LVC: Sterke wind betekend niet racen vandaag!

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 17/11/2002 - 02:00

Het gevecht tussen GBR Challenge / Team Dennis Conner en Victory Challenge / Le Défi zal als het aan het weer ligt niet voor de eerste dagen zijn. Een groot hoge druk gebied beweegt zich Oostwaarts over de Tasman zee en zet daarmee de isobaren deftig onder druk.

In het Nederlands betekend dit gewoon veel wind, teveel om te racen allesinds. De voorspellingen voor maandag en dinsdag verschillen niet veel met wat we zondag hadden, 17 tot 23 knopen wind met vlagen die de 30 halen.

De kwart finales staan momenteel in het voordeel van de Amerikanen en de Zweden die beide met 3-1 leiden. Volgens het race schema is de laatste dag dat er tegen elkaar gevaren kan worden dinsdag met woensdag als reserve dag.
Als de natuur het tot dan niet toelaat dat de teams zich al zeilend op het water begeven gaan de leidende teams naar de kwart finale repechage. Als de score gelijk is hebben de teams 1 race om uit te maken wie er uit de Louis Vuitton Cup ligt.

Meer Louis Vuitton Cup nieuws:
www.louisvuittoncup.yahoo.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: