Route du Rhum : gewonnen spel?

Niets is zeker in deze Route du Rhum maar als hij gespaard blijft van grote pech is er weinig dat Steve Ravussin nog van de zege kan houden. De Zwitser op Technomarine heeft momenteel nog 925 Nm te gaan tot de finish en heeft maar liefst 644 Nm voorsprong op de huidige nr 2 Banque Populaire. Bovendien heeft deze laatste alle moeite om uit de greep van een hogedrukgebied te komen (het beruchte Azores High) zodat Technomarine nog verder kan uitlopen.

Steve vaart onder genaker en gereefd grootzeil aan 17 knopen en kan misschien al donderdagavond aankomen. Zoniet is het vrijdagmorgen en kan hij ook het record van de Route du Rhum nog breken. Dit record staat sinds 1998 op naam van Laurent Bourgnon op Primagaz met 12 dagen 8 uur 41 minuten. Als ik goed gerekend heb moet hij finishen voor vrijdag 23h11 om het record te breken.

Momenteel wordt de tweede plaats van Banque Populaire serieus aangevallen door Géant die door zijn zuidelijke positie een veel hogere snelheid haalt. Het verschil bedraagt nog een goede 60 Nm maar Géant vaart wel dubbel zo snel.

Bij de 60 ft monohulls blijft de strijd enorm spannend. De voorsprong van Ellen Mcarthur is na haar problemen met de spi val geslonken tot 24 Nm. Ze vaart nu echter terug op volle snelheid. Nog 1125 Nm te gaan.
Op de foto: Technomarine © G.Martin-Raget/Promovoile

Meer over de Route du Rhum en de resterende Belgische deelnemers:www.routedurhum.orgwww.mikegolding.comgarnier.dhsports.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: