Belgacom feliciteert zijn tegenstanders

Route du Rhum - Ze zijn aangekomen in een tijdsspanne van ongeveer 24 uur. Met drie op achttien. Het is duidelijk dat de Route du Rhum de 60 voet multihulls niet met zachtheid behandeld heeft. En zoals veertien van zijn tegenstanders, heeft Belgacom het einde van de droom niet gehaald. Reden te meer om de drie overlevenden van dit avontuur, respectievelijk Michel Desjoyeaux, bemanningslid van Nélias tijdens de laatste Transat Jacques Vabre, Marc Guillemot en Lalou Roucayrol van harte te feliciteren. Bravo jongens. We zullen echter moeten wachten tot het volgende seizoen voor een terugmatch. En dat is duidelijk de bedoeling van Nélias en van het Belgacom Sailing Team. Met een boot die bijna "klaar voor gebruik is, ligt 2003 op alle lippen.

2002 was met de nieuwe boot noch gemakkelijk, noch teleurstellend. Na de perikelen van het seizoensbegin met de mastbreuk, moeten we u toch niet de derde plaats in de Grote Prijs van België herinneren en de eerste overwinning van Belgacom en van Jean-Luc in de Grote Prijs van Fécamp in september laatstleden?

Uiteindelijk wordt Belgacom zevende in het kampioenschap. Ondanks zijn opgave in de Route du Rhum, is Loïck Peyron (Fujifilm) de kampioen van het seizoen. Desjoyeaux (Géant)is tweede en heeft enkel punten behaald in de laatste wedstrijd. Maar met een coëfficient van 4 is de Route du Rhum een belangrijke determinant. Het is dus logisch dat Guillemot (Biscuits La Trinitaine-Team Ethypharm) op de derde trede van het eindpodium klimt.

Knipoog tenslotte aan Patrick de Radiguès (Garnier). Hij zou zesde moeten worden bij de 60 voet multihulls. Bravo...

Op de foto: Michel Desjoyeaux

Eindklassement Route du Rhum 2002

1 Michel Desjoyeaux Géant 13d 07u 53' 11,10 knopen

2 Marc Guillemot La Trinitaine 13d 19u 36' 18'' op 0d 11u 32' 42'' van de eerste 10, 71 knopen

3 Lalou Roucayrol Banque Populaire 14d 07u 01' 00'' op 0j 23h 8' van de eerste 10,35 knopen

ABD-Fujifilm-Loick Peyron

ABD-Banque Covefi-Bertrand de Broc

ABD-Sergio Tacchini-Karine Fauconnier

ABD-Sopra Group-Philippe Monnet

ABD-Bayer CropSciences-Frederic Le Peutrec

ABD-Belgacom-Jean-Luc Nélias

ABD-Foncia-Alain Gautier

ABD-Groupama-Franck Cammas

ABD-Rexona Men-Yvan Bourgnon

ABD-Sodebo-Thomas Coville

ABD-TIM-Giovanni Soldini

ABD-TechnoMarine-Steve Ravussin

ABD-Gitana X-Lionel Lemonchois

ABD-Eure&Loir-Lorénove-Francis Joyon

ABD-Bonduelle-Jean Le Cam

Het officieuse klassement van het wereldkampioenschap Multihulls:

1. Fujifilm (Loïck Peyron) 52,4 punten;
2. Géant (Michel Desjoyeaux) 40 punten;
3. Biscuits La Trinitaine-Team Ethypharm (Marc Guillemot) 31,3 punten;
4. Bonduelle (Jean Le Cam) 21,6 punten;
5. Banque Populaire (Lalou Roucayrol) 18 punten;
6. Groupama (Franck Cammas) 16,7 punten;
7. BELGACOM (JEAN-LUC NELIAS) 14,7 punten;
8. Banque Covefi (Bertrand de Broc) 13 punten;
9. Bayer Cropscience (Frédéric Le Peutrec) 4,9 punten;
10. Foncia (Alain Gautier) 4,7 punten;
11. Sopra Group (Philippe Monnet) 3,9 punten;
12. Sodébo (Thomas Coville) et Gitana X (Lionel Lemonchois) 0,4 punten.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: