Nederlandse studenten klaar voor WK in Frankrijk

Volgende week wordt in Toulon door 17 internationale studenten zeilteams gestreden om de Student Yachting World Cup. De wedstrijdserie is van 26 oktober tot en met 2 november en er zal in een JOD 35 gevaren worden. Zowel de korte baan als de offshore discipline zal getest worden. Doordat alle teams in deze One Design klasse varen, gaat het om de kwaliteit van bemanning.

Het niveau van de teams die deelnemen is hoog. In bijna alle landen zijn van tevoren kwalificatiewedstrijden gehouden. Ieder land stuurt dus zijn beste team.

‘De verwachtingen zijn hoog’, aldus Kim Platteeuw, ‘we zijn nu al vier maanden aan het trainen, waarvan de afgelopen twee maanden op een JOD 35.’ In april heeft het basisteam de Nederlandse Studenten Kampioenschappen Kieljachten gewonnen en zich daarmee gekwalificeerd voor de wedstrijden in Frankrijk. In augustus is het team definitief aangevuld met nog drie zeilers van hoog niveau. Het team bestaat uit:
1. Marc Bleij (tactiek);
2. Kim Platteeuw (sturen);
3. Dennis Alma (grootzeil);
4. Mark Bart Meeuwisse (trim);
5. Robert Flint (trim);
6. Mirte da Ponte (pit);
7. Eveline Schell (mast) en
8. Gijs Gunneman (voordek).

Vorig jaar heeft het Nederlandse team het WK in Frankrijk. Nederland mag twee teams naar het WK sturen; een team dat zich heeft gekwalificeerd en een team dat de wereldtitel gaat verdedigen.

‘Onze voorsprong op alle andere teams is dat we al op de JOD 35 hebben getraind, we weten precies wat de eigenschappen en knelpunten van de boot zijn’, vertelt Marc Bleij. ‘Daarnaast hebben we een goed trainingsprogramma opgesteld. Daardoor kunnen we de boot hard en strak om de baan zeilen, nu alleen nog maar de goede kant op. Zeilen is een relatief simpel spelletje: degene die de minste fouten maakt wint.’
‘De competitie wordt niet onderschat. Alle teams zullen sterk zijn, een goede voorbereiding is het halve werk. We staan in ieder geval te popelen om naar Frankrijk te vertrekken en te strijden om de Cup’, aldus Eveline Schell.

Dagelijks zal de website ge-update worden met foto’s en verslagen.

meer info:
www.histos.nl/worldcup/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: