Nominaties Van Rietschoten Trofee (NED)

  • Author: Ice
    Date: wo, 20/11/2002 - 02:00

HILVERSUM - De Stichting Zeiltrophy heeft acht kandidaten genomineerd voor de Conny van Rietschoten Trofee. De Conny van Rietschoten Trofee is sinds vele jaren de meest prestigieuze zeilprijs die Nederland kent. Hij is vernoemd naar een van de grote zeilers die ons land heeft voortgebracht, de heer Conny (Cornelis) van Rietschoten die in 1977/1978 en 1981/1982 de zwaarste zeilrace ter wereld, de Whitbread Round the World Race, op zijn naam wist te brengen.

Op 28 november wordt in Rotterdam de winnaar van dit jaar bekendgemaakt.
Het zijn Klaartje Zuiderbaan en Dirk de Ridder in de categorie zeezeilen, Albert Kooijman en Herbert Dercksen (internationaal en olympisch zeilen), Steven Le Ferve en Gijs Pelt (jeugdzeilen), Jan van Staveren en Ron Sepers (bijzondere verdiensten).

Uit alle nominaties kiest een deskundige jury de uiteindelijke winnaar van de Conny van Rietschoten Trofee.

Het beheer van de Conny van Rietschoten Trofee is in handen van de Stichting Zeiltrophy. Het bestuur van deze stichting schrijft elk jaar de nominatieprocedure uit. Watersporters uit het hele land wordt gevraagd om namen in te zenden van zeilers aan wie zij de Trofee zouden willen geven en wat daarvoor de motieven zijn.

Daarnaast nodigt het bestuur van de Stichting een bestuurslid van een van de toonaangevende wedstrijdverenigingen van Nederland uit om voorzitter te worden van de jury. Hij geeft leiding aan een jury die bestaat uit mensen die in het wedstrijdzeilwereldje bekend zijn en om hun oordeel alom worden gerespecteerd.

Op basis van de binnengekomen nominaties bepaalt de jury de winnaars in de verschillende categorieen. Uit hun midden kiest de jury de winnaar van de Conny van Rietschoten Trofee.

Meer info:
www.stichtingzeiltrophy.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: