Team Karsenbarg / Heemskerk in top 10 op ranglijst

Nederland in de top 10 wereldranglijst Olympische Tornado klasse.
Na een reeks van goede resultaten in het seizoen 2002 in de Olympische Tornado klasse, met als slot een zevende plaats op het eind september verzeilde wereldkampioenschap in Martha’s Vineyard USA, is team Karsenbarg/Heemskerk (NED) nu beland op de tiende plaats van de wereldranglijst. Daarmee zijn ze de snelste stijgers in het internationale tornadoveld. Met de zevende plaats op het eerste WK van team Karsenbarg/Heemskerk is op eenvoudige wijze de NOC limiet voor 2003 behaald. De erste vijf landen van de WK 2002 garandeerden een startpositie voor deze landen op de Olympische Spelen in Athene 2004. De zevende plaats betekende echter het zesde land, dus geen plaatsing voor Nederland.

Het uiteindelijk gerealiseerde resultaat is mede te danken aan een totaal nieuw ontwikkelde mast-zeil combinatie van Performance sails. Het team Karsenbarg / Heemskerk is zeer positief over de nieuwe samenwerking met Performance Sails uit Hoek van Holland. Deze winter zal worden gewerkt aan het verder ontwikkelen van de nieuwe mast-zeilcombinatie en aan de ontwikkeling van een nieuwe gennaker.

Het team Karsenbarg / Heemskerk (NED) voorziet in het seizoen 2003 de progressieve prestatielijn voort te kunnen zetten en op het WK 2003 Nederland te plaatsen voor de Olympische Spelen 2004.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: