Route du Rhum - wie blijft nog over?

Nog meer opgaves in de Route du Rhum, het houdt niet op.
Onze eigen Belgacom heeft kort na zijn herstart definitief opgegeven nadat hij een boei had geraakt.
Wat is er verder nog gebeurd?

Michel Desjoyeaux op Géant heeft een pitstop gemaakt in Madeira waar oa. het stuurboord roer en de latten van het grootzeil worden vervangen. Hij zal terug vertrekken na een volledige technische inspectie. Het reglement laat een stop van 72 uur toe.

Alain Gautier op Foncia heeft moeten opgeven nadat de achterste crossbeam zwaar beschadigd werd. Een scheur over een lengte van vijf meter. Gautier is veilig aangekomen in Madeira. Spijtig want hij lag op dat moment in eerste positie.

Karine Fauconnier op Sergio Tacchini, een zusterschip van Fujifilm heeft ongeveer hetzelfde meegemaakt : stuurboord vlotter gebroken waarna de mast naar beneden kwam. Race over, de redding wordt vanuit Portugal georganiseerd.

Fred Le Peutrec op Bayer-CropScience, ook eenzelfde ontwerp, was terug gestart na een technische stop. Toen hij het ongeval van Sergio Tacchini vernam heeft hij besloten geen risico meer te nemen en op te geven.

Marc Guillemot op Biscuits La Trinitaine - Ethypharm maakt een stop in de Azoren omdat zijn voorzeilen zwaar beschadigd zijn.

Jean Le Cam is met zijn Bonduelle terug gestart vanuit Camaret.
Leider van de wedstrijd is nu Steve Ravussin op Technomarine. Hij ziet zijn barometer in stijgende lijn gaan en kan weldra met volle zeilen full speed racen naar Guadeloupe. Zijn boot is de oude Foncia, toch een kleine troost voor Alain Gautier.

Van de 60 ft trimarans zijn dus nog in de wedstrijd:
Technomarine - Steve Ravussin
Banque Populaire - Lalou Roucayrol
Biscuits La Trinitaine - Ethypham - Marc Guillemot
Géant - Michel Desjoyeaux
Bonduelle - Jean Le Cam

Bij de 60 ft monohulls wordt een geweldige strijd uitgevochten tussen Kingfisher van Ellen McArthur en Ecover van Mike Golding. Bij de laatste positiemelding liggen ze 1.5 mijl uiteen. Een Brits duel nadat favoriet Sill van Roland Jourdain serieuze vertraging heeft opgelopen met een gescheurd grootzeil en een stop in Madeira.

Het Clubracer team heeft er natuurlijk alle vertrouwen in dat Ellen wint.
Foto: webcam aan boord bij Ellen McArthur's Kingfisher

Meer over de Route du Rhum en de huidige posities:www.routedurhum.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: