DERDE TRIMARAN OMGESLAGEN: REXONA!

Route du Rhum - om 06u10 vanmorgen is Yvan Bourgnon’s 60 voet trimaran REXONA MEN gekapseisd in de Noord Atlantische oceaan, 215 mijl verwijdert van Vigo (ESP).
Yvan Bourgnon was zonder grootzeil en alleen de genua op binnen in de boot terwijl buiten de wind met orkaankracht (75 knopen) blies.Toen er een windvlaag van 80 knopen doorkwam liftte deze de boot op en draaide onmiddellijk om. Hij activeerde zijn EBIRP en melde de situatie met zijn Iridium telefoon aan de shorecrew.
Yvan beslist om aan boord te blijven en heeft de situatie onder controle met nog meer dan 10 dagen eten aan boord en vraagt nog geen reddingsaktie.

De shorecrew zal trachtten zelf de omgeslagen trimaran te bergen

De nacht voordien was Eure & Loire-Lorenove met schipper Francis Joyon ook al in dezelfde situatia terecht gekomen toen zijn trimaran kapseisde 175 mijl verwijdert van Cape of Finisterre (ESP).

Op de foto: Toen dat REXONA nog aan de leiding lag.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: