LVC: Herkansing kwart finales: Er werd gezeild!

  • Author: Yan T.
    Date: di, 26/11/2002 - 02:00

Oneworld USA 67 droogt Stars & Stripes USA 77 af met 01:16:
Bij een poging om controle over Oneworld te krijgen was Stars & Stripes bij het niet slagen daarvan gedwongen om op 22 sec voor de start nog overstag te gaan naar stuurboord en aan de comiteeboot te starten. Oneworld daarentegen starte op snelheid aan de boeikant van de lijn en over bakboord. Op het eerste rak werd er nek aan nek gezeild maar S&S kwam door een shift op de rechtse kant van de baan met 26 seconden voorsprong eerst aan de bovenboei en rondde de benedenboei met 55sec winst. Maar Oneworld trok de race naar zich door op de linkse kant van de baan in het 2de aandewindse rak een shift in hun voordeel te gebruiken zoals dit hoort en halveerde de voorsprong van S&S. Oneworld rondde de 2de bovenwindse boei slechts 15sec achter Team Dennis Conner met een gybe-set en koos voor een assymetrische spi terwijl S&S de rechtse kant van de baan verkoos. Wanneer S&S gijpte had Oneworld reeds de leiding overgenomen en stoomde naar de benedenwindse boei die ze met 13sec verschil ronden en zeilde dan weg gebruik makend van lifts hun voorsprong uitbreidend tot 01:16 die niet meer inhaalbaar was.

Oneworld leidt met een beste van 7 races met 1-0

Luna Rossa ITA 74 droogt Victory SWE 73 af met 01:31 :
De afloop van deze wedstrijd was al beslist bij de eerste indewindse boei wanneer de Italiaanse schipper Francesco de Angelis er in slaagde om voorbij Jesper Bank te geraken na bijna het gehele eerste rak achter te hebben gelegen. Orm bouwde een mooie voorsprong op in de rechtse kant van de baan voordeel halende uit een positieve shift. Aan de bakboord lay-line van ging Bank overstag en kruiste net voor Prada en ging juist boven hem terug overstag. De Italianen klapten van onder de Zweden weg en wanneer Orm terug overstag was gegaan had Prada door een shiftje een paar bootslengten goed gemaakt en leidde de Zweden rond de bovenboei met 8sec verschil. Van daar af aan liet Prada zien hoe men voor de wind moest zeilen en bouwde een voorsprong van 43sec op aan de benedenwindse boei. Francesco de Angelis slaagde er mooi in zijn team door het mijnenveld van windshiften te loodsen en beschermde zijn positie voor de rest van de race om het eerste punt op hun naam te schrijven.

Luna Rossa leidt bij een beste van 7 races met 1-0

Wist je dat Sir Thomas Lipton 5 pogingen heeft ondernomen om de Cup terug naar Engeland te brengen echter zonder succes?

Meer Louis Vuitton Cup nieuws:
www.louisvuittoncup.yahoo.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: