TECHNOMARINE-MATCH TV GEKAPSEISD!

  • Author: Ice
    Date: wo, 20/11/2002 - 02:00

Vorig arikel: "als hij gespaard blijft van grote pech en nu het dramatische nieuws dat Stève Ravussin met de TECHNOMARINE is omgeslagen.Het noodlot sloeg toe gisteravond om 22u21 GMT onder gennaker met een reef in het grootzeil, de Zwitserse trimaran was aan de leiding met nog 734 mijl te gaan naar Guadeloupe.

Stève Ravussin was binnen in de boot wanneer een hevige windvlaag de boot stevig liet hellen. Ravussin haastte zich nog naar buiten om de schoten te losssen maar de leeward boeg ramde zich in de een na andere groter wordende golf en de trimaran sloeg om.

Stève was in de mogelijkheid om een radiogesprek te voeren:
“I had less than 15 knots of wind, under gennaker and one reef when I went to have a rest. I was woken when I felt the boat accelerate in a squall. I pulled out the gennaker sheet which I had lead down below, but it was too late. The floats had already ploughed in. With the inertia of the mast, everything was going very quickly. The boat capsized stern over bow. As this moment I was on the point of getting out of the cockpit and I suddenly found myself with my head under water but protected by the hood. In the interior of the boat, everything is in a jumble. I immediately set my batteries on to charge for my iridium telephone (…) It’s really sad and I am thinking about all those who have supported and helped me in this adventure. When everything is reduced to nothingness you have to ask yourself if you would do the same thing tomorrow”.

Stève Ravussin is ongedeerd en blijft aan boord van zijn overblijvende 60 voets trimaran.
GEANT neemt nu de leiding over bij 60 voet trimarans met nog 1401 mijl naar de finish.
Maar ja alles is mogelijk met deze snelheidmonsters, 500m² zeil en bestuurd door 1 man, 24/24 & 100% volluid gaan dat kan nog een paar keer goed fout lopen.

Ellen MacArthur bij de monohulls heeft haar voorsprong op ECOVER vergroot tot 63 mijl met nog 905 mijl te gaan voor de finish.

Op de foto: Technomarine-Match TV in betere tijden.

Meer over de Route du Rhum en de resterende Belgische deelnemers:www.routedurhum.orgwww.mikegolding.comgarnier.dhsports.be

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: