorm groot wordt, schoten op tijd lossen is de boodschap.

Ze zijn nu 48 uur onderweg en zitten ten westen van Schotland met 1 uur voorsprong op het vorige record van MAIDEN II.

Volg de PLAYSTATION online:
www.fossettchallenge.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: