Route du Rhum dag 3: Averij voor Belgacom!

Gisteravond rond 23 uur heeft de Belgacom trimaran averij opgelopen die hem gedwongen heeft rechtsomkeer te maken richting Port-la-Forêt*.

Op het ogenblik dat hij zijn zeil opnieuw wilde hijsen, besefte Jean-Luc Nélias het probleem: de wagen van het kopstuk van het grootzeil is losgerukt van de mast. Dit onderdeel in koolstof dient om het bovenste deel van het zeil te bevestigen bij het hijsen.

Bericht van Jean-Luc dat vanmorgen in Port La Forêt werd ontvangen:
"Gisteren was een moeilijke dag, de zee was woelig en de wind waaide hard. De leefomstandigheden aan boord waren moeilijk en ik heb tot tweemaal toe in de motor moeten duiken om de turbine van de waterpomp te vervangen die dient voor de koeling van de motor. Ik verzeker je dat je maag daarvan gaan keren!
Toen ik vannacht een reef uit het grootzeil wilde halen, beseft ik dat er iets niet klopte. Wanneer ik met een schijnwerper het bovenste deel van het zeil verlichtte, heb ik gezien dat het kopstuk van het zeil losgekomen was van de mast. Dit heeft belangrijke gevolgen bij het scherp aan de wind zeilen en het is onmogelijk te herstellen op zee. Ik weet nog niet wat er is gebeurd met dit onderdeel waar we voordien nog nooit problemen mee gehad hebben. Ik vaar momenteel dus voor de wind richting Port La Forêt onder solent en zou daar rond 21 uur vanavond moeten toekomen. Daarnaast lijkt de boot in orde. CU, ik ga een beetje warme kip eten!"

Jean-Luc is niet in gevaar en heeft van de nacht gebruik gemaakt om te rusten, want de laatste uren waren zeer moeilijk geweest.

De technische ploeg staat klaar voor de interventie.

Meer over de Route du Rhum en nog meer Belgische deelnemers:www.routedurhum.orgwww.Belgacomsailing.comgarnier.dhsports.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: