Team New Zealand laat zijn bloed lezen.

  • Author: Yan T.
    Date: vr, 22/11/2002 - 02:00

Team New Zealand doet er alles aan om op een succesvolle manier de Cup te zullen gaan verdedigen. Bijna elke dag laat de crew zijn bloed lezen gebruik makend van s'werelds eerste pijnloze KIWI Technologie bloedlezer (electrosonophoresis genaamd). Deze technologie maakt dat alle componenten van het bloed onderzocht kunnen worden zonder dat er bloed wordt afgenomen.

Op deze manier zouden geneesheren over heel de wereld bloed van bv aids patienten kunnen onderzoeken zonder zelf bloot te staan aan besmettingsgevaar. Team New Zealand is het eerste sportteam dat van deze wijze van bloed onderzoek gebruik maakt. Onderzoekers bestuderen na training en op verschillende dieeten de chemische reaktie van het bloed van de athleten.

Elke morgen wanneer Team New Zealand de fitness zaal betreed wordt hun bloed gelezen, wanneer ze diezelfde zaal uitkomen wordt dezelfde actie ondernomen, geen naalden meer voor deze jongens! Door ultra geluids golven die een elektrische stroming teweeg brengen wordt het bloed naar de huidoppervlakte gebracht waar het dan onderzocht kan worden. Electrosonophoresis, of afgekort ESOP kan de zeilers hun hormonale staat laten zien die cruciaal is voor de kracht van deze zeilers. Het geeft ook informatie over het imuumsysteem, vet, afvalstoffen en het proteine gehalte in het bloed wat belangrijk is voor het krachttrainen op lange termijn. De feed back van het research team betreffende het bloedlezen heeft geleid dat Team New Zealand zijn trainings methodes volledig heeft omgegooid en meer aandacht op individueel trainen is gaan geven. Op basis van dit medisch begeleid trainings schema zegt Team New Zealand dat ze het meest succesvolle wintertrainigs programma ooit achter de rug heeft met de crew die op gebied van krachttraining hun persoonlijke records verbrak.

Dr Christian Cook, Richard Seelye en Scott Gavin zijn de breinen achter dit project.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: