Route du Rhum : sprint naar de finish.

Dit hield niemand bij de start voor mogelijk : de snelle trimarans worden voor de line honours geklopt door de monohulls.
De monohulls zijn weliswaar een dag vroeger vertrokken, maar het blijft toch een geweldige prestatie.
Dit is de stand :

1. Kingfisher - Ellen MacArthur 375 NM to go
2. Ecover - Mike Golding 445 NM to go
3. Géant - Michel Desjoyeaux 845 NM to go

Ellen vaart momenteel met een snelheid van 15 knopen tegen 18 knopen voor Géant zodat het voor deze laatste praktisch onmogelijk is om haar nog in te halen. Bij aankomst moet langs de kust van Guadeloupe nog een parcours van 80 mijl gevolgd worden tot de finish in Point-a-Pitre.
Alleen een totale windstilte in de buurt van Guadeloupe zou nog voor een terugkeer van Géant kunnen zorgen maar dit lijkt toch weinig waarschiijnlijk.
En dan is er natuurlijk ook nog Mike Golding. Hij heeft nu wel een achterstand van 70 NM op Kingfisher maar zal zich zeker nog niet gewonnen geven en tot de laatste minuut blijven vechten voor de overwinning.

Ellen vaart nu onder genua wat haar de gelegenheid geeft om wat te rusten want de laatste dag zal daar niet veel tijd meer voor zijn.
Ze heeft wat problemen met de automatischische piloot zodat ze moest overschakelen op de reserve maar voor de rest is alles onder controle.
18-20 knopen wind, volle maan, warme nacht. Magic sailing, wat zitten wij hier nog te doen ?

www.kingfisherchallenges.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: