Heineken Aruba Catamaran Regatta

  • Author: Ice
    Date: di, 12/11/2002 - 02:00

De jaarlijkse Heineken Aruba Catamaran Regatta is er weer in geslaagd om voor de 11de maal topzeilers vanuit alle hoeken van de wereld naar Aruba te lokken. Dit om deel te nemen aan een van de beste Catamaran evenementen volgens de organisatie.
De warme winden en het helder blauwe water maken van Aruba een zeilersparadijs en dit wordt bewezen door de vele int. teams die jaarlijks terugkeren naar het genot om een constante bries te hebben van 3 tot 5 beaufort met een kalme zee aan de juist kant van het eiland.
Aan de ander kant wil je niet wezen want daar word je letterlijk tegen de dodelijk rotsen gesmeten als je het nog maar waagt om er te water te gaan. Ik kan het weten, heb zelf al eens gaan pootje baden daar en de branding is er zo sterk dat het zand en stenen werkelijk onder je voeten vandaan gesleurd wordt.

Er zullen acht races gevaren worden onder leiding van Edwin Lodder die ook Rondje Texel onder zijn vleugels heeft. Twee races per dag behalve op woensdag want dan is het de lange baan rond de parelwitte stranden.

Zelfs de Nederlandse marine is van de partij want zij zorgen voor de reddingsdienst.
Foto © Annemiek van Kinderen

Tussenstand na dag 1:

1. Richard Allen and James Hoad (Tornado 2001, GBR 408)
2. Xander Pols and Mark Zwart (Tornado 2001, NED 159)
3. Rob Klootwijk and Arie van de Plas (Tornado 2001, NED 9)

Meer info en up to date resultaten:
www.arubaregatta.com

Meer foto's van Annemiek van Kinderen:
www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: