BELGACOM trekt zich terug uit de Route du Rhum!!!

Als gevolg van averij aan een onderdeel in koolstof dat de top van de mast met het grootzeil verbindt, was Jean-Luc Nélias, de Belgacom schipper, dinsdagmorgen gedwongen om rechtsomkeer te maken richting Port-la-Forêt om daar de boot te kunnen herstellen.

Gisteren, donderdag, nam hij de beslissing om zo snel mogelijk de wedstrijd te hervatten in zo goed mogelijke weersomstandigheden. Oorspronkelijk moest hij om middernacht vertrekken, vervolgens om 5 uur 's morgens. Uiteindelijk, na lang wachten op gunstig weer, vertrok de Belgacom vrijdagmorgen om 7 uur vanuit Port-la-Forêt.

Na een beetje vertraging omdat hij in een visnet verstrikt geraakte, kon Jean-Luc Nélias, verblind door de zon, een boei niet meer ontwijken waardoor een foil en een vlotter beschadigd werden.

In overleg met het Belgacom Sailing Team en met de bedrijfsverantwoordelijken, besloot Jean-Luc om niet meer opnieuw te vertrekken:

"Na alle pro's en contra's overwogen te hebben, zowel op sportief als op technisch vlak en rekening houdend met de laatste wedstrijdgegevens*, lijkt het me verstandig om me uit de wedstrijd terug te trekken. Het zou onverantwoord geweest zijn opnieuw te vertrekken met een boot die niet meer de nodige veiligheidsgaranties biedt, vooral nu de Route du Rhum sinds de start zondag laatstleden, in nooit geziene omstandigheden gezeild wordt. Ik ben uiteraard erg teleurgesteld voor mijn team, voor Belgacom, voor al wie me gevolgd heeft en voor mezelf, maar er zijn momenten in het leven waarin men geconfronteerd wordt met onvoorspelbare en onoverkomelijke evenementen. Ik hoop nu dat er toch nog enkele multihulls Guadeloupe zullen bereiken."

Meer over de Route du Rhum en de Belgische deelnemers:www.routedurhum.orgwww.mikegolding.comwww.Belgacomsailing.comgarnier.dhsports.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: