Antwerp Race vanuit het oog van een deelnemer

  • Author: entityone
    Date: ma, 07/10/2002 - 02:00

Antwerp Race: kom voor het zeilen en de fun, maar a.u.b. niet voor het eten.

Meer dan 225 deelnemers maakten zaterdag de Westerschelde weer onveilig. Zelfs de bruinvis aan de MG 17 wist niet waarheen te zwemmen en had de beschutting van het plaatselijke merkteken opgezocht. De zandbanken en de stroomleidam aan Doel bleven door de MOANA (First 47.7) niet gespaard.

De Antwerp Race, 15de editie al ondertussen, genoot dit keer van een leuke dragende westenwind van 3-5 Beaufort, wat neerkwam op véél spinnakeren en een paar aandewindse rakken. De recordtijden van vorige edities sneuvelden: Cote d'Or had slechts 4u25 nodig om van Breskens naar Antwerpen te zeilen, de Shayan minder dan 4 uur (3u53m53s) voor het stuk vanuit Terneuzen. De windcondities maakten dat de goedgezeilde oudere ontwerpen met lagere ratings zeker aan hun trekken kwamen. Vraag dat maar aan de Excape die als super-X in ORC 3&4 geklopt werd door de oude Titan. Of neem de Continental Surveys, een stokoude onetonner die tweede wordt in CRC A2. Of Tanit en Streaker (bravo Freddy!) die nog zo'n super-X -de Tot Strax- achter zich hielden in CRC B. Wat dacht u overigens van Lance l'Eau en Galatée in CRC C? Leeftijd lijkt eerder een voordeel bij dit weertype.

Zeker is dat iedereeen van de wedstrijd genoten heeft: spinnakeren is voor de bemanningen zoveel leuker dan opkruisen. Enkel de regen kwam als ongevraagde gast de aankomst een beetje vergallen: het was meteen gedaan met het fotogenieke finish-gewoel.

Enige minpunt, gedeeld door velen, was de feestelijke afsluiter 's avonds: veel te weinig eten, veel te duur ook en een prijsuitrijking die er geen was: geen genodigden (stuurden allen hun kat), teveel rumoer, niks applaus, geen suspens, geen sfeer. Wat een anti-climax.

Ook de resultaten en foto's blijven op zich wachten, we zullen ze SAP posten van zodra de organisatie haar persberichten mailt.

Foto © Ronald van der Horst
Meer foto's van Ronald van der Horst:
www.zeilfoto.nl

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: