review: Aruba Heineken Catamaran Regatta

Aruba, Oranjestad, 15 November 2002 Tornado zeilers Xander Pols en Mark Zwart zijn de grote winnaars van de 12de Aruba Heineken Catamaran Regatta.
42 teams, voornamelijk uit Nederland en Engeland zijn naar Aruba gekomen om hier het seizoen af te sluiten met spectaculaire wedstrijden in de zon. Aruba biedt de perfecte omstandigheden om een catamaran evenement te faciliteren. De constante 4-6 beaufort wind met water van 28 graden biedt de zeilers de ultieme uitdaging.

Organisator Edwin Lodder, de man achter de Ronde om Texel, kijkt terug op een geslaagd evenement. Lodder: ‘er is hard gestreden op de water onder perfecte omstandigheden en de zeilers hebben genoten van de Arubaanse gastvrijheid. Dan heb je als organisatie niet veel meer te wensen’.

Gedurende de week zijn afwisselende korte wedstrijdbanen en longdistance banen gezeild. De longdistance race gaat langs de prachtige kust van Aruba.

Tot de laatste wedstrijd was het knokken voor de zeilers. De nummers 1 t/m 5 hadden allen kans om de titel te pakken. Rob Klootwijk, kanshebber en stuurman van Arie van de Plas jr., was helaas na woensdag uitgeschakeld door een gebroken been. Klootwijk ligt na zijn operatie nog in het Arubaanse ziekenhuis.

Klootwijk: ‘balen, we stonden tweede in de competitie en raakten steeds beter in vorm’. Arie heeft de laatste wedstrijd gestuurd en met een andere bemanning gevaren. Dit heeft ondanks de pech geresulteerd in een 5de plaats.

De uitgelaten winnaars Xander Pols en Mark Zwart zijn zeer tevreden met het behaalde resultaat. Pols: ‘het was net op het nippertje, de laatste wedstrijd was beslissend. Er was bijna geen puntenverschil in de topgroep. Om te winnen moesten we voor John Moret and Nico Harrewijn blijven. Verdedigend varen dus.’

Op de foto: nummers 1 en 2 uit het eindklassement verwikkeld in een felle strijd bij de benedenboei tijdens de laatste wedstrijd.
Foto © Annemiek van Kinderen

Einduitslag top3:
1. Xander Pols en Mark Zwart
2. John Moret en Nico Harrewijn
3. Richard Allen en James Hoad

Meer nieuws en totaal uitslag:
www.arubaregatta.com

Meer foto's van Annemiek van Kinderen:
www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: