LVC dag 3: Slecht weer en Chris Dickson

  • Author: Yan T.
    Date: za, 26/10/2002 - 02:00

Door het slechte weer werd er op de derde dag niet gezeild. Er stond een noord Oosten wind van 35kn met vlagen van 45kn. In de namiddag is hij naar het Noord Westen gedraaid met 25kn en in de pieken 35kn. De wind zou voor morgen gaan afnemen tot een 12 tot 17kn maar voor zondag wordt hetzelfde weer als op de derde dag voorspeld.

Grote veranderingen op Oracle BMW Racing zoals u al kon lezen in het voorgaand artikel. Peter Holmberg moet plaatsmaken voor Chris Dickson die het roer van hem overneemt. Het heeft lang genoeg geduurd zei Larry Ellison de man die grotendeels voor de centen zorgt binnen het team. In Round Robin 1 heeft Oracle sinds 11okt 4 wedstrijden verloren en maar 1 race gewonnen, en dat is dan nog die befaamde race tegen het Zweedse Victory Challange toen ze na 5 min zeilen hun genua val braken. Oracle BMW Racing maakt dat dit Dickson's vierde AC campagne is, hij is drie maal semifinale America's Cup schipper, drie maal wereld kampioen Match Racing en drie maal wereld kampioen op de Maxi's (Sayonara van Larry Ellison). Wij zijn benieuwd of hij ook deze keer weer de finale haalt en misschien ook wel de Cup, wie weet?

Meer LVC nieuws en overzicht tussenstand op:
www.louisvuittoncup.yahoo.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: