Team Just4Fun Nederlands Kampioen J/24 klasse

Op 28 en 29 september werd voor de kust van Stavoren (Frl) het Open Nederlands Kampioenschap in de J/24 zeilklasse gevaren. Team Just4Fun, bestaande uit Albert Kooijman (Noordwijk), Fred Bulk (Woubrugge), Robbert Baggers (Diemen), Mark Brouwer (Amsterdam) en Boris Bulk (Woubrugge) werden met ruime voorsprong, in een veld van totaal 25 deelnemers, Nederlands Kampioen! Op de tweede plaats eindigde Team König en op de derde plaats Team Rotoman, beiden uit Duitsland.

De verwachtingen waren vooraf hoog gespannen! Team Just4Fun werd eind augustus in Ierland, als eerste Nederlandse team ooit, Europees Kampioen in de J/24 klasse. Het team bewees ook op het IJsselmeer goed te kunnen presteren en scoorde over acht wedstrijden, verdeeld over twee wedstrijddagen, een indrukwekkende serie: 3, 2, 1, 1, 1, 3, 3 en DNC (Did Not Compete). Door deze score én het feit dat het slechtste wedstrijdresultaat afgetrokken mocht worden, hoefde Team Just4Fun de laatste race dus niet meer in actie te komen.

Teammanager en stuurman Albert Kooijman: "Dit is een geweldige afsluiting van een zeer succesvol jaar voor Team Just4Fun. Bijna te mooi om waar te zijn. Allereerst werd in juni de Europese titel in de J/22 klasse gewonnen, overigens ook in Stavoren. Vervolgens dus de Europese titel in de J/24 klasse in Ierland en dan nu voor de tweede keer op rij Nederlands Kampioen in de J/24. Ik ben trots op deze prestaties, maar vooral op het team! Winnen doe je immers niet alleen. Maar, … ons einddoel ligt hoger, namelijk het winnen van het Wereld Kampioenschap J/24 dat in 2003 in Nederland gehouden zal worden".

Einduitslag Open Nederlands Kampioenschap J/24 - Stavoren:

1. Team Just4Fun, Albert Kooijman, 14 punten
2. Team König, Manfred König, 20 punten
3. Team Rotoman, Leif Tom Loose, 24 punten

foto: PRteam team just4fun

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: