Route du Rhum : nieuw record voor Ellen macArthur

Vannacht om 2h16 GMT (22h16 lokale tijd) is Ellen MacArthur met Kingfisher als eerste gefinished in de Route du Rhum. Hiermee vestigt ze ook een nieuw monohull record voor deze wedstrijd met een gezeilde tijd van 13 dagen 13h en 31 min. Daarmee wordt het vorige record van Yves Parlier verpulverd met 2 dagen 5h en 2min.
Mike Golding met Ecover is als tweede gefinished. De strijd was intens tot de laatste minuut. 6 mijl voor de finish wisselde Ellen nog naar een grotere genua om Kingfisher op volle snelheid te houden.

Bij de trimarans is Géant nu op 200 NM van de finish.

Eerste commentaar van Ellen MacArthur na de finish :
"That was one hell of a race. The stress levels were hardly ever below maximum! I could not have given any more, the intensity has been extraordinary. I had a bit of a fight on with Mike (Golding). One day I was mild, next day he was mild. It will be great to talk to him - to find out how hard he was pushing as I know I was pushing as hard as I could. We suffered the storm but we were further West and got ahead of it. I thought about the multihulls who were hit by it a lot. I've never seen a storm like it in all my life with enormous waves".

Dit was voor Ellen voorlopig de laatste wedstrijd met de open 60' Kingfisher. Ze stort zich nu full time op haar programma met de maxi catamaran Kingfisher 2, de vroegere Orange van Bruno Peyron. Daarmee hoopt ze midden januari te kunnen vertrekken voor een aanval op het Jules Verne record dat nu staat op 64 dagen 8h 37min.
Foto © G. Martin-Raget/Promovoile/Marine Nationale

www.kingfisherchallenges.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: