eindverslag vanop de UNQUOTE tijdens WK mumm30

Zaterdag de laatste 2 wedstrijden gevaren.

Vrijdagavond op zaterdagnacht slecht geslapen, omdat we toch een beetje zenuwachtig waren. Immers wilde we zaterdag nog 1 keer laten zien proberen een goed einde te brengen aan dit evenement.

Zaterdag schitterend zeilweer, 25 graden en windkracht 5-6. "duel in the sun" We eindigde op een 20ste en 23ste plek. Overall zijn we helaas niet verder dan een 26ste plek gekomen. De International heeft iets prijsgegeven is en is van de 13de naar de 15de plek verschoven. Een zeer goede prestatie.

In de top was het na vrijdag nog zeer spannend. De Italianen: Alina en Seven stonden gelijk in punten op de 1ste en 2de plek en de Canadese Steadfast stond op de derde plaats met 1 punt achterstand. Gezien de goede wind lijkt een overwinning van de Steadfast waarschijnlijk. In de eerste wedstrijd vaart de Steadfast een teleurstellende 21ste plek en zitten de Seven en Alina goed voorin. In de laatste wedstrijd ontaard een waar gevecht tussen de 2 Italianen. De Alina gaat overstag, de Seven gaat overstag en weer terug, een waar kat en muis spel ontaard, waardoor zij beide achterstand oplopen in de wedstrijd. Na het voor de windse rak kiest de Alina op het laatste moment om de andere boei te nemen ten opzichte van de Seven, waardoor het volgende kruisrak verder van elkaar begonnen wordt. Alina weet in dit kruisrak goed naar voren te varen en de Seven slaagt hier niet helemaal in. Hierna blijkt het hieropvolgende voor de windse rak en kruisrak een kwestie van uitvaren. Steadfast wordt deze wedstrijd 1ste en Alina 6de en Seven 12de . Alom een uitstekend staaltje zeilen van de Alina en een prolongatie van haar Wereld titel!!

Uiteindelijk kunnen we zeggen dat er een veld was met een uitstekend niveau, waar altijd constant gevaren werd en het verschil tussen 5 en 25ste plek 100 meter was. Elke wedstrijd finishte het veld dan ook binnen 2 minuten. In elk team zaten 2 professionele zeilers. Als je in zo’n competief veld goed wil presteren zal je foutlo os en tactisch perfect moeten varen. Hierin komen wij nog net wat te kort.

groeten,

Maarten, Dirk Jan, Tjerk

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: